closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
closer-popup
footboom
Регистрация
Поля отмечены звездочками * обязательны для заполнения

Ваша відповідь збережена
Зробіть, будь ласка, прогноз для майбутніх матчів
successful

Спасибо!

Готово! Проверьте свою электронную почту, чтобы узнать о специальном предложении!
closer-popup

Кирило Данильченко: Мобілізуй це

Кирило Данильченко: Мобілізуй це
Источник фото:
Изменить размер a+ a-
411
0
Фавбет Бонус 10 000 грн
получить

Чергова колонка військового експерта Кирила Данильченка для Site.ua присвячена "мобілізації" у рф:

Щодо мобілізації – головна проблема росіян, це не наш контрнаступ на Харківщині, з тяжкими для них втратами, хоча, безперечно, він став тригером.

І не те, що вони використовували наряд сил лише вдвічі більший, ніж намагаючись провести КТО у крихітній Чечні.

Зрештою, цей сценарій поколіннями повторюється від війни проти Японії, через Польщу в 20-х до Афганістану, коли величезна країна, могла виставити в стрілецький ланцюг проти не найсильніших противників, далеко не багатомільйонні орди.

І навіть не те, що вони програли літню битву за ініціативу, сточуючись у лобових атаках на підготовлювані 8 років позиції ЗСУ.

Головна їх проблема – величезна довжина фронту та явна запекла ворожість населення.

На перше однозначно вказують козацькі частини, СОБР та ув'язнені на лінії бойового зіткнення. А ще мобілізовані з ЛДНР у танкових підрозділах РФ – спільні роти бронемашин, де 3 штуки російські, а решта колаборантів. Плавсклад і солдати з РВСН у бойових порядках. І тим, що не давали ротації тим, хто підписав тримісячні контракти.

Читайте также: Генерал Олексій Громов: "На півночі України обстановка стабільна, на сході – складна, але контрольована"

Плюс найважчі втрати – 1200 знищених, підбитих та захоплених танків, відомих ОСІНТ-розвідці, це всі танки, зосереджені зс рф біля кордонів України на 24 лютого.

Ще раз, літера за літерою – усі танки, що Кремль виставив, щоб вивести Україну з війни у ​​швидкій кампанії, були випиляні або захоплені.

Заступник глави Пентагону США Колін Каль на початок серпня заявляв до 80 тисяч безповоротних та санітарних втрат у РФ, на сьогодні ця цифра однозначно перевищила 100 тисяч і зростає.

Тили горять – колаборантів, окупантів, членів адміністрацій підривають у машинах, розстрілюють у під'їздах, вони зникають, українські малі ДРГ фотографуються на тлі знаку Енергодар.

Щоб контролювати захоплену після 24 лютого територію розміром як Австрія, фізично потрібні люди – комендатури, блоки, всілякі зведені вогневі групи поліції, опера і слідчі, фахівці, які бігають за адресами.

Але звідки вони візьмуться, якщо СОБР наступає на Київ за три дні у Балаклії, а у СПН тяжкі втрати? Ось так виглядає бригада спецназу, в якій служили полонені бійці ГРУ Єрофєєв та Олександров. 52 загиблих, плюс поранені, списані, відмовники та полонені. На 9 рот складу, у кожній із яких безпосередньо спецназівців півсотні людей – на всі гроші денацифікували Україну.

Кирило Данильченко: Мобілізуй це - изображение 1фото - site.ua

На оперативному рівні у ЗС РФ проблеми – обидві спроби переправитися через Донець біля Білогорівки та спроби форсувати Південний Буг закінчилися розгромом приблизно 4-х батальйонно-тактичних груп.

На сумнозвісному для РФ плацдармі під Білогорівкою валялася бита техніка двох БТГ. Після спроб переправи у Ізюма, що йдуть на вістря атаки частини агресора, вирушили на відновлення боєздатності – танкісти встигли зробити це двічі за весняну кампанію.

У всіх трьох епізодах – Донець під Ізюмом та південніше під Білогорівкою, Південний Буг під час початку вторгнення, ЗС РФ зазнала поразки, місця переправ під українським контролем. Наші ж плацдарми в Інгульця стабільні – це дуже конкретний та ясний дзвінок.

При цьому кремлівський режим використав на війні в Україні усіх – угруповання в Сирії, перекидає ППО з-під Пітера, частини та підрозділи з баз у Вірменії, 201-й у Таджикистані, морську піхоту з Камчатки та укріпрайон з Курильських островів. Якщо забрали 1 500 чоловік у СВО з Таджикистану, де чисельність рідко перевищувала 7 тисяч осіб, то все, фініта ля комедія – звідси зеки, звідси торпедисти-танкісти, звідси літаки у ЧВК, все воно звідси.

Якщо у росіян, яких зараз женуть на бійню, виникає питання, а де власне поділася регулярна армія та частини постійної готовності, де танкові дивізії, що мали загрожувати НАТО, то ось вам відповідь – розбиті в Україні та впали нижче за штат, що дозволяє підтримувати життєдіяльність підрозділу.

Кирило Данильченко: Мобілізуй це - изображение 2фото - site.ua

Це вже стратегічні проблеми – довоєнні частини постійної готовності через захоплення Кремлем штампуванням нових армій і дивізій, що рідко досягали 70% від штату, кинуті в пекло боїв і не впоралися. Зі 130 БТГ на початок вторгнення та 20 БТГ виставлених додатково, до третини фізично вийшло з ладу.

Ці жахливі втрати неможливо закрити жодними добровольцями та офіцерами-"піджаками".

Тому сталося спішне звернення Путіна – без закриття кордонів, без створення єдиної бази ВУС, без розгойдування та підготовки громадської думки. Місяць тому ніякої мобілізації не буде, твердо та чітко, і ось уже сушіть сухарі.

Нічого, звичайно, глобально хорошого в цьому немає – смішки з приводу "утекли до Грузії замість йти на Варшаву" і "де ми їх усіх закопуватимемо", це інтоксикація адреналіном, зловтіха над політиками, що не цікавляться "добрими російськими", а ще те, що робили запорізькі козаки під час герцей.

Війна затягнеться, буде більше жертв, більше руйнувань, зима викличе другу хвилю результату біженців із зон боїв. Навіть та орда, що до 24 лютого жила в корівниках, грілася біля бочок у ватниках та кирзачах, добігла до Ірпеня та околиць Миколаєва. Зараз запросто можуть спробувати впертись і перетравлювати відкушене.

Читайте также: Подвійний удар: 8-й полк ССО ЗСУ збив два штурмовики рф (Відео)

Тож не треба жити в манямірці – одягнуть, взують, знайдуть автомати та кулемети, і, можливо, навіть "Максими" не знадобляться. Правда з раціями, аптечками, дронами та автомобільною технікою будуть проблеми, але ж діди ж воювали!

У Китаї відшиють одяг та взуття, другу категорію та підмінку видадуть для тих, хто залишиться у ППД. Знімуть зі зберігання БРДМ та Т-62, а треба Т-55. Так, будуть ламатися через раз, тому, що ремкомплектам скільки ж років, скільки їм – але ми з 2 танків, один з яких не їздив, а у другого не працював механізм заряджання, зірвали переправу противника в Дебальцевому взимку 2015-го. Є причини, за якими вони не зможуть упиратися в обороні, як зараз упираються на Херсонщині?

Не уподібнюйтеся противнику, розповідаючи про п'яних Ванек і генетику – бо пахне шароварами і українськими "Нептунами", що не літають через сало.

Кирило Данильченко: Мобілізуй це - изображение 3фото - site.ua

Інше питання, що в Москві пішли по найгіршому для себе шляху. Хватати людей на вулицях і тягнути не по ВУС, а за званням та посадою – потрібен сержант у танк, ось вам сержант-торпедист. Всі проблеми ЗСУ формату 2014 року з аватарами, 10 повістками на 1 мобілізованого, велика кількість небойових втрат, ще на етапі відправок і руху колон чекає на супротивника у весь зріст.

Причому, багаторазово помножені на величезні відстані, розвал радянської мобістики і те, що репресивний апарат змушений тягнути лямку в Україні.

Ну і головне – чи покличуть вони 300 тисяч чи півмільйона, людських хвиль не буде ні завтра, ні за місяць.

40-а армія в Афганістані розгорнула чотири автомобільні бригади, трубопровідні частини, дорожні служби, армійську ремонтну базу, охорону аеродромів та тунелю в Саланзі, 8 госпіталів, 7 батальйонів інженерів, комендантські частини.

Це на 110 тисяч людей.

Сьогодні це треба зробити на трьох напрямках, але на рівні тепер не однієї експедиційної армії – фронтів. Ремполки в арміях та рембази вище, автомобільні та дорожні бригади, склади та госпіталю центрального підпорядкування.

Читайте также: 23 вересня Повітряні Сили знищили Мі-8 та Су-25 окупантів, а також 7 іранських безпілотників

Арсенали та бази біля кордону України, мости, стратегічні заводи, аеродроми не можна, щоб охороняли діди з ЧОП та ВОХР – потрібні стрілецькі батальйони, здатні дати бій малим групам українцям.

Прикордонників треба наростити – на тисячокілометровому необладнаному кордоні, дати їм людей та техніку копати капоніри, будувати бліндажі, веслувати екскаваторами відвали.

Зведені вогневі групи поліції наростити – ловити партизанів, які після весняних російських забігів мають трофейні "Джмелі", ПЗРК та автоматичні гранатомети.

Територіальна оборона Ростовської, Курської, Брянської, Воронезької та Білгородської області з іржавими автоматами – погано служитимете і не порозумієтеся з командуванням, вирушите на СВО, що йде за планом.

ППО країни, армійське ППО та мала зенітна артилерія – ганяти дрони, що долітають до Севастополя та нарощувати штат поза придворними бригадами з 50% до 70%. Там уже у повний зріст ті ж давні "Шилки" та мотолиги з "ЗУ-232".

Адже до всього цього господарства ще потрібні технічні батареї, такелажні команди для ракет, КВПС та групи для перевірки радіодеталей, особовий склад на генератори, автомобілі та охорону.

Стратегічні залізничні війська – перекидати танки, що вросли в ягель у сибірських гноїльнях. Численні команди зі збору аварійних машин, виїзні рембригади заводів, склади видачі китайських шкарпеток та російських онучів.

А ну так, і ще дрібниця – закрити добре понад 100 тисяч втрат із санітарними та відмовниками у військах постійної готовності.

Читайте также: Повітряні Сили ЗСУ збили БПЛА рф "Мохаджер-6" (Відео)

І все це з обмороженнями після початку холодів, що загинули в аваріях, відмовниками, що нишпоряться у шпиталях, членошкідниками – ну не хочуть люди гинути за денацифікацію, бухають як у своєму рідному селі і хочуть вижити.

На Росію ніхто не нападав, а розповідати, що хохли під Харковом загрожують селам у Дагестані, не вийде навіть у Симоньян із Соловйовим.

Оголошені 300 тисяч резервістів булькнуть у це все – у Кремлі не помітять. Тому вкотре – те, що затягується війна, не є добре, але противник у найближчі місяці не зможе використати проти нас чисельну перевагу.

Мінімум 3 місяці та величезна робота з тилом, дозволить перетворити схоплених на вулиці фронтменів груп, айтішників та слюсарів із заводів, які тримали 25 років тому автомат, на солдатів.

Цей час потрібно використовувати з розумом, не бути шокованим додатковою мобілізацією у нас, прискорювати перехід на зимове постачання та морально готуватись до затяжної зимової кампанії. 370 тисяч українських ОР-1 та 1% населення, що пройшло через ООС, зробили свою роботу. Тепер справа за стійкістю всього українського суспільства.

Популярные новости
Источник новости:
Оцените материал
Поделиться
Комментарии (0)

Оставить комментарий

Рейтинг букмекеров

Лента новостей

29 апреля
14:16
Клубы АПЛ проголосуют за введение эффективного потолка зарплат
13:59
Тьяго Силва объявил об уходе из "Челси"
13:44
"Черноморец" интересовался, можно ли сыграть матч в Киеве – "Шахтер" ответил "нет, только во Львове" - источник
13:30
Сергей Суханов: "Выводы из матча с "Шахтером" для себя сделал. Мы играем в футбол, а не находимся в каком-то бойцовском клубе"
13:20
Денис Антюх: "Заря" провалила матч с "Оболонью"
13:10
Назарий Федоривский: "В матче с "Зарей" получил травму - во вторник сделаем МРТ"
12:55
Юрий Шелепницкий: "После поражения от Венгрии настроение было паршивое"
12:40
Владимир Зверов: "Обсуждается вариант поднятия зарплаты всем арбитрам УПЛ"
12:25
Денис Балан: "В раздевалке "Вереса" после поражения от "Руха" состоялся серьезный разговор"
12:10
Франк Лебеф: "Кажется, Мудрик не представляет, как можно играть в футбол вместе с одноклубниками по "Челси"
12:00
"Барселона" – "Валенсия". Анонс и прогноз матча
11:50
Руслан Ротань отказался возглавлять "Шахтер"?
11:45
"Дженоа" - "Кальяри". Анонс и прогноз матча
11:35
"Борнмут" Забарного установил рекорд клуба по количеству очков в АПЛ
11:35
Первая лига. Итоги 6-го тура (второй этап)
11:20
Известна причина смерти Михаила Фоменко
11:05
Евгений Павлюк: "Фесюн реально заслуживает интереса со стороны "Шахтера"
10:51
Первая лига. "Виктория" - "Агробизнес" 1:0. Видеообзор матча
10:50
Арсений Коркодим: "Готов пройти любой независимый полиграф"
10:30
Владлен Юрченко: "Никто в "Металлисте 1925" не опустит руки, будем биться до последнего"
10:15
Владислав Кочергин жестко отреагировал на поступок фаната "Видзева" (Видео)
10:00
"Тоттенхэм" встречался с Шаблием, чтобы обсудить потенциальный трансфер Судакова
09:45
Денис Кузык: "Когда счет был 3:0 в пользу "Кривбасса", Вернидуб просил сыграть так, будто на табло 0:0"
09:30
На 76-м году жизни скончался Михаил Фоменко
Больше новостей
29 апреля
13:44
"Черноморец" интересовался, можно ли сыграть матч в Киеве – "Шахтер" ответил "нет, только во Львове" - источник
13:30
Сергей Суханов: "Выводы из матча с "Шахтером" для себя сделал. Мы играем в футбол, а не находимся в каком-то бойцовском клубе"
13:20
Денис Антюх: "Заря" провалила матч с "Оболонью"
13:10
Назарий Федоривский: "В матче с "Зарей" получил травму - во вторник сделаем МРТ"
12:55
Юрий Шелепницкий: "После поражения от Венгрии настроение было паршивое"
12:40
Владимир Зверов: "Обсуждается вариант поднятия зарплаты всем арбитрам УПЛ"
12:25
Денис Балан: "В раздевалке "Вереса" после поражения от "Руха" состоялся серьезный разговор"
12:10
Франк Лебеф: "Кажется, Мудрик не представляет, как можно играть в футбол вместе с одноклубниками по "Челси"
11:50
Руслан Ротань отказался возглавлять "Шахтер"?
11:35
Первая лига. Итоги 6-го тура (второй этап)
11:20
Известна причина смерти Михаила Фоменко
11:05
Евгений Павлюк: "Фесюн реально заслуживает интереса со стороны "Шахтера"
10:51
Первая лига. "Виктория" - "Агробизнес" 1:0. Видеообзор матча
10:50
Арсений Коркодим: "Готов пройти любой независимый полиграф"
10:30
Владлен Юрченко: "Никто в "Металлисте 1925" не опустит руки, будем биться до последнего"
10:15
Владислав Кочергин жестко отреагировал на поступок фаната "Видзева" (Видео)
10:00
"Тоттенхэм" встречался с Шаблием, чтобы обсудить потенциальный трансфер Судакова
09:45
Денис Кузык: "Когда счет был 3:0 в пользу "Кривбасса", Вернидуб просил сыграть так, будто на табло 0:0"
09:30
На 76-м году жизни скончался Михаил Фоменко
09:15
Алексей Кащук в сфере интересов "Герты"
09:00
Игорь Худобяк: "Если бы хорошо учил историю, то никогда бы не поехал в россию"
08:45
Артем Бондаренко: "Отек немножко спадает, но точного диагноза нет"
08:30
Плюс 37 артсистем, 16 ББМ: общие боевые потери противника с 24.02.22 по 29.04.24
08:15
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 06:00 29.04.2024
Больше новостей
29 апреля
14:16
Клубы АПЛ проголосуют за введение эффективного потолка зарплат
13:59
Тьяго Силва объявил об уходе из "Челси"
12:10
Франк Лебеф: "Кажется, Мудрик не представляет, как можно играть в футбол вместе с одноклубниками по "Челси"
12:00
"Барселона" – "Валенсия". Анонс и прогноз матча
11:45
"Дженоа" - "Кальяри". Анонс и прогноз матча
11:35
"Борнмут" Забарного установил рекорд клуба по количеству очков в АПЛ
10:15
Владислав Кочергин жестко отреагировал на поступок фаната "Видзева" (Видео)
10:00
"Тоттенхэм" встречался с Шаблием, чтобы обсудить потенциальный трансфер Судакова
09:15
Алексей Кащук в сфере интересов "Герты"
01:07
Чемпионат Италии. "Фиорентина" – "Сассуоло" 5:1. Видеообзор матча
00:53
Чемпионат Франции. "Марсель" – "Ланс" 2:1. Видеообзор матча
00:28
Чемпионат Испании. "Бетис" – "Севилья" 1:1. Видеообзор матча
00:16
Чемпионат Испании. 33-й тур. Ничья в севильском дерби, "Вильярреал" приближается к еврозоне
00:15
Чемпионат Франции 31-й тур. Поражение "Монако" помогает ПСЖ стать чемпионом
28 апреля
23:30
Виктор Коваленко получил оценку за матч против "Аталанты"
22:48
Чемпионат Франции. "Лион" – "Монако" 3:2. Видеообзор матча
22:39
Чемпионат Англии. 35-й тур. "Шеффилд Юнайтед" вылетел, "Эвертон" остается
22:34
Чемпионат Испании. "Вильярреал" – "Райо Вальекано" 3:0. Видеообзор матча
22:25
"Отдохнуть и освежиться" - Гвардиола о ближайших планах "Манчестер Сити"
22:09
ПСЖ досрочно стал чемпионом Франции
21:51
Чемпионат Англии. "Ноттингем Форест" – "Манчестер Сити" 0:2. Видеообзор матча
21:42
Чемпионат Италии. "Наполи" – "Рома" 2:2. Видеообзор матча
21:29
Хосеп Гвардиола провел 300-й матч во главе "Манчестер Сити"
21:20
Чемпіонат Франції. "Ренн" - "Брест" 4:5. Відеоогляд матчу
Больше новостей
29 апреля
00:00
Миксто - КРАК: прямая трансляция матча
00:30
Жувентуде - Атлетико Паранаенсе: прямая трансляция матча
00:30
Форталеза - РБ Брагантино: прямая трансляция матча
00:30
Гоияс - Понте-Прета: прямая трансляция матча
01:00
Ботафого-ПБ - Кашиас: прямая трансляция матча
01:30
Волта-Редонда - Флореста: прямая трансляция матча
02:00
Интернасьонал - Атлетико Гоияниенсе: прямая трансляция матча
18:00
Полесье - Ворскла: прямая трансляция матча
20:00
Фатих Карагюмрюк - Антальяспор: прямая трансляция матча
20:00
Пуща - Корона: прямая трансляция матча
21:30
Расинг - Мирандес: прямая трансляция матча
21:45
Дженоа - Кальяри: прямая трансляция матча
21:45
Дюнкерк - Осер: прямая трансляция матча
22:00
Барселона - Валенсия: прямая трансляция матча
22:00
Престон Норт Энд - Лестер: прямая трансляция матча
22:15
Эштрела - Фаренсе: прямая трансляция матча
28 апреля
00:00
Сианорте - Эрсилио Лус: прямая трансляция матча
00:00
Сан-Жозе - Коста-Рика: прямая трансляция матча
00:00
Принцеса ду Солимоэш - Сан-Раймундо: прямая трансляция матча
00:00
Америка Минейро - Гремио: прямая трансляция матча
00:30
Куиаба - Атлетико Минейро: прямая трансляция матча
00:30
Португеза - Ипатинга: прямая трансляция матча
01:00
КСЕ - Ретро: прямая трансляция матча
01:00
Сан-Бернарду - Томбенсе: прямая трансляция матча
Больше новостей
29 апреля
12:00
"Барселона" – "Валенсия". Анонс и прогноз матча
11:45
"Дженоа" - "Кальяри". Анонс и прогноз матча
08:00
"Полесье" - "Ворскла". Анонс и прогноз матча
12:15
Эштрела - Фаренсе: прогноз на матч
12:00
Престон Норт Энд - Лестер: прогноз на матч
12:00
Барселона - Валенсия: прогноз на матч
11:45
Дженоа - Кальяри: прогноз на матч
11:45
Дюнкерк - Осер: прогноз на матч
11:30
Расинг(Ф) - Мирандес: прогноз на матч
10:00
Фатих Карагюмрюк - Антальяспор: прогноз на матч
10:00
Пуща - Корона: прогноз на матч
08:00
Полесье - Ворскла: прогноз на матч
28 апреля
17:07
Чемпионат Франции. "Метц" – "Лилль" 1:2. Видеообзор матча
12:35
"Мариуполь" - "Эпицентр": прогноз Виктора Козина
12:30
"Порту" - "Спортинг". Анонс и прогноз матча
12:02
"Бетис" – "Севилья". Анонс и прогноз матча
12:02
"Марсель" - "Ланс". Анонс и прогноз матча
11:45
"Фиорентина" - "Сассуоло". Анонс и прогноз матча
10:30
"Дармштадт" - "Хайденхайм". Анонс и прогноз матча
10:00
"Лион" – "Монако". Анонс и прогноз матча
09:30
"Вильярреал" – "Райо Вальекано". Анонс и прогноз матча
16:00
Интернасьонал - Атлетико Гоияниенсе: прогноз на матч
14:30
Жувентуде - Атлетико Паранаенсе: прогноз на матч
14:30
Форталеза - РБ Брагантино: прогноз на матч
Больше новостей

Рейтинг казино

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →