closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
closer-popup
footboom
Регистрация
Поля отмечены звездочками * обязательны для заполнения

Ваша відповідь збережена
Зробіть, будь ласка, прогноз для майбутніх матчів
successful

Спасибо!

Готово! Проверьте свою электронную почту, чтобы узнать о специальном предложении!
closer-popup

Валентин Щербачов: "Найбільше від закриття "Футболів" постраждають колеги, які опиняться на вулиці"

Валентин Щербачов: "Найбільше від закриття "Футболів" постраждають колеги, які опиняться на вулиці"
Источник фото:
Изменить размер a+ a-
608
0
Фавбет Бонус 10 000 грн
получить

Днями стало відомо, що інвестиційна компанія SCM, що належить президенту "Шахтаря" Рінату Ахметову, виходить з медійного бізнесу. Що означає про відмову холдингу "Медіа Група Україна" на користь держави від усіх ефірних та супутникових телевізійних ліцензій, що входять до холдингу каналів та від ліцензій, що належать структурі друкованих медіа. Майже одразу після відповідної заяви Ахметова було припинено оновлення онлайн-ресурсів. У цей холдинг, нагадаємо, входять також канали "Футбол 1/2/3".

Як ця подія позначиться на вітчизняному футболі, хто максимально постраждав від цього, чого чекатиме надалі? Своєю думкою з цього приводу у розмові з кореспондентом Footboom поділився ветеран української спортивної журналістики, відомий коментатор та телеведучий Валентин Щербачов.

- Найбільше у цій ситуації шкода наших колег – як журналістів, так і інших співробітників медіаресурсів, у тому числі "Футболів". 4 тисячі людей залишаються на вулиці. Ми пам'ятаємо, коли впали канали "112", ZIK, NewsOne, то деякі дуже добре і в Україні змогли влаштуватися. А принципові справжні журналісти залишилися за бортом. Так, найімовірніше, буде і зараз.

В цілому ж тенденція, що намітилася, буде зберігатися. Показ футбольних матчів хтось перехопить. Тим більше, що телебачення у нас вже давно пішло і продовжує йти в інтернет. І в плані футболу ми цілком будемо зараз інтернетом обходитися, тим більше з огляду на те, що він (футбол) найближчим часом буде, скажімо так, дещо урізаним.

Але, знову ж таки, останній випадок – це втрата, передусім, для наших колег. І моральна, і матеріальна. Достатньо згадати, як з'явилося "Суспільне". Яке було зроблено для того, щоб топ-менеджери добре їли та пили. А 16 тисяч людей по всій Україні, з усіх державних теле та радіокомпаній було викинуто на вулицю. І надалі захисту в людей від дій своїх господарів немає жодного, максимум якась компенсація. І це все дуже сумно, з огляду на те, скільки у нас ще є каналів старого формату, який у нинішніх умовах себе вичерпав. Та ще й на тлі того, що рекламний ринок зараз ніякий – війна все ж таки.

- Чимало хлопців із тих самих "плюсів" відкрили свої блогерські проекти, і далеко не безуспішні. Чи є сенс іншим колегам намагатися знайти свою нішу в цьому напрямку чи відкласти футбольну журналістику до кращих часів?

- Тут 50 на 50. Знайти зараз добрих і надійних спонсорів, як, наприклад, це зміг зробити у Рівному Діма Поворознюк, або Рома Бебех – це дуже в нинішній ситуації непросто. Адже в тому ж Youtube, якщо ти не маєш 100 тисяч передплатників та багато переглядів – ти не зможеш мати елементарний заробіток.

Ті ж канали Ріната Ахметова за 22 роки не принесли йому жодної копійки, вони йому були потрібні для, скажімо так, відмивання його чистого обличчя. У нинішній ситуації їхнє подальше утримання позбавлене будь-якого сенсу. Він уже перевів свої активи за кордон, наприклад, у Польщі буде медіа-холдинг, апаратура, спорядження – все поїде туди. Тож особливої втрати йому вихід із медійного бізнесу не завдав. Набагато більше він втратив на "Азовсталі", вугільних шахтах. А медіаресурси для нього були валізою без ручки, яка до певного часу потрібна була йому для власного іміджу, коли весь час йшлося про ті ж його благодійні фонди. Як то кажуть, хитнув колись із Донбасу, а потім тим самим людям нібито допомагав.

Так от, хлопці можуть відкривати свої канали у Youtube, у соцмережах. Ми теж ведемо нашу студію "Толока", де висвітлюємо проблеми хлопців, які були на Майдані, тих же воїнів. Але поки що це переважно волонтерський проект, ми наші кошти вкладаємо для того, щоб хоч якось усе це підтримувати. Отже як якийсь проект піде – це занадто велике питання.

І, знову ж таки, шкода в цій ситуації наших колег, адже каналів ставатиме дедалі менше. Ну як може викупити ліцензії держава, яка воює? Відповідь одна – можуть призначити когось від влади, хтось же хитнув із бюджету. Так, він може набрати штат. Але штат – це людські долі, це люди, яким потрібно гарантувати зарплату, роботу. І не в такому варіанті, як це вийшло в Ахметова. Тому, якщо хтось і схопить у держави ліцензію, у нинішній ситуації він просто довго не протримається. Тому соцмережі, Youtube – вони і залишаються найбільш популярними платформами.

- Ви з моменту розпаду СРСР стояли біля витоків формування вже українського спортивного та, зокрема, футбольного телебачення. У нинішніх обставинах можна сказати, що ми наблизилися до тієї нульової точки, яку колись застали ви або про це говорити поки що зарано?

- Ми до неї вже наближаємось. Я тоді переконував усіх, кого міг, у необхідності створення цілодобового національного спортивного каналу. Він за своїм оснащенням коштував у десятки разів дешевше, ніж ті самі "Футболи". Тим більше, що в ті часи держава ще мала гроші, і зробити це було цілком реально.

Взяти ту саму Росію, з якою ми зараз воюємо. Путін ще на початку 21 століття ввалив у "Росія Спорт" близько 40 мільйонів доларів, причому державних грошей. І в результаті зараз там на кожному кроці спорт та політика один з одним, перемога за будь-яку ціну і так далі, на всіх екранах, у будь-яких варіантах. Директор цього каналу Василь Кікнадзе, який звідти пішов, оскільки не путінець – отож він мені розповідав, що будь-які трансляції, з будь-якої точки світу, у будь-яких варіантах забезпечувала держава. Але ми до цього ставилися дуже несерйозно, тому ми й маємо зараз те, що маємо. Адже спорт – це не така вже й проста річ, ми бачимо, наскільки глибоко політика увійшла у спорт, як і спорт увійшов у політику. Тому ми знову повертаємося на початкові позиції і дуже хочеться сподіватися, що зможемо побудувати абсолютно нове телебачення. В якому вже превалюватиме інтернет-мовлення.

- Але до вас із цього приводу хтось звертався за консультаціями, чи є якісь реальні плани чи це просто думки вголос?

- Звертаються ті, кому цікаво працювати, які намагаються дивитися вперед, але не мають для цього відповідних доходів. Але вважаю, що можна об’єднатися. Якщо люди зможуть викинути з голови думку, що, мовляв, ми працювали на зірковому каналі та спустяться на землю, при цьому буде корпоративна солідарність та інтерес – то можна було б дуже великим колективом зробити все. Але, як відомо, у творчих колективах натовп нічого не вирішує, потрібні лідери та потрібні фінанси. Я кому цей проект тільки не показував – і президентам, і до Верховної Ради звертався. І постійно отримував відписки – держава не має грошей. Вдавалося знаходити спонсорів, але й вони потім "обламувалися".

Потрібно до цього серйозне ставлення. Подивіться, скільки зараз у нас хлопців. одягніть на них бронежилет, повний боєкомплект - я особисто бачив, як 19-річний хлопець не міг з цим двічі присісти. Адже це теж до спорту відношення має. Гаджети є, інформацію отримуємо, а в критичній ситуації, виявляється, ні до чого не готовими.

Отже, Рінат Ахметов своїм останнім рішенням, вважаю, підштовхнув суспільство до серйозних роздумів щодо того, що в цьому напрямку мають бути зроблені конкретні кроки конкретними людьми. Інакше нічого не буде.

Читайте также: Медіаексперт: "Рішення Ахметова означає припинення мовлення каналів Футбол"

Читайте также: Рінат Ахметов - про рішення, яке стосується ТК "Футбол": "Компанія SCM виходить з медійного бізнесу"

Популярные новости
Оцените материал
Поделиться
Комментарии (0)

Оставить комментарий

Рейтинг букмекеров

Лента новостей

28 апреля
10:17
Харри Кейн побил очередной рекорд Бундеслиги
10:00
"Лион" – "Монако". Анонс и прогноз матча
09:54
"Байер" установил рекорд по длительности беспроигрышной серии в Европе в XXI веке
09:30
"Вильярреал" – "Райо Вальекано". Анонс и прогноз матча
09:21
Плюс 1096 человек и 11 танков: общие боевые потери противника с 24.02.22 по 28.04.24
09:11
Лионель Месси совершил 1200 голевых действий за карьеру
09:03
"Наполи" - "Рома". Анонс и прогноз матча
09:03
"Аталанта" - "Эмполи". Анонс и прогноз матча
09:01
Харри Кейн предположил, сколько голов забьет "Реалу" в полуфинале Лиги чемпионов
08:52
Владимир Бражко: "Не был готов отыграть все 90 минут, тренер увидел это"
08:41
Генштаб ВСУ: оперативная информация по состоянию на 06:00 28.04.2024
08:30
"Майнц" - "Кельн". Анонс и прогноз матча
08:30
"Ноттингем Форест" - "Манчестер Сити". Анонс и прогноз матча
08:28
Месси установил сразу два бомбардирских рекорда MLS
08:18
Андре Виллаш‑Боаш стал президентом "Порту"
08:06
"Кривбасс" – "Металлист 1925". Анонс и прогноз матча
08:06
"Ренн" - "Брест". Анонс та прогноз матчу
07:15
"Гранада" – "Осасуна". Анонс и прогноз матча
06:30
"Боруссия" (М) - "Унион". Анонс и прогноз матча
06:01
"Болонья" - "Удинезе". Анонс и прогноз матча
06:01
"Страсбур" - "Ницца". Анонс и прогноз матча
06:01
"Клермон Фут" – "Реймс". Анонс и прогноз матча
06:01
"Лорьян" - "Тулуза". Анонс и прогноз матча
06:01
"Борнмут" - "Брайтон". Анонс и прогноз матча
Больше новостей
28 апреля
09:21
Плюс 1096 человек и 11 танков: общие боевые потери противника с 24.02.22 по 28.04.24
08:52
Владимир Бражко: "Не был готов отыграть все 90 минут, тренер увидел это"
08:41
Генштаб ВСУ: оперативная информация по состоянию на 06:00 28.04.2024
08:06
"Кривбасс" – "Металлист 1925". Анонс и прогноз матча
04:44
"Колос" - "Александрия". Анонс и прогноз матча
02:04
"Заря" – "Оболонь". Анонс и прогноз матча
00:21
Олег Гусев: "Для Тымчика можно было ограничиться и желтой карточкой"
00:11
Марино Пушич: "Перенос игры с "Черноморцем" в Киев - должны адаптироваться к ситуации"
27 апреля
23:38
Марино Пушич: "Трудный выездной матч"
22:44
Олег Кожушко: "Буду стараться забивать в каждом матче"
22:25
Источник: Арне Слот звал Пушича с собой в "Ливерпуль", но тренер "Шахтера" отказался
22:16
Олег Дулуб: "Не удалось забить, хорошо сыграл Ризнык"
21:48
Первая лига. "Буковина" - "Диназ" 0:1. Видеообзор матча
21:43
Олег Шандрук: "Второй тайм с "Движением" – самый ужасный в нашем исполнении в весенней части"
21:36
Первая лига. "Левый берег" - "Кудровка-Нива" 1:2. Видеообзор матча
21:32
Михаил Мудрик - в старте на матч против "Астон Виллы"
20:48
Виталий Пономарев: "Первый тайм мы провалили, это моя ошибка, в первую очередь"
20:40
Чемпионат Украины. "Рух" - "Верес" 3:1. Видеообзор матча
20:33
Довбик и Цыганков получили оценки за матч против "Лас-Пальмаса"
20:18
Владислав Кабаев: "Потеряли много очков, но еще есть игра с "Шахтером"
19:55
УПЛ. 26-й тур. Характер "Руха"
19:52
"Рух" - "Верес" 3:1. Заиграли после перерыва
19:45
Евгений Волынец: "Я ничего с этим не мог поделать - Ванат ударил меня по руке"
19:28
Чемпионат Украины. "Рух" - "Верес" 1:1. Гол Богдана Слюбика (Видео)
Больше новостей
28 апреля
10:17
Харри Кейн побил очередной рекорд Бундеслиги
10:00
"Лион" – "Монако". Анонс и прогноз матча
09:54
"Байер" установил рекорд по длительности беспроигрышной серии в Европе в XXI веке
09:30
"Вильярреал" – "Райо Вальекано". Анонс и прогноз матча
09:11
Лионель Месси совершил 1200 голевых действий за карьеру
09:03
"Наполи" - "Рома". Анонс и прогноз матча
09:03
"Аталанта" - "Эмполи". Анонс и прогноз матча
09:01
Харри Кейн предположил, сколько голов забьет "Реалу" в полуфинале Лиги чемпионов
08:30
"Майнц" - "Кельн". Анонс и прогноз матча
08:30
"Ноттингем Форест" - "Манчестер Сити". Анонс и прогноз матча
08:28
Месси установил сразу два бомбардирских рекорда MLS
08:18
Андре Виллаш‑Боаш стал президентом "Порту"
08:06
"Ренн" - "Брест". Анонс та прогноз матчу
07:15
"Гранада" – "Осасуна". Анонс и прогноз матча
06:30
"Боруссия" (М) - "Унион". Анонс и прогноз матча
06:01
"Болонья" - "Удинезе". Анонс и прогноз матча
06:01
"Страсбур" - "Ницца". Анонс и прогноз матча
06:01
"Клермон Фут" – "Реймс". Анонс и прогноз матча
06:01
"Лорьян" - "Тулуза". Анонс и прогноз матча
06:01
"Борнмут" - "Брайтон". Анонс и прогноз матча
06:01
"Тоттенхэм" - "Арсенал". Анонс и прогноз матча
05:07
"Кадис" – "Мальорка". Анонс и прогноз матча
05:00
Что такое "День Святого Тоттерингема" и почему фанаты "Арсенала" его празднуют
04:32
"Бетис" – "Севилья". Анонс и прогноз матча
Больше новостей
28 апреля
00:00
Сианорте - Эрсилио Лус: прямая трансляция матча
00:00
Сан-Жозе - Коста-Рика: прямая трансляция матча
00:00
Принцеса ду Солимоэш - Сан-Раймундо: прямая трансляция матча
00:00
Америка Минейро - Гремио: прямая трансляция матча
00:30
Куиаба - Атлетико Минейро: прямая трансляция матча
00:30
Португеза - Ипатинга: прямая трансляция матча
01:00
КСЕ - Ретро: прямая трансляция матча
01:00
Умайта - Порту-Велью: прямая трансляция матча
01:00
Сан-Бернарду - Томбенсе: прямая трансляция матча
01:30
Атлетик - Ремо: прямая трансляция матча
02:30
Филадельфия Юнион - Реал Солт-Лейк: прямая трансляция матча
02:30
Орландо Сити - Торонто: прямая трансляция матча
02:30
Нью-Йорк Сити - Шарлотт: прямая трансляция матча
02:30
Нью-Йорк Ред Буллз - Ванкувер Уайткэпс: прямая трансляция матча
02:30
Нью-Ингленд Революшн - Интер Майами: прямая трансляция матча
02:30
Ди Си Юнайтед - Сиэтл Саундерс: прямая трансляция матча
02:30
Коламбус Крю - Монреаль Импакт: прямая трансляция матча
02:30
Цинциннати - Колорадо Рэпидз: прямая трансляция матча
03:00
Байя - Гремио: прямая трансляция матча
03:30
Нэшвилл - Сан-Хосе Эртквейкс: прямая трансляция матча
03:30
Миннесота Юнайтед - Спортинг Канзас-Сити: прямая трансляция матча
03:30
Даллас - Хьюстон Динамо: прямая трансляция матча
03:30
Чикаго Файр - Атланта Юнайтед: прямая трансляция матча
05:30
Лос-Анджелес - Портленд Тимберс: прямая трансляция матча
Больше новостей
28 апреля
10:00
"Лион" – "Монако". Анонс и прогноз матча
09:30
"Вильярреал" – "Райо Вальекано". Анонс и прогноз матча
09:03
"Наполи" - "Рома". Анонс и прогноз матча
09:03
"Аталанта" - "Эмполи". Анонс и прогноз матча
08:30
"Майнц" - "Кельн". Анонс и прогноз матча
08:30
"Ноттингем Форест" - "Манчестер Сити". Анонс и прогноз матча
08:06
"Кривбасс" – "Металлист 1925". Анонс и прогноз матча
08:06
07:15
"Гранада" – "Осасуна". Анонс и прогноз матча
07:00
"Жетысу" – "Актобе". Анонс и прогноз матча
06:30
"Боруссия" (М) - "Унион". Анонс и прогноз матча
06:01
"Болонья" - "Удинезе". Анонс и прогноз матча
10:15
Моленбек - Кортрейк: прогноз на матч
10:00
Эшторил - Фамаликан: прогноз на матч
10:00
Лион - Монако: прогноз на матч
09:30
Юнион - Антверпен: прогноз на матч
09:30
Вальядолид - Уэска: прогноз на матч
09:30
Леванте - Картахена: прогноз на матч
09:30
Вильярреал - Райо Вальекано: прогноз на матч
09:00
Ризеспор - Анкарагюджю: прогноз на матч
09:00
Трабзонспор - Газиантеп: прогноз на матч
08:30
Майнц - Кёльн: прогноз на матч
08:30
Лех - Краковия: прогноз на матч
08:30
Ноттингем Форест - Манчестер Сити: прогноз на матч
Больше новостей

Рейтинг казино

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →