closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
closer-popup
footboom
Регистрация
Поля отмечены звездочками * обязательны для заполнения

Ваша відповідь збережена
Зробіть, будь ласка, прогноз для майбутніх матчів
successful

Спасибо!

Готово! Проверьте свою электронную почту, чтобы узнать о специальном предложении!
closer-popup

Митець: бути Іньєстою (Розділ 14. Дель Боске)

Митець: бути Іньєстою (Розділ 14. Дель Боске)
Изменить размер a+ a-
4033
0
Фавбет Бонус 10 000 грн
получить

Вступне слово;
Пролог;
Розділ 1. Безодня. Частина I; Частина II; Частина III
Розділ 2. Фуентеальбілья. Частина I; Частина II; Частина III

Розділ 3. Брунете. Частина I; Частина II; Частина III
Розділ 4. "Ла Масія". Частина I; Частина II
Розділ 5. Тато. Частина I; Частина II
Розділ 6. Мудрець. Частина I; Частина II; Частина III
Розділ 7. Перша команда. Частина I; Частина II
Розділ 8. Франк. Частина I; Частина II
Розділ 9. Брати
Розділ 10. Пеп. Частина I; Частина II
Розділ 11. Біль. Частина I; Частина II; Частина III
Розділ 12. Вершина світу. Частина I; Частина II; Частина III; Частина IV
Розділ 13. Суперники. Частина I; Частина II


Розділ 14. Дель Боске

"Я завжди хочу бачити в своїй команді півзахисників - і якомога більше"

Вісенте дель Боске

Вісенте дель Боске, колишній тренер збірної Іспанії, перемагав з нею на чемпіонаті світу 2010 року і Євро-2012, - великий шанувальник Іньєсти. "Він чудовий футболіст, з таким фізичним талантом, який рідко побачиш в грі. Він має особливі якості. Він дуже елегантно працює своїм тілом. Такій координації і техніці, як у нього, неможливо навчити. Можна, можливо працювати над тим, щоб покращити їх, але з такими даними потрібно народитися. Він немов танцюрист: він все робить з грацією і витонченістю, як ніби навіть не докладаючи зусиль. Його гра природна і проста, вона тече як вода. Він грає в розслабленій манері, завжди комфортно почувається, немов не біжить, а йде з м'ячем в ногах. Ця риса притаманна йому завжди, вона нікуди не дівається. Здається, що він ніколи не знаходиться під тиском, все робить плавно, обережно".

Дель Боске знає і цінує в Андресі ті ж якості, що і Гвардіола. "На перший погляд це неочевидно, але Андрес еволюціонував і розвивав свою гру. Він тепер інший гравець. Наприклад, ми з Пепом представляли його фланговим гравцем, що має обігрувати суперників. Я багато разів говорив йому: "Я бачу тебе і як ти граєш, і я не хотів би бути фланговим захисником, який тобі протистоїть". Але тепер в його грі є й інші елементи. Поступово, крок за кроком він йшов геть від флангу і тепер відчуває себе більш важливим у центрі поля - там йому комфортніше. Він заслужив право грати більш важливу, більш різнопланову роль.

Ми не помилялися, коли перш за все ставили його на край атаки, і не помиляємося тепер, відряджаючи його грати центрального півзахисника; просто він еволюціонував, підвищуючи свою значимість і забираючи собі більше відповідальності. Що мені найбільше імпонує у Андресі, так це те, що він став досконалим півзахисником, тотальним футболістом. Під словом "тотальний" я маю на увазі того, хто захищається, конструює гру, доходить до штрафної суперника і роздає гольові передачі, але крім цього діє близько і до власного штрафного майданчика. Такий футболіст, який не здається швидким, але який завжди з'являється на м'ячі раніше тебе. Я завжди хочу бачити в своїй команді півзахисників - і якомога більше", - говорить Дель Боске.

Таку фразу очікуєш почути від Гвардіоли. Обидва тренера мають схожі погляди на футбол: гра створюється і розгортається в центрі поля, там вона будується і направляється півзахисниками, які володіють необхідним талантом і баченням гри. Чим більше в команді гравців такого рівня і чим якісніше взаєморозуміння в команді, тим краще. Дель Боске і Гвардіола самі в минулому були півзахисниками, виступали за "Реал" і "Барселону" відповідно. Дель Боске говорить: "Я був би тільки радий, якби всі гравці були півзахисниками, але не в тому плані, що вони просто стояли б і пасували м'яч, роблячи дотик за дотиком, але в тому плані, щоб кожен з них знав, коли потрібно відійти від м'яча на дистанцію, щоб вони відчували потрібний момент для потрібного пасу. Футбол полягає не тільки в тому, щоб грати близько один до одного і постійно володіти м'ячем, переміщаючи його між гравцями; він також складається в розумінні того, коли потрібно піти зі своєї зони, коли розтягнути фронт атаки і як зробити передачу, минаючи суперників".

"Андрес володіє не властивим багатьом ігровим інтелектом і обізнаністю про те, що відбувається навколо, - говорить Дель Боске. - Іноді ловиш себе на думці, що він грає так, як ніби бачить поле з трибун, а не зі своєї позиції. Коли сидиш на лавці і дивишся, на думку спадають такі поради: "Ось зараз треба зробити пас" - і Андрес тут же його робить. "Я б зараз зробив це". Андрес і це робить. Він не може бачити того, що бачиш зі своєї позиції ти, звідки все розгледіти легко і просто, але якимось чином все одно виходить правильно. Він бачить все".

Розмірковуючи про фінал чемпіонату світу, Дель Боске розповідає: "Я не переглядав матч цілком. Однак я подивився в повторі частину гри, головним чином додатковий час. Пам'ятаю, що Андреса могли тоді видалити, хоча насправді він нічого не зробив: ван Боммел перестарався, пішовши в стик. Мені не хочеться погано відгукуватися про когось або, але Голландія, яка завжди була країною, яка виховувала чудових футболістів, на тому чемпіонаті світу не була Голландією. Іспанія викликала у них занепокоєння, це було видно по тому, як вони грали, як йшли в стики, всі ці їх patadas..." Patadas означає підлі прийомчики і фоли. Такого слова зазвичай не почуєш від Дель Боске. "То була не справжня Голландія, не та Голландія, яку ми всі знаємо", - додає він.

Але в кінцевому результаті іспанці обіграли саме Голландію. "Я бачив гол, - говорить Дель Боске. - Але я не дуже бурхливо його святкував. Я був стурбований. Чим? Я згадав Біліча, тренера хорватів, і те, що трапилося з ним у чвертьфіналі Євро-2008. Хорватія забила на 119-й хвилині, і він вискочив з лави запасних, щоб відсвяткувати гол разом з усіма. Потім турки розіграли м'яч з центру і раптово забили розкішний гол ударом у верхній кут. Я багато разів чув, як Біліч говорив, що витратив занадто багато сил і енергії на святкування, а в кінцевому рахунку перемогла Туреччина - по пенальті. Так що, коли гол забив Андрес, я міг думати тільки про Біліча. До кінця матчу залишалося ще чотири хвилини".

Пролунав фінальний свисток, і Іспанія могла святкувати свій перший титул чемпіонів світу; нарешті, Дель Боске міг відсвяткувати гол Андреса як слід. "Андрес завжди відчував себе важливим гравцем збірної, - говорить він. - Він усіх зачарував. Його поважає кожен. Майже 100 тисяч осіб приходять на "Камп Ноу" кожного тижня, і серед них навряд чи знайдеться дві-три людини, яким він не подобається. Може, він їм не сподобається тому, що у нього немає татуювань, а може, тому, що ніколи не вплутується в неприємності. Всі цінують його людські якості, а не тільки футбольні".

Дель Боске проводить паралель. "Є приклад політиків, які дуже багато говорять на з'їздах, але коли настає час істини, їх ніде немає. Їх не докличешся. Нічого з того, що вони декларують, не має ніякого сенсу. А є зворотний приклад: людина, яка рідко щось говорить взагалі, людина надійна, спокійна, він завжди там, де потрібен. Це Андрес.

У збірній ми дивилися одне відео, - відверто розповідає Дель Боске. - Воно було дуже коротким, тривало десь секунд тридцять. Зняли його на стадіоні "Корнелья". "Барселона" перемагала "Еспаньол" 4:1, здається, і Андрес залишав поле. Вболівальники "Еспаньола", принципового суперника "Барселони", встали зі своїх місць і влаштували йому стоячу овацію. Видовище було фантастичним. воно так багато говорить про Андреса, про те, яка це людина. Людина і гравець. Вони поступалися своїм самим непримиренним суперникам, але все одно аплодували, коли він залишав поле. "Корнелья" відмінно його характеризує. Кадри просто зачаровують, вони неймовірні. Справді дуже і дуже вражаючі. Ні з ким іншим такого не буває".

Популярные новости
Оцените материал
Поделиться
Комментарии (0)

Оставить комментарий

Рейтинг букмекеров

Лента новостей

29 апреля
09:15
Алексей Кащук в сфере интересов "Герты"
09:00
Игорь Худобяк: "Если бы хорошо учил историю, то никогда бы не поехал в россию"
08:45
Артем Бондаренко: "Отек немножко спадает, но точного диагноза нет"
08:30
Плюс 37 артсистем, 16 ББМ: общие боевые потери противника с 24.02.22 по 29.04.24
08:15
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 06:00 29.04.2024
08:00
"Полесье" - "Ворскла". Анонс и прогноз матча
02:16
"Барселона" – "Валенсия". Анонс и прогноз матча
01:07
Чемпионат Италии. "Фиорентина" – "Сассуоло" 5:1. Видеообзор матча
00:53
Чемпионат Франции. "Марсель" – "Ланс" 2:1. Видеообзор матча
00:28
Чемпионат Испании. "Бетис" – "Севилья" 1:1. Видеообзор матча
00:16
Чемпионат Испании. 33-й тур. Ничья в севильском дерби, "Вильярреал" приближается к еврозоне
00:15
Чемпионат Франции 31-й тур. Поражение "Монако" помогает ПСЖ стать чемпионом
28 апреля
23:55
Олег Кожушко: "Вернидуб пожелал, чтобы я достиг отметки как минимум в 250 поединков"
23:30
Виктор Коваленко получил оценку за матч против "Аталанты"
23:08
"Дженоа" - "Кальяри". Анонс и прогноз матча
22:48
Чемпионат Франции. "Лион" – "Монако" 3:2. Видеообзор матча
22:39
Максим Шацких: "На Супрягу непохоже, когда он отдал голевую передачу на Ваната. Молодец, растет парень"
22:34
Чемпионат Испании. "Вильярреал" – "Райо Вальекано" 3:0. Видеообзор матча
22:25
"Отдохнуть и освежиться" - Гвардиола о ближайших планах "Манчестер Сити"
22:24
Первая лига. "Мариуполь" - "Эпицентр" 0:1. Видеообзор матча
22:15
Первая лига. "Нива" - "Горняк-Спорт" 2:0. Видеообзор матча
22:09
ПСЖ досрочно стал чемпионом Франции
22:06
Первая лига. "Подолье" - "Чернигов" 2:1. Видеообзор матча
21:51
Чемпионат Англии. "Ноттингем Форест" – "Манчестер Сити" 0:2. Видеообзор матча
Больше новостей
29 апреля
09:15
Алексей Кащук в сфере интересов "Герты"
09:00
Игорь Худобяк: "Если бы хорошо учил историю, то никогда бы не поехал в россию"
08:45
Артем Бондаренко: "Отек немножко спадает, но точного диагноза нет"
08:30
Плюс 37 артсистем, 16 ББМ: общие боевые потери противника с 24.02.22 по 29.04.24
08:15
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 06:00 29.04.2024
08:00
"Полесье" - "Ворскла". Анонс и прогноз матча
28 апреля
23:55
Олег Кожушко: "Вернидуб пожелал, чтобы я достиг отметки как минимум в 250 поединков"
23:30
Виктор Коваленко получил оценку за матч против "Аталанты"
22:39
Максим Шацких: "На Супрягу непохоже, когда он отдал голевую передачу на Ваната. Молодец, растет парень"
22:24
Первая лига. "Мариуполь" - "Эпицентр" 0:1. Видеообзор матча
22:15
Первая лига. "Нива" - "Горняк-Спорт" 2:0. Видеообзор матча
22:06
Первая лига. "Подолье" - "Чернигов" 2:1. Видеообзор матча
21:39
Первая лига. "Ингулец" - "Прикарпатье" 4:0. Видеообзор матча
21:38
Юрий Вернидуб: "Мы просто не можем сейчас терять очки, потому что как раз все началось"
21:17
Виктор Скрипник: "У нас еще 4 игры, все еще в наших руках"
21:05
Чемпионат Украины. "Кривбасс" - "Металлист 1925" 3:0. Видеообзор матча
20:47
Ярослав Карабин: "Рух" проигрывал борьбу в первом тайме с "Вересом", не было спортивной агрессии"
20:35
Агент Довбика: "Ни один факт каких-либо нарушений при трансфере Артема в "Жирону" не нашел своего подтверждения в Испании"
20:31
УПЛ. 26-й тур. "Кривбасс" громит аутсайдера
20:24
"Кривбасс" - "Металлист 1925" 3:0. Первая лига становится ближе
20:13
Гендиректор "Полесья": "Большинство клубов УПЛ поддержали идею создания премиального фонда для арбитров"
19:58
Официально: "Колос" заменил Ярослава Вишняка на Александра Поздеева
19:44
Руслан Ротань: "Мы в борьбе за выживание, но некоторые игроки не понимают, где находятся"
19:26
Чемпионат Украины. "Кривбасс" – "Металлист 1925" 3:0. Голы Артура Микитишина и Максима Лунева (Видео)
Больше новостей
29 апреля
09:15
Алексей Кащук в сфере интересов "Герты"
02:16
"Барселона" – "Валенсия". Анонс и прогноз матча
01:07
Чемпионат Италии. "Фиорентина" – "Сассуоло" 5:1. Видеообзор матча
00:53
Чемпионат Франции. "Марсель" – "Ланс" 2:1. Видеообзор матча
00:28
Чемпионат Испании. "Бетис" – "Севилья" 1:1. Видеообзор матча
00:16
Чемпионат Испании. 33-й тур. Ничья в севильском дерби, "Вильярреал" приближается к еврозоне
00:15
Чемпионат Франции 31-й тур. Поражение "Монако" помогает ПСЖ стать чемпионом
28 апреля
23:30
Виктор Коваленко получил оценку за матч против "Аталанты"
23:08
"Дженоа" - "Кальяри". Анонс и прогноз матча
22:48
Чемпионат Франции. "Лион" – "Монако" 3:2. Видеообзор матча
22:34
Чемпионат Испании. "Вильярреал" – "Райо Вальекано" 3:0. Видеообзор матча
22:25
"Отдохнуть и освежиться" - Гвардиола о ближайших планах "Манчестер Сити"
22:09
ПСЖ досрочно стал чемпионом Франции
21:51
Чемпионат Англии. "Ноттингем Форест" – "Манчестер Сити" 0:2. Видеообзор матча
21:42
Чемпионат Италии. "Наполи" – "Рома" 2:2. Видеообзор матча
21:29
Хосеп Гвардиола провел 300-й матч во главе "Манчестер Сити"
21:20
Чемпіонат Франції. "Ренн" - "Брест" 4:5. Відеоогляд матчу
21:02
"Лион" сыграет с "Барселоной" в финале женской Лиги чемпионов
20:35
Агент Довбика: "Ни один факт каких-либо нарушений при трансфере Артема в "Жирону" не нашел своего подтверждения в Испании"
20:15
Чемпионат Нидерландов. 31-й тур. ПСВ уничтожает "Херенвен" и ожидает титула
19:40
Чемпионат Франции "Клермон" – "Реймс" 4:1. Видеообзор матча
19:39
Чемпионат Испании. "Гранада" – "Осасуна" 3:0. Видеообзор матча
19:37
Чемпионат Франции. "Лорьян" – "Тулуза" 1:2. Видеообзор матча
19:36
Чемпионат Англии. "Тоттенхэм" – "Арсенал" 2:3. Видеообзор матча
Больше новостей
29 апреля
00:00
Миксто - КРАК: прямая трансляция матча
00:30
Жувентуде - Атлетико Паранаенсе: прямая трансляция матча
00:30
Форталеза - РБ Брагантино: прямая трансляция матча
00:30
Гоияс - Понте-Прета: прямая трансляция матча
01:00
Ботафого-ПБ - Кашиас: прямая трансляция матча
01:30
Волта-Редонда - Флореста: прямая трансляция матча
02:00
Интернасьонал - Атлетико Гоияниенсе: прямая трансляция матча
18:00
Полесье - Ворскла: прямая трансляция матча
20:00
Фатих Карагюмрюк - Антальяспор: прямая трансляция матча
20:00
Пуща - Корона: прямая трансляция матча
21:30
Расинг - Мирандес: прямая трансляция матча
21:45
Дженоа - Кальяри: прямая трансляция матча
21:45
Дюнкерк - Осер: прямая трансляция матча
22:00
Барселона - Валенсия: прямая трансляция матча
22:00
Престон Норт Энд - Лестер: прямая трансляция матча
22:15
Эштрела - Фаренсе: прямая трансляция матча
28 апреля
00:00
Сианорте - Эрсилио Лус: прямая трансляция матча
00:00
Сан-Жозе - Коста-Рика: прямая трансляция матча
00:00
Принцеса ду Солимоэш - Сан-Раймундо: прямая трансляция матча
00:00
Америка Минейро - Гремио: прямая трансляция матча
00:30
Куиаба - Атлетико Минейро: прямая трансляция матча
00:30
Португеза - Ипатинга: прямая трансляция матча
01:00
КСЕ - Ретро: прямая трансляция матча
01:00
Сан-Бернарду - Томбенсе: прямая трансляция матча
Больше новостей
29 апреля
08:00
"Полесье" - "Ворскла". Анонс и прогноз матча
02:16
"Барселона" – "Валенсия". Анонс и прогноз матча
08:00
Полесье - Ворскла: прогноз на матч
28 апреля
23:08
"Дженоа" - "Кальяри". Анонс и прогноз матча
17:07
Чемпионат Франции. "Метц" – "Лилль" 1:2. Видеообзор матча
12:35
"Мариуполь" - "Эпицентр": прогноз Виктора Козина
12:30
"Порту" - "Спортинг". Анонс и прогноз матча
12:02
"Бетис" – "Севилья". Анонс и прогноз матча
12:02
"Марсель" - "Ланс". Анонс и прогноз матча
11:45
"Фиорентина" - "Сассуоло". Анонс и прогноз матча
10:30
"Дармштадт" - "Хайденхайм". Анонс и прогноз матча
10:00
"Лион" – "Монако". Анонс и прогноз матча
09:30
"Вильярреал" – "Райо Вальекано". Анонс и прогноз матча
16:00
Интернасьонал - Атлетико Гоияниенсе: прогноз на матч
14:30
Жувентуде - Атлетико Паранаенсе: прогноз на матч
14:30
Форталеза - РБ Брагантино: прогноз на матч
12:30
Порту - Спортинг: прогноз на матч
12:00
Крузейро - Витория: прогноз на матч
12:00
Коринтианс - Флуминенсе: прогноз на матч
12:00
Альбасете - Эйбар: прогноз на матч
12:00
Марсель - Ланс: прогноз на матч
12:00
Бетис - Севилья: прогноз на матч
11:45
Фиорентина - Сассуоло: прогноз на матч
10:30
Дармштадт - Хайденхайм: прогноз на матч
Больше новостей

Рейтинг казино

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →