closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
closer-popup
footboom
Регистрация
Поля отмечены звездочками * обязательны для заполнения

Ваша відповідь збережена
Зробіть, будь ласка, прогноз для майбутніх матчів
successful

Спасибо!

Готово! Проверьте свою электронную почту, чтобы узнать о специальном предложении!
closer-popup

Михайло Сергійчук - про матч на "Емірейтс", велику дупу Велбека та "Верес"

Михайло Сергійчук - про матч на "Емірейтс", велику дупу Велбека та "Верес"
Источник фото:
Изменить размер a+ a-
463
0
Фавбет Бонус 10 000 грн
получить

Михайло Сергійчук - український футболіст, відомий за виступами за Верес, Ворсклу, Говерлу та Олімпік. Наразі досвідчений нападник перебуває у статусі вільного агента, оскільки клуб, за який він грав останнім часом (Нива Бузова) було розформовано.

В інтерв’ю Інформатору Сергійчук розповів про плани на подальшу кар’єру, виступи за Верес, матчі у Лізі Європи у складі Ворскли, а також про задачі, які ставить перед собою у майбутньому.

Варіанту розформування Ниви не розглядали

— Михайле, зараз ти без клубу. Де хотів би грати? 

— Хотів би в Ліверпулі. А якщо серйозно, то побачимо. Скоріше за все, це буде команда Першої ліги. Обираю з того, що є.   

— Нещодавно ти сказав, що якби тебе покликали до Ворскли, ти би прийшов до Полтави на ліктях. Що викликало такі теплі почуття до цього клубу?

— Я завжди говорив, що то був один із найкращих періодів у моїй кар’єрі. У мене дитина там народилася, тому про Полтаву найкращі спогади.

— Як би ти оцінив свою фізичну форму зараз?

— Важко сказати, оскільки треба розуміти, від чого відштовхуватися у цій оцінці. Якщо порівнювати із часами, коли я мав оптимальну форму, певно, зараз я готовий на 50%. 

— Останнім часом ти грав у Першій Лізі за Ниву з Бузової, яка певний час була одним із лідерів турніру. В яких умовах ви тренувалися?

— По-різному бувало. І за містом по селах каталися, а ще певний період тренувалися на ЦСКА у Києві. Хоча поле там не найкращої якості. Але то є Перша ліга, тут нема чому дивуватися.

— Хардкор?

— Так, хардкор. Для молодих це хороша школа життя. А я вже пройшов та побачив дуже багато.

— Новина про розформування команди стала несподіванкою чи були передумови для цього?

— Ні, такого варіанту ми точно не розглядали. Могли бути якісь кадрові ротації серед гравців, можливо і з тренерським штабом, але на такий радикальний поворот ми явно не розраховували.

Львів, Лужний та фанати

— В УПЛ ти вперше зіграв у Карпатах. В середині 10-х років там завжди була тренерська нестабільність: за сезон могло змінитися і три тренери. Чи всіх тренерів тієї пори у Карпатах ти памʼятаєш?

— У Карпатах я був при двох тренерах. І то, при Беззуб’яку я вертався з оренди та їздив на збори. Це коли був Лужний, хоча здебільшого тренування проводив Беззуб’як. Олег Романович переважно спостерігав збоку. 

— Багато легенд ходить, що Олег Романович жорсткий та вимогливий тренер. Це правда?

— Не знаю. У мене з ним була одна розмова, коли мене поставили правим захисником на якийсь матч. Він мене спитав: "Ти раніше грав на цій позиції?". Я кажу: "Та ні, сьогодні дебют був". 

— Багато хто говорить, що на стадіоні Україна у Львові дуже непросто грати через тиск вболівальників. Чи має це такий потужний вплив на суперників Карпат?

— Певно, це ще було поки був старий газон на стадіоні Україна. Поле було в’язке і після 60-ї хвилини ноги сідали і так здавалося. Але якщо говорити про довоєнні часи, у Львові вболівальники підтримували команду і здійснювали психологічний тиск на суперника. 

— Далі у тебе був сезон в Говерлі. У тому клубі багато хто залишився із незакритими боргами по зарплаті. Тобі теж завинили?

— Так, звичайно.

— За багато місяців?

— Там невелика сума, але сам факт є. Я там був в оренді, пішов туди, аби лишитися ближче до Львова, до Карпат, щоб бути на виду.

— Головним клубом твоєї карʼєри став Верес: ти приходив туди чотири рази, а найдовше грав з 2020 по 2022 роки - понад 50 матчів. Що для тебе означає цей клуб? 

— Певні періоди кар’єри та життя я провів у Вересі. Це клуб, за який я дебютував на професійному рівні, потім період, коли ми виграли Першу Лігу. Для Рівного це хороша сторінка історії, наш склад ту сторінку написав. Це приємно.

— А як вийшло, що ти тричі повертався до Вереса? Чому?

— Та загалом я приходив туди разів п’ять або шість. Чому? Та по-різному складалися обставини.

— Чому зараз Верес опинився серед аутсайдерів УПЛ?

— Чесно, не знаю. Певне, такі плани в них.

 — Минулого року з клубу пішов Юрій Вірт. Це супроводжувалося гучним скандалом. А як тобі гралося під керівництвом Вірта? 

— Основне, що варто відзначити, це колектив. Ми і на футбольному полі знали, що від нас потрібно, і поза полем тренерський штаб знав як з нами працювати. Ми даємо результат, а на деякі речі могли очі закривати. Нам прямо казали: "Пацани, зараз треба попотіти, попрацювати, а потім буде час відпочивати". Я вважаю, це правильний підхід, тим паче, що в команді було чимало досвідчених футболістів. Важливо знайти баланс між вимогами, результатом та відновленням.

Матч на Емірейтс та атлет Велбек

— У складі Ворскли ти забивав у Ворота Шахтаря у 2018 році. Це найпамʼятніший гол в твоїй карʼєрі чи були ще?

— Та ні, чому лише цей… Я і у складі Олімпіка забивав Шахтарю. Найпам’ятніший, напевно, у ворота Динамо на 90-річний ювілей. Динамо ніби було налаштовано перемагати, але нам теж потрібні були очки, щоб потрапити у кваліфікацію Ліги Європи.

А якщо говорити про найважливіший момент, то це гольовий пас на Дениса Васіна у Ворсклі, коли ми грали бронзовий матч проти Зорі. А ще згадую рикошет у матчі Вереса, коли ми виграли Першу лігу. Це був матч проти Краматорська.

— Разом із Ворсклою ти грав у Лізі Європи. Суперники в групі - Арсенал, Спортинг та Карабах. Що відчув, коли вийшов на поле Емірейтс у Лондоні?

— Звичайно, це такі емоції, які залишаться назавжди. В останній день зборів я травмувався, всі говорили, що потрібна операція. Але я вирішив уникнути хірургічного втручання та тренувався за індивідуальною програмою. З горем пополам відновився і дуже дякую Василю Вікторовичу Сачку, бо він дав мені відчути найкращі стадіони у Європі, зіграти на них. У Лондоні футбол, певно, як релігія. Це зовсім інший рівень: культура, вболівальники. Це просто топ.

— Проти Ворскли тоді грали Мхітарян, Велбек та Месут Озіл. Які вони у грі?

— Озіл — це майстер техніки та дотику до м’яча. Інтелект футболіста на космічному рівні. Щодо Велбека, ми спілкувалися з хлопцями, що ось, мовляв, у нас іноді говорять про зайву вагу чи про м’язову. У нього "тазік" був більший, ніж у нас двох разом взятих. Але у Велбека м’язи, він несеться вперед. Або Обамеянг, він працює на шаленій швидкості і за ним важко встигати. Це топ-зірки, інший вимір футбольної майстерності. 

— Також ти грав проти Спортінга на виїзді. Чи важко морально після виступів на Емірейтс та Жозе Алваладе грати на напівпорожніх українських стадіонах?

— Ні, ми ж всі прекрасно розуміли, що в країні йде війна. Нехай не така повномасштабна, але вона відбувалася. Чимало вболівальників вже були на фронті. На наш вік прийшлися катаклізми: війна 2014-го, ковід, тепер повномасштабна агресія РФ. Маємо жити в тих реаліях, які є. Головне, щоб тим хлопцям на фронті вдавалося виживати та вцілити. Решта — то таке, переживемо. 

Казав воротарям, що часто вдаряються об стійку

— У тебе був легіонерський досвід у Вентспілсі. Що таке чемпіонат Латвії з футболу?

— Порівнював в голові і думаю, що це рівень верхньої частини довоєнної Першої Ліги. З іншого боку, це хороший трамплін, щоб потрапити до топ-чемпіонату. Там багато агентів спостерігають за футболістами. І легіонерів там чимало. Можна показати себе та потрапити в хорошу команду. Ось зі мною в команді був футболіст Айегун Тосін. Ми тоді зіграли кваліфікацію Ліги Європи і він перейшов до Цюриха. А звідти вже до чемпіонату Франції, зараз грає за Лорьєн.  

— Чи є в українському футболі воротар, забити якому для тебе принципове питання?

— Та ні, у мене з воротарями завжди були хороші взаємини. Бувало, що підтравлювали одне одного, але не більше.

— Кажуть, воротарі — люди з іншої планети.

— Та я їм постійно казав, що вони часто об штанги вдаряються. Так вони заперечують… 

 — Тобі 32 роки, за плечима чималий досвід, але ще є час для нових звершень. Що б ти хотів виграти у своїй карʼєрі?

— Хочеться отримувати задоволення від гри та вирішувати турнірні завдання. Перемагати частіше. Хтось скаже, що я конфліктний, але це не зовсім так. Я можу ставити питання, які не всім подобаються, на які незручно відповідати. Тому можливо мене і називають конфліктним. Але хотілося б ще пограти та принести користь майбутній команді.

 

 

Популярные новости
Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться
Комментарии (0)

Оставить комментарий

Рейтинг букмекеров

Лента новостей

29 апреля
08:15
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 06:00 29.04.2024
08:00
"Полесье" - "Ворскла". Анонс и прогноз матча
02:16
"Барселона" – "Валенсия". Анонс и прогноз матча
01:07
Чемпионат Италии. "Фиорентина" – "Сассуоло" 5:1. Видеообзор матча
00:53
Чемпионат Франции. "Марсель" – "Ланс" 2:1. Видеообзор матча
00:28
Чемпионат Испании. "Бетис" – "Севилья" 1:1. Видеообзор матча
00:16
Чемпионат Испании. 33-й тур. Ничья в севильском дерби, "Вильярреал" приближается к еврозоне
00:15
Чемпионат Франции 31-й тур. Поражение "Монако" помогает ПСЖ стать чемпионом
28 апреля
23:55
Олег Кожушко: "Вернидуб пожелал, чтобы я достиг отметки как минимум в 250 поединков"
23:30
Виктор Коваленко получил оценку за матч против "Аталанты"
23:08
"Дженоа" - "Кальяри". Анонс и прогноз матча
22:48
Чемпионат Франции. "Лион" – "Монако" 3:2. Видеообзор матча
22:39
Максим Шацких: "На Супрягу непохоже, когда он отдал голевую передачу на Ваната. Молодец, растет парень"
22:34
Чемпионат Испании. "Вильярреал" – "Райо Вальекано" 3:0. Видеообзор матча
22:25
"Отдохнуть и освежиться" - Гвардиола о ближайших планах "Манчестер Сити"
22:24
Первая лига. "Мариуполь" - "Эпицентр" 0:1. Видеообзор матча
22:15
Первая лига. "Нива" - "Горняк-Спорт" 2:0. Видеообзор матча
22:09
ПСЖ досрочно стал чемпионом Франции
22:06
Первая лига. "Подолье" - "Чернигов" 2:1. Видеообзор матча
21:51
Чемпионат Англии. "Ноттингем Форест" – "Манчестер Сити" 0:2. Видеообзор матча
21:42
Чемпионат Италии. "Наполи" – "Рома" 2:2. Видеообзор матча
21:39
Первая лига. "Ингулец" - "Прикарпатье" 4:0. Видеообзор матча
21:38
Юрий Вернидуб: "Мы просто не можем сейчас терять очки, потому что как раз все началось"
21:29
Хосеп Гвардиола провел 300-й матч во главе "Манчестер Сити"
Больше новостей
29 апреля
08:15
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 06:00 29.04.2024
08:00
"Полесье" - "Ворскла". Анонс и прогноз матча
28 апреля
23:55
Олег Кожушко: "Вернидуб пожелал, чтобы я достиг отметки как минимум в 250 поединков"
23:30
Виктор Коваленко получил оценку за матч против "Аталанты"
22:39
Максим Шацких: "На Супрягу непохоже, когда он отдал голевую передачу на Ваната. Молодец, растет парень"
22:24
Первая лига. "Мариуполь" - "Эпицентр" 0:1. Видеообзор матча
22:15
Первая лига. "Нива" - "Горняк-Спорт" 2:0. Видеообзор матча
22:06
Первая лига. "Подолье" - "Чернигов" 2:1. Видеообзор матча
21:39
Первая лига. "Ингулец" - "Прикарпатье" 4:0. Видеообзор матча
21:38
Юрий Вернидуб: "Мы просто не можем сейчас терять очки, потому что как раз все началось"
21:17
Виктор Скрипник: "У нас еще 4 игры, все еще в наших руках"
21:05
Чемпионат Украины. "Кривбасс" - "Металлист 1925" 3:0. Видеообзор матча
20:47
Ярослав Карабин: "Рух" проигрывал борьбу в первом тайме с "Вересом", не было спортивной агрессии"
20:35
Агент Довбика: "Ни один факт каких-либо нарушений при трансфере Артема в "Жирону" не нашел своего подтверждения в Испании"
20:31
УПЛ. 26-й тур. "Кривбасс" громит аутсайдера
20:24
"Кривбасс" - "Металлист 1925" 3:0
20:13
Гендиректор "Полесья": "Большинство клубов УПЛ поддержали идею создания премиального фонда для арбитров"
19:58
Официально: "Колос" заменил Ярослава Вишняка на Александра Поздеева
19:44
Руслан Ротань: "Мы в борьбе за выживание, но некоторые игроки не понимают, где находятся"
19:26
Чемпионат Украины. "Кривбасс" – "Металлист 1925" 3:0. Голы Артура Микитишина и Максима Лунева (Видео)
19:20
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 18.00 28.04.2024
19:12
Чемпионат Украины. "Заря" – "Оболонь" 0:0. Видеообзор матча
18:59
Чемпионат Украины. "Колос" - "Александрия" 0:0. Видеообзор матча
18:45
Чемпионат Украины. "Кривбасс" – "Металлист 1925" 1:0. Гол Максима Задераки (Видео)
Больше новостей
29 апреля
02:16
"Барселона" – "Валенсия". Анонс и прогноз матча
01:07
Чемпионат Италии. "Фиорентина" – "Сассуоло" 5:1. Видеообзор матча
00:53
Чемпионат Франции. "Марсель" – "Ланс" 2:1. Видеообзор матча
00:28
Чемпионат Испании. "Бетис" – "Севилья" 1:1. Видеообзор матча
00:16
Чемпионат Испании. 33-й тур. Ничья в севильском дерби, "Вильярреал" приближается к еврозоне
00:15
Чемпионат Франции 31-й тур. Поражение "Монако" помогает ПСЖ стать чемпионом
28 апреля
23:30
Виктор Коваленко получил оценку за матч против "Аталанты"
23:08
"Дженоа" - "Кальяри". Анонс и прогноз матча
22:48
Чемпионат Франции. "Лион" – "Монако" 3:2. Видеообзор матча
22:34
Чемпионат Испании. "Вильярреал" – "Райо Вальекано" 3:0. Видеообзор матча
22:25
"Отдохнуть и освежиться" - Гвардиола о ближайших планах "Манчестер Сити"
22:09
ПСЖ досрочно стал чемпионом Франции
21:51
Чемпионат Англии. "Ноттингем Форест" – "Манчестер Сити" 0:2. Видеообзор матча
21:42
Чемпионат Италии. "Наполи" – "Рома" 2:2. Видеообзор матча
21:29
Хосеп Гвардиола провел 300-й матч во главе "Манчестер Сити"
21:20
Чемпіонат Франції. "Ренн" - "Брест" 4:5. Відеоогляд матчу
21:02
"Лион" сыграет с "Барселоной" в финале женской Лиги чемпионов
20:35
Агент Довбика: "Ни один факт каких-либо нарушений при трансфере Артема в "Жирону" не нашел своего подтверждения в Испании"
20:15
Чемпионат Нидерландов. 31-й тур. ПСВ уничтожает "Херенвен" и ожидает титула
19:40
Чемпионат Франции "Клермон" – "Реймс" 4:1. Видеообзор матча
19:39
Чемпионат Испании. "Гранада" – "Осасуна" 3:0. Видеообзор матча
19:37
Чемпионат Франции. "Лорьян" – "Тулуза" 1:2. Видеообзор матча
19:36
Чемпионат Англии. "Тоттенхэм" – "Арсенал" 2:3. Видеообзор матча
19:31
Чемпионат Франции. "Страсбур" - "Ницца" 1:3. Видеообзор матча
Больше новостей
29 апреля
00:00
Миксто - КРАК: прямая трансляция матча
00:30
Жувентуде - Атлетико Паранаенсе: прямая трансляция матча
00:30
Форталеза - РБ Брагантино: прямая трансляция матча
00:30
Гоияс - Понте-Прета: прямая трансляция матча
01:00
Ботафого-ПБ - Кашиас: прямая трансляция матча
01:30
Волта-Редонда - Флореста: прямая трансляция матча
02:00
Интернасьонал - Атлетико Гоияниенсе: прямая трансляция матча
18:00
Полесье - Ворскла: прямая трансляция матча
20:00
Фатих Карагюмрюк - Антальяспор: прямая трансляция матча
20:00
Пуща - Корона: прямая трансляция матча
21:30
Расинг - Мирандес: прямая трансляция матча
21:45
Дженоа - Кальяри: прямая трансляция матча
21:45
Дюнкерк - Осер: прямая трансляция матча
22:00
Барселона - Валенсия: прямая трансляция матча
22:00
Престон Норт Энд - Лестер: прямая трансляция матча
22:15
Эштрела - Фаренсе: прямая трансляция матча
28 апреля
00:00
Сианорте - Эрсилио Лус: прямая трансляция матча
00:00
Сан-Жозе - Коста-Рика: прямая трансляция матча
00:00
Принцеса ду Солимоэш - Сан-Раймундо: прямая трансляция матча
00:00
Америка Минейро - Гремио: прямая трансляция матча
00:30
Куиаба - Атлетико Минейро: прямая трансляция матча
00:30
Португеза - Ипатинга: прямая трансляция матча
01:00
КСЕ - Ретро: прямая трансляция матча
01:00
Сан-Бернарду - Томбенсе: прямая трансляция матча
Больше новостей
29 апреля
08:00
"Полесье" - "Ворскла". Анонс и прогноз матча
02:16
"Барселона" – "Валенсия". Анонс и прогноз матча
08:00
Полесье - Ворскла: прогноз на матч
28 апреля
23:08
"Дженоа" - "Кальяри". Анонс и прогноз матча
17:07
Чемпионат Франции. "Метц" – "Лилль" 1:2. Видеообзор матча
12:35
"Мариуполь" - "Эпицентр": прогноз Виктора Козина
12:30
"Порту" - "Спортинг". Анонс и прогноз матча
12:02
"Бетис" – "Севилья". Анонс и прогноз матча
12:02
"Марсель" - "Ланс". Анонс и прогноз матча
11:45
"Фиорентина" - "Сассуоло". Анонс и прогноз матча
10:30
"Дармштадт" - "Хайденхайм". Анонс и прогноз матча
10:00
"Лион" – "Монако". Анонс и прогноз матча
09:30
"Вильярреал" – "Райо Вальекано". Анонс и прогноз матча
16:00
Интернасьонал - Атлетико Гоияниенсе: прогноз на матч
14:30
Жувентуде - Атлетико Паранаенсе: прогноз на матч
14:30
Форталеза - РБ Брагантино: прогноз на матч
12:30
Порту - Спортинг: прогноз на матч
12:00
Крузейро - Витория: прогноз на матч
12:00
Коринтианс - Флуминенсе: прогноз на матч
12:00
Альбасете - Эйбар: прогноз на матч
12:00
Марсель - Ланс: прогноз на матч
12:00
Бетис - Севилья: прогноз на матч
11:45
Фиорентина - Сассуоло: прогноз на матч
10:30
Дармштадт - Хайденхайм: прогноз на матч
Больше новостей

Рейтинг казино

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →