closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
closer-popup
footboom
Регистрация
Поля отмечены звездочками * обязательны для заполнения

Ваша відповідь збережена
Зробіть, будь ласка, прогноз для майбутніх матчів
successful

Спасибо!

Готово! Проверьте свою электронную почту, чтобы узнать о специальном предложении!
closer-popup

Микола Васильков - РестоVрація легендарного українського баскетболіста Станіслава Медведенка

Микола Васильков - РестоVрація легендарного українського баскетболіста Станіслава Медведенка
Источник фото:
Изменить размер a+ a-
2474
0
Фавбет Бонус 10 000 грн
получить

Відомий журналіст Микола Васильков запросив до себе в гості баскетболіста Станіслава Медведенко.

- Друзі, серед гостей нашого ресторану, нашого кафе, нашого улюбленого місця відпочинку є не тільки такий відомі особистості як я, Микола Васильков, a є і легенди. Сьогодні у нас в гостях приємно бачити без сумніву великого баскетболіста, людину яка двічі перемагала в найкращій Лізі світу, без сумніву, в НBA, Станіслав Медведенко! Я впевнений що овацій зараз там багато, навіть книгу прочитав його!

- Здивований!

- Що я вмію читати? Насправді було дуже цікаво от я з нею і почну. Зараз буде не реклама і не самоствердження але я багато читаю книжок, мені дарують часто особливо Фергюсона, але я ніколи не читав спортивних книжок , не тому що вони мені не цікаві, а тому що віддавав пріоритет більш бізнесом книгам і це мабуть Перша книга за 30 років яку я прочитав це я прочитав Олега Блохіна , перша спортивна книга і скажу чесно вона мене дуже вразила, ми ще повернемося чим саме тому що будемо говорити сьогодні багато інформації про спорт що вдається в Україні і як це втілити в життя , тому по класиці жанру як вчив президент асоціації журналістів Олександр Левинський, почнемо з того звідки ти слава як починав і як дійшов до такого життя, що без сумніву тебе називають легендою?

- Я народився в Київській області, життя все ж в Києві зараз живу в Києві, якщо із цього строку виділити 10 років то 10 років я прожив у Америці.

- Як часто даєш інтерв'ю взагалі?

- Як просять так і даю моє кредо нікому не відмовляти. Наскільки тобі набридли ці запитання не всі ж дивляться двоє інтерв'ю читаю твої книжки тобі напевно вже це все набридло.

- Про дитинство мені дійсно набридло, а так чому? Кожен раз якось по-другому дивишся на одне й те саме запитання, тому треба трошки з іншої сторони на це все подивитися відповіді також інші давати. Тоді стосовно книги чи все ти зміг розкрити в ній?

- Ні, я вважаю що ця книга вийшла гарна і динамічна, але деякі питання ми не розкрили повністю були обмежені в часі і і могли б зробити це більше може буде якесь продовження цієї книжки.

- Тобто ми очікуємо продовження?

- Може бути.

- Слав, тоді почнемо з того що я чув про тебе, збирав деяку інформацію, і читав своїй книзі я так розумію що ти в дитинстві як і більшість підлітків мріяв стати футболістом.

- Так я грав в футбол у дитинстві і гарно грав. ми виграли свого часу першість району а також якби не мій перший тренер який мене заманив у секції баскетболу і підсилив мені вкрав бактерії баскетболу тому що я би займався чимось іншим але так трапилося що дійсно він мені допоміг повірити в себе і я своє життя зв'язав з баскетболом.

- Я багато спілкувався про тебе дізнавався інформацію і в основному ішла інформацію про твоє дитинство про америку або про Троєщину, але все одно всі повертаються до прізвища Коваленко я так розумію це культовий тренер для тебе це твій тренер що ти можеш про нього сказати в будь-якому випадку.

- Я вважаю що це дійсно кращий дитячий тренер в Україні.

- І на сьогоднішній день в тому числі ? Скільки йому років зараз?

- Так, йому зараз я боюсь помилитися, десь біля семидесяти.

- 70? Я чому питаю я можливо все з футболом порівнюю тому що все ж таки більше займався футболом, я вважаю проблема, якщо брати глобальна українського баскетболу і футболу, можливо буде жорстко, але у футбольних людях як твоєму тренеру пане Коваленко і він далі розвивається чи як бо я так розумію що в баскетбол еволюціонує?

- Він дитячий тренер бо класика це є класика, є якісь класичні прийоми які ти маєш опанувати якщо ти його плануєш то є уже накладаються нові сучасні прийоми.

- Тобто головне база , школа?

- Так це дві головні проблеми у наших командних видах спорту база немає такої скажемо прогресивної школи а друга проблема що у нас не циркулює інформація, тобто як наша країна вона закрита обміну інформацією дуже мало зараз можливо це вже трошки краще є інтернет є інші ресурси YouTube але циркуляції дитячих тренерів і академії дуже мало і в нас виходить така закрита система яка живе сама в собі і це дуже велика проблема.

Ми ще повернемося до цієї теми бо я планував багато з тобою говорити великий обсяг нашого інтерв'ю нашої зустрічі і приділити увагу якраз футболу і трошки пізніше продовжувати правда що ходять такі легенди що твій перший тренер Коваленко безпосередньо прийшов на урок в школу попросив стати дітей ти був найвищим числа ви помітили Славу, найвищий Слава відмовився займатися баскетболом, він відслідкував, де живе Медведенко і вже з батьками домовився щоб Слава займався баскетболом.

Це не легенда це правда я займався в дитинстві багатьма видами спорту і легкою атлетикою і футболом і боротьбою ієк раз їхав з боротьби пересідав з одного автобуса в інший і там до мене підійшов дядько і каже хлопчик , а скільки тобі років? Я йому там сказав він почав до мене приставати я вже думаю відстань від мене а він каже давай будеш баскетболом займатись я кажу мені не подобається я не хочу і він сідає на цей автобус з яким в якому я їхав з своїм другом і цей весь час коли ми їхали це десь 4/5 зупинок весь час діставав мене цим баскетболом і тут ми якби моя зупинка я виходжу він виходить з нами і я щоб він від мене відчепився він мене питає де ти живеш я показав йому що живу в іншому будинку не в своєму і якось він сказав я ввечері до тебе прийду попросив мій номер телефону я йому дав неправильний останню цифру назвав неправильно але дядько оказався настирний і на наступний день уже коли йшов додому з батьком і матір'ю стояв цей дядечко.

- Слідкував за тобою?

- Ні він не слідкував він мені на наступний день розказав що він прийшов у той будинок що я назвав запитав людей про такого високого хлопчика вони сказали що тут такого немає але й сусідньому домі там є такий хлопчик і він пішов до мого будинку і почав розпитувати сусідів а вони сказали що у тому і тому під'їзді і він чекав там на мене і тут мене спіймав і така от кумедна ситуація у мене уже не було шансів від вертітися від цього баскетболу. Бачиш який наполегливий дякуємо сусідам і з іншого будинку що вони впливали на твій баскетбол. У спорті завжди так потрібно щоб був збіг обставин щоб з'єднатися в пазлик тоді все буде гаразд.

- Дійсно історія ще крутіша ніж я очікував стосовно цього. Скажу тоді що продовжує тему футболу свого дитинства я так розумію що тоді вже Дмитрович. З футболом не склалися через сусідів і через пана Коваленка, так? я так розумію, що в подальшому нікого не жалкували я читав книгу, ти казав що в тебе непогано складалося на якій позиції ти грав?

- Форвард! я був універсальний я був воротар махали туди ставили самих слабких. я часто стояв дуже гарна на воротах і мене були такі позиція був воротар і нападник.

- Ти універсал ! Можливо навіть український футбол втратив супер форварда. З ким з футболістів дружиш і підтримують зв'язок і взагалі який в тебе зараз є зв'язок з футболом українським?

- Скажемо так одного часу я їздив на базу Динамо там грали де тренувалися грали вже після так я повернувся в Україну ми грали в футбол там кожної середи четверга познайомилися з Владом Ващуком й підтримую стосунки із іншими гравцями Шахтаря і Динамо.

- А з Андрієм Шевченко знайомий особисто?

- Ні не склалося.

- Я думаю ще посприяємо я думаю, що Васильков домовиться, або на наступний євро підеш амбассадором наступного року ще побачимо. А що думаєш зараз про український сучасний футбол чи можна його порівняти з українським баскетболом, це одна і та сама проблема що можна брати в загалом?

- Загалом український нормальні види спорту проблеми приблизно однакові – школа, менеджмент менеджментом, неможливо позбутися цієї радянської системи яка нас тягне за ноги і нам потрібно все-таки виходити з ДЮСША і переходити до клубної системи до академії оплачувати тренерами і інфраструктурою і тоді буде якийсь поштовх а якщо ми далі так будемо тут прийшли щось підробили там прийшли щось підробили то нічого не вийде.

- Бачиш наболіло в тебе про це. За кого взагалі вболівають в українському футболі чи вбиває взагалі?

- Ну звісно як дитина коли мені було п'ять років я вболівав за Динамо це дійсно були такі перемоги культові гравців культові грали.

- А був улюблений футболіст в тебе?

- Мабуть як у всіх Михайличенко, Блохин, та плеяда які на яких я дорослішав.

- А ходив на стадіон?

- Так ходив.

- З батьками чи сам?

- З батьками звісно.

- По футболу хотів тебе перевірити наскільки знаєш прізвища, ось мені чесно кажучи що сподобалося в книзі, як ти розповідав про перший свій про те що мене вразило що ти в 17 років проти Паука.

- У 18.

- Перепрошую у 18 це важливо.

- Дуже сподобалося як ти був шокований від зміни коли переїхав литовський клуб Аліта і ти казав я почав заробляти гроші 5 тисяч доларів і по-друге ти казав проте як там був налагоджений менеджмент як там піклувалися прогресі і закінчив на жаль коли президент...

- Дивись у мене так мене тоді не дуже так вразив мене вразила більше атмосфера бо все-таки це був такий період коли Литва вирвалася з пострадянського простору і там було багато нового але сама атмосфера в країні що баскетбол це спорт номер один і як вони підходять до цього і зовсім друге став день і це мене дійсно вразило. Меридіан. Ти казав що холодно взимку.

- Да. Меридіан.

- Я б назвав його пам'ятником архітектури. Його не можна чіпати там нічого не міняється.

- Розумієш я спілкувався просто з будівельниками які там робили щось але вони порахували скільки вона буде коштувати як краще зробити новий, то знаєш як музей.

- В Литві ти зайняв третє місце якщо я не помиляюсь.

- Четверте.

- Четверте місце зайняли 3 1 сезон там провів правильно? І після цього ти повернувся в Київ в тебе покликав Волков. знову повертаємося до теми такої мені цікавої маркетингу і те що я читав своїй книзі що ти такий романтик американський розкажи про цей період американський про повернення в литву.

- Волков теж приїхав після Америки під враженням від цієї системи під враженням від НБА життя культури і з такою енергією приїхав дуже багато що змінив мабуть це було саме головне.

- Що тебе спонукало повернутися да?

- Так.

- Це на той момент у тебе була пропозиція від Реалу мадридського чи пізніше через рік?

- Так. На той момент. Мені тоді зразу після Аліти, сезон доходить до кінця мені пропонував на 2 роки Летувас Ритас я відмовився. І коли сюди уже приїхав в Київ, підписався тут з БК Київ. Ми були на товариському турнірі в Іспанії і грали з Реал Мадридом товариську гру я там забив щось 30 очок і вони мене підбили підписати.

- Мадрид, да? на скільки була матеріальна складова основою щоб повернутися в Київ чи там все були інші факти які зіграли я так розумію що тренера призначили коваленка його саме під тебе призначили чи все ж таки....

- Ну скажем так на той момент Коваленко був прогресивним тренером і підтвердив своє реноме ми тоді виграли чемпіонат і грали у фіналі чемпіонату і він зібрав молоду команду і Лебедев на той момент грав і Стасік Балашов із одним легіонером в команді.

- Але яким! Ти так хвалив його в книзі своїй!

- На той момент в чому була така суміш вогненебезпечна в нашій команді ми були молоді амбіційні і нас ніхто не знав в нас ніхто не вірю в нас недооцінювати ми спокійно грали в Ти вже московським ЦСКА жангери і ЦСК ми грали з ними на рівні. Нас гарна команда підібралася.

- У вас був гарний момент тренер і менеджмент гарна команда. Я зізнаюся що коли я читав твою книгу, Нібл. Привабливий дійсно був турнір бо я ніколи не баскетбол не ходив а на Нібл ходив.

- Я взагалі вважаю що Нібл була проривна ліга і мені дуже дивно що вона загубилася і так погано закінчила і не довго проіснувала але по менеджменту і на той час були підхід до ігор трансляції все було гарно.

Я так розумію що посварилися засновники і спонсори.

Так посварилися засновники спонсори і на цьому підґрунті вони порозбігалися.

так це ви вперше стали чемпіонами в цьому сезоні ти провів 1 сезон правильно я розумію і далі що було. Мені розповідали таку історію що ви поїхали в літній табір на літню лігу. І в одній грі якщо я не помиляюся ''Слава зіграв свою найкращу гру яку я бачив'' потім скажу який гравець так сказав який грав з тобою в одній команді. унікальність його слів була в чому в тому що тренер Коваленко сказав так сьогодні м'яч виводить на перший номер а Слава Медведенко не 1 на 4 номер а Слава Медведенко тому що там у них чорношкірі захисники які легко буде вести м'яч із нашого першого номеру а Слава 40 очок забив розкажи про це.

Я ж тобі кажу що у нас у цьому був наш плюс і скажемо так проривна технологія тобто конкурентна перевага, наші команди були зібрані вдалі гравці у нас був такий план скажем так обдурити американський баскетбол. вони грали у класичний баскетбол, 1 номер, хлопчик почав виводити м'яч.

Цей геній Коваленко?

Ні цей геній Коваленко і симбіоз тут таке поєднання гравців і тренерського таланту що тоді так трапилося що на той час не знаю після того я не слідкував уже це була єдиний випадок коли європейська команда обіграла команду НБА.

Волков приймав участь взагалі? Авторських ну бо я читав в своїй книзі що Волков повернувся в БК КИЇВ такому віці вже суттєвому і ще грав.

Розумієш, в чому була проблема Волкова в той час, що він розривався тобто він повністю не віддавався тренування він тоді ще в парламенті був в міністерстві очолював.

Скільки було йому років на той час?

Не так і багато десь 30 до 40 .але в нього такий період був коли він розумієш коли в житті ти не займаєшся одним ділом а займаєшся зразу трьома чотирма і в тебе не там і не там я не там. Тому це нормальна річ коли спортсмени тренуються хочуть вийти грати амбіції падають.

Думаю що виграють за рахунок таланту але фізичній амбіції уже не ті. якщо чесно коли я прочитав мені ця ідея дуже сподобалася тому що я вважаю що в кожній команді повинний бути 5 хвилин на майданчику. я особисто знав волкова в тому віці коли він вже повернувся в Київ і створив команду мені ця ідея сподобалася але я почувався і від тебе із книги що саме за рахунок того що він завжди підтримував фізичну форму виглядав дуже на майданчику але авторитет у нього був суттєвий.

так авторитет був особливо серед нас молодих гравців ми з повагою до нього ставилися.

Він впливав на рішення коваленка що до складу на гру?

Ні не впливав.

Тобто був американський підхід?

Так, я думаю що вони зрозуміли себе, Волков починав грати і зрозумів що кондиції у нього не ті, він якось відійшов і просто підтримував хлопців ми уже завершували без нього.

Можливо тому виграли.

деякі були десь такі ігри щоб щось задумався і дійсно я думаю що йому було важко внутрішнє це зробити закінчити і зосередитися на другому виді діяльності.

У мене запитання до тебе буде, я порівнюю тебе з собою я теж довго не міг закінчити і в мене була своя футбольна команда і мені здавалося, що я вийду допоможу, але потім коли дивився відеоогляд то зрозумів, що чувак мабуть займися краще офіційними питаннями, порівняння некоректне але в цілому. Отже в кінці гри після цієї гри можна стверджувати що тебе запрошують команди але знову ж таки перепрошую що так багато питаю я так розумію що там вже не тільки твоя група впливала а й авторитет Волкова як гадаєш?

Футболка в мене дуже багато допоміг і він мене підтримав і отримав я свій досвід.

В любому випадку якщо був би тільки один Волков і не було твоїх ігрових кондицій то мабуть нічого не вийшло.

Ця гра в якій я набрав 40 очок так була останньою крапкою після неї стало всім зрозуміло що цей гравець нам потрібен і тоді вже зовсім почалися зовсім інше перемовини з командами бо в мене була дуже гарна статистика десь 1 рік у мене було 32 очки за гру і ми в перший рік зіграли тільки з двома командами з Далласом і Портлендом, а на наступний рік коли ми поїхали то нам уже поставили чотири команди. Тобто ми вже з Бостоном зіграли.

Так ви двічі їздили?

Так

Коли я прийшов після Литви ми поїхали перед сезоном в БК Київ потім ще я поїхав і ще ми грали ще 1 сезон.

Я зараз скажу таку річ яка мабуть в усіх здивує. Після того як Славу Медведенко запросили в НБА слава відмовився відразу переходити. Правда чи ні?

Так це правда.

Що тебе зупиняло ? Зона комфорту якась можливо в Києві нормально заробляв чи що.

У мене була шикарна зона комфорту мені тоді було десь 20 років. я нормально заробляю, у мене є машина граю багато, тренер який дає тобі грати, лояльне керівництво, чого тобі не вистачає , ну якби все непогано їхати кудись, ну куди їхати , як би в мене було на той час в мене реально було три пропозиції і скажем так я собі думав я туди ще по граюся трохи і мені казалось що я дійсно воно так і було що якби по типу фізіології по набуттю досвіду то ще потрібно було залишитись на 1 сезон і потім можна поїхати. І так в принципі я і планував але Lakers просто взяли і вилучили переді мною контракт і сказали іди Слава, від такого відмовлятись не можна.

Волков здивувався коли ти сказав що я не поїду в NBA?

Він сказав ти що з глузду з'їхав чи що.

Я так розумію що від цього заробив і БК Київ правильно? Волкову самому було це цікаво. Чи знаєш ти яка була сума трансферу? Чи це не розголошувалось?

250 000 доларів.

Це ще не багато.

Ну якщо взяти до уваги що це 2000 рік, то це ..

Для баскетболу було крутяк.

Ну і для футболу також.

Тобто я знову ж таки чув що останнє слово було за Коваленко, який переконав тебе.

так він казав що дійсно треба їхати що такий шанс рідко буває.

Не пожалкував що виліз теплої ванни?

Розумієш, тут потрібно приймати рішення. З одної сторони з теплої ванни прийшлось вилізти, а з іншої сторони дійсно не можна було, такий шанс раз в житті, в принципі я не жалкую це дійсно.

Це Джекпот!

Може і можна було так сказати зараз дивлячись на це потрібно було б якось по-другому це але що зроблено я не жалкую про це.

Славо, я десь підсвідома думав що тебе в Україні стримує залишитися якась дівчина чи була на той час дівчина через яку ти не хотів переїжджати?

це взагалі тоді був не фактор я тоді пропустив і про стосунки взагалі не думав в мене тільки в голові був тільки баскетбол, ні гроші. скажем так у мене якщо взяти ситуацію плані фінансово в мене було набагато цікавіші перспективи. Скажем так по кар'єрі я робив свій вибір не в сторону фінансів. І я тобі хочу сказати що поки я це робив у мене було все гладко і класно. Тільки я почав думати про фінансову складову і у мене пішли травми я думаю що це сукупність.

Про НБА. Я так розумію що уже сто разів у тебе питали про інший менталітет про тренування, але знаєш що мене здивувало найбільше що ти майже нічого взагалі не знав англійською і опинився сам у 20 років в Америці і через півтора місяці захотів додому.

Я вже через тиждень заходів додому для мене це все було нова нова країна нова культура все нове і коли в тебе в Києві було все класно а там в тебе новий світ і повний здивування в житті завжди так буває.

Я так розумію що в тебе і друзів там не було, ти писав про те що там сприймали тебе як конкурента і відверто, як ти вечорами одинокими там , як взагалі ?

У мене були спільні товариші у Лос-Анджелесі, ми були знайомі ще з Києва. І тому друзі там були

Тобто було там спілкування? Рідною мовою міг хоч з кимось перекинутись словами так? Це дуже важливо насправді.

Так

Перший сезон, я так розумію була повна адаптація. Багато ігрового часу ти не мав. Мене чисто цікавить те, що ти багато писав про культуру вболівання в Литві, Америці порівнював з Україною, що це небо і земля. Для мене особисто образ Шакіла Оніла і Кобі Браяна це ж ТОП. Як ти опинився у 20 років з цими людьми?

Скажемо так, що для вболівальників це шок, і для мене це був шок.

Ти в одній роздягальні ось так поруч.

Так, але чим більше я з ними спілкувався і був у команді, а вони такі ж хлопці і люди, у них такі ж потреби.

Тобто це люди?

Ну звичайно! Вони роблять такі ж помилки, хочуть щоб їх також постукали по плечу, підбадьорили. Тобто…

Я так розумію зарплата у тебе була трошки більша ніж в Києві?

Хаха ну так, разів у шість мабуть

Контракт був підписаний на 2 роки?

Так

А чи існує така практика що зарплату підвищують до кінця контракту?

Ти можеш переглядати, якщо є така опція в контракті.

Тобто це залежить від умов так?

Так

Отже рік пішов на адаптацію. Чи не було у тебе такої думки, ну ось ти ж не граєш і звик що ти лідер так. Чи не було у тебе думки втекти протягом сезону?

Було

Ти ж хотів грати, ти зголоднів по баскетболу

Так була навіть така ситуація коли, ну зараз так автоматично відбувається, а в той час сиділи асистенти і писали кожен твій рух, наскільки ти активно рухаєшся.

І так навіть було?

Ну ось останній раз коли я був у новому тренувальному залі Лейкерз, і у них по периметру стоять всюди камери, і мало того що там фіксують скільки ти пробіг з якою швидкістю ти працюєш, в такій п’ятірці чи іншій, тобто це все враховують.

Це і тренеру легше, мати стільки помічників які слідкують за всім.

Я би навіть сказав що тренеру не легше, бо треба багато обробляти інформації.

Ти купив перший будинок свій після першого сезону?

Ні, після другого. Підписав свій контракт і тільки потім купив.

Після другого контракту у тебе збільшилось у матеріальному плані. Тобто ти себе зарекомендував. А ось той факт що ти перший сезон не грав, не було у тебе мандражу що з тобою не продовжать контракт?

Я про це навіть не думав. У мене завжди у житті з контрактами все складалося добре.

Ну не буде так не буде так?

У мене ніколи такого не було що дедлайни я переживав. У мене навіть мій третій контракт з Лейкерсом вже навіть мій агент знав що Лейкерс хоче мене залишити і просто робив свою роботу щоб була ще одна опція по контракту.

Тобто він уже мав право, скажімо так маніпулювати власником клубу. А були в тебе дружні стосунки з легендами – Кобі Браяном, Шакілом Онілом, чи були вечірки якісь, чи там взагалі ніхто ні з ким не дружить, чи там все так само як у нас?

Ну звісно були різні випадки, ми і на вечірки ходили Кобі на вечірки не ходив в той час, але у мене з ним склалися дуже гарні стосунки, бо у нього я попав в той період коли він ще не був легендою, ми були одного віку і та ситуація яка у нього була з дівчиною, я його підтримав і це йому запало в душу.

Ну вас друзями можна було назвати?

розумієш у кого б дійсно не було друзів тому що він сам по собі фанатік спорт і я ж кажу він нічого не розумію він дійсно був у цьому плані і такий крейзі йому треба було себе якось реалізувати всю енергію всі свої сили в свій час кидав в баскетболі, в цьому плані це було якесь божевілля.

Чи можна Кобі Браяна порівняти з Кріштіану Роналду? Бо те що я бачу зараз у засобах масової інформації це постійні тренування постійні фанатизм.

Якби я був всередині і бачив як виглядає Роналдо я тоді міг би порівняти.

Слухай а який конфлікт був між Шакілом і Кобі?

ну якщо взяти просто то зовсім вони зовсім різні люди Шак більш така людина яка хоче свята він не може концентруватися довго на якихось справах він пішов закінчив поліцейську академію їздив подарував вулиці він настільки багато образно персона що йому баскетбол давав в якій степені легко що це для нього був свого роду челендж це була така собі гра він міг собі це дозволити і в нього дійсно свого плану це є талант що він дуже легко до цього відноситься і він не комплексу мав при цьому всьому і Кобі це зовсім інша сторона він все робив інакше він вставав раніше він концентруватися на баскетболі він нічим іншим не займався.

Тобто конфлікт між хобі і шагом був суто ігровий, чи поставлений на двох лідерів колективу Це різні люди у них різні інтереси.

Так, конфлікт в чому заключається вони не хотіли виходити на майданчик один з одним?

розумієш просто баскетбол тож така гра що м'яч один і багато лідерів в команді не може бути Кобі став більше на себе сам брати а Шак ревнував він був лідер команди молодий хлопець почав підніматися і всі начинать розказувати що він талановитий що він стає альтернативною зіркою банди і все тому подібне і ця сукупність всього в одній точці не може бути одного такого простого висновку бо якщо простий весна вибрати який все розставляє по місцях то це те що вони абсолютно різні люди і у них абсолютно різні підходи до тренувань і мабуть це стало боротьбою за номер 1.

Тобто це 2 лідери які не хочуть ділити це йти до між собою?

Ну це якщо не поглиблювати у подробиці.

Закінчимо уже цю тему драки були між ними?

Звичайно були. Я не можу сказати що це були драки але вони обмінювалися пару Стусанами.

скажи будь ласка ще таке питання коли на тебе у прямому сенсі висипали гроші куди ти їх витрачав в Америці?

У кожної людини є якісь безумні ідеї перше що я зробив це купив BMW 7 серії у нас бумер був потім куди ще може молода людина тратить гроші купити всі гаджети, потім я задовільним потреба в цьому всьому і уже почав раціонально використовувати гроші.

Скажи будь ласка жінки американські можна порівняти з нашими дівчатами.

Звичайно можна.

У тебе ж перша дружина американка я так розумію але вона російського походження так скільки ви разом з нею прожили?

Так мабуть років 4.

І у вас є донька?

Так.

Це її вже років 15 мабуть.

14.

Як звати?

Альона!

А дружину як звати?

Світлана.

Чисто американське ім'я Світлана. Як часто зараз взагалі спілкуєтеся можливо це така інтимна тема, з донькою як часто бачитися і чи була вона в Україні ким вона себе вважає?

Вона часто сюди приїжджає на літо на канікули.

До тебе? А народилася там?

Так. Ми підтримуємо дуже тісні стосунки.

А з дружиною проблем немає?

у нас були в певний період якийсь натягнуті стосунки але все залагодилось зараз нормально спілкуємось.

Слава таке питання на матчах це не секрет що дуже багато приходить celebrities наприклад ти сфотографувався з Сільвестром Сталлоне він з тобою фотографується а не ти з ним.

Лос-анджелес це таке статусне місто туди всі селебрітіз хочуть потрапити туди всі квитки продано люди їх ви купають і потім передаються Ти просто не купиш квитки люди викупляють всі квитки і самі ходять надійде на якій вони можуть а навіщо не можуть просто продають у мене така сама ситуація я купив собі два квитки я їх викупив на сезон а потім розпоряджатись ними як мені хочеться якщо нікого немає і сам можу прийти це щоб ти розумів щоб зайти туди да і став менеджером і викупити на рік білети люди в очереди стоять по кілька років. Якщо ти даруєш два квитки на день народження дитині то це просто один із найкращих подарунків.

А з ким із celebrities ти знайомий?

З Кармен Електрою я маю на увазі такі стосунки які можна назвати більш дружніми, так потрошки з деякими іншими.

Розкажіть детальніше про Електру як вона тобі взагалі?

я ж з нею знімався в одному фільмі кінокомедії і була така сценка де вона знімалася у ванній голою.

Слава я вперше заздрю по справжньому!

це була кінокомедія вона не отримала розголосу але там був досить гарний склад виконавців і ми до речі для розкрутки фільму у нас була така легенда що я з Кармен Електрою закрутили стосунки на знімальному майданчику це була одна з легенд Кармен була згодна а я відмовився чому я відмовився не знаю знаєш може якось побоявся скандального відтінку мабуть це не зупинило.

Я думаю зараз би не зупиняло.

Зараз ні. Фільм ми знімали в Канаді.

А хто у тебе сусідами були в Америці?

я вже забув район називається manhattan beach живуть спортсмени і люди багатенькі але не кінозірки бо цей район біля океану але віддалений від голлівуду, а голлівудським зіркам не подобається багато стояти в заторах і вони полюбляють все як у нас.

В книзі таке написане?

а я вже не пам'ятаю цього я ж тобі кажу що у книзі ми не розкрили повністю всі питання тобто ми більше їх від розкрили але ми були обмежені у часі скажем так такі питання якими навіть але ми встигли розкрити але можна було більше бо люди які прочитала книжку кажуть а чого ви так мало чому не більше.

Запитання ексклюзивне до якого ми потім повернемося ми будемо порівнювати Україну і Америку це дуже смішно так але..

Хочеш тобі ексклюзив дам?

Давай.

Хочу задати тобі таке питання: Ти колись бачив зображення містер мускул?

Це ж тебе малювали?

Ні. Намалювана зовсім невідома людини але я його знаю.

Тобто ти знаєш містер мускула?

Та я був сам в шоці. Я просто одного разу потрапив на тусовку там були актори і якийсь чувак лисий потім якось ми з ним розговорилися він говорить а я знімався в рекламу містер мускула.

Він качок?

Я би не сказав що він качок.

Це до малювали?

Так.

Це серйозніше ніж знати Кобі Браяна.скажи будь ласка таке запитання про NBA от у нас є одна проблема договірні матчі контори і все інше в NBA чи можна щось таке уявити там роблять шоу чи можна зробити так щоб серія продовжувалась 5 матчів це реклама.

Уже навіть суддя сам зізнався що він допомагав забивати голи фінальні голи lakers ну ми виграли ми потрапили у фінал у фіналі вже виграли чемпіонський титул а суддя каже що він зробив два три такі сумнівні рішення прийняв на користь команди яку витягнути що продовжувалася серія і що він поставив на це кошти. я тобі хочу сказати я передивлялася цю гру п'ять разів і щоб так от явно сказав що суддя на нашу користь сюди щоб були на нашу користь конкретні рішення я би не сказав.

Ти грав в цій грі?

Так.

слухай асоціація впливає на те щоб якомога більше було цих Ігор чи там все по-чесному як ти думаєш?

Ні, національна асоціація не впливає вони не можуть не впливати вони дуже сильно слідкують щоб було щоб це не виходила за рамки спортивного змагання.

Тобто вони слідкують і за імідж вам баскетболістів і за імідж чистоти. просто я чому питаю мені здавалося що я чув таке знову ж таки легенди що у грі починають грати уже на 4 серії а до цього вони грають на глядача це так чи не так? Рахунки за 120, там що захист не грає ?

Ні, рахунки за 120 це не через те що захисне грає за рахунок того що правила так зроблені і взагалі асоціація працює в цьому напрямку щоб було менше контактів щоб гра була більш динамічною щоб технічні гравці отримали більше просто щоб було більше що щоб було менше затримок воно через це і звісно це натуральна коли ти починаєш розумієш що у тебе перші дві четверті ти напрягайся на всі 100 це у всіх так само і футболі Ти ж не викладає ще з першої секунди біжиш на всі 100 ти бережеш свої сили щоб в останні хвилини..

Тобто після четвертої серії починається заруба страшна?

Дійсно там вже працюють на результат.

А ти одружився там в який рік перебування в Америці?

Мабуть на третій рік.

Якось на тусовці познайомився чи як.

Нас спільні знайомі познайомили.

ти грав у трьох фіналах перемогли одну програли у першому взагалі не грали я так розумію другому да? приймав участь у третьому більше часу яка статистика була в третьому фіналі?

Не пам'ятаю.

питаю чому про те як виграли я дивився уривки цієї гри і там був такий чувачок Рашид Уолс і він накидав достатньо. Чи можна говорити про те що Ти впорався чи це в принципі я зараз..

можна по-різному оцінювати ці моменти але те що Рашид забивав цей факт і те що нам якраз на фінал не хватало Карла Мелоуна і його габарити впливали на результат.

цього як ви програли Детройту я так розумію на яких після цього не потрапляв у фінал при тобі я маю на увазі це був якийсь спад чи зміна поколінь чи тренер пішов?

Це була зміна поколінь і в чому проявилася талант Філа як геніального менеджера ця ситуація яка була із Шакілом і Кобі по суті чому ми програли у чому фіналі Детройта я вважаю що ми були набагато талановитіші якби у нас все було гаразд навіть через те що не було Карла Мелоуна ми повинні вигравати цей фінал але через те що в нас вже була гра неконтрольована і вся ситуація з Кобі вийшла за межі початку впливу під кінець плей-офф вона була уже... журналісти розуміли що там щось не так але ми самі домовилися зсередини що ми нікуди нічого не видно, але вона настільки було очевидно всередині і воно нас там і розірвало і ця драма Мелоуна зачепила на це стало остання така краплинка що ми просто развалилась ми йшли до фіналу і ми вже були розвалені ми боролися між собою і якраз енергії не вистачало бо фінал емоція і це іскра не вистачило тобі потрібно переступити і стати не ще один щабель вище а тут коли нам потрібно було об'єднатися у нас уже цього не було.

Колектив трішки підгнивав з середини.

закінчу свою думку з цього приводу і філ також це знала і все це бачив і через це він не підписав контракт він не хотів робити це є вибір між Кобі і Шаком щоб хтось із них образився. Йому потрібно було зробити він вже бачив що в одній вони команді існувати не можуть. Він не хотів просто робити вибір в ту чи іншу сторону бо він розумів що якщо він когось вибери то хтось буде з ним. Він просто залишив команду. Дав цей вибір зробити господарю клубу. А власник клубу залишив Кобі.

А Шакіл після цього?

А Шакіл перейшов у Маямі і наступного року вони виграли. Так що я вважаю якби Кобі з Шаком не ділили ці ролі то lakers могли б бути в 4 раз поспіль чемпіонами. Іще у них була в запасі 2-3 роки. Бути така легендарна команда але я ж кажу.. талант був такого калібру що дійсно lakers могли б ще , але команда просто розвалилась з середини.

Скажи якщо порівнювати ментальність нашу і ставлення наша молодь і розслабляються отримавши перший контракт перші гроші там взагалі як розслабляється молодь? Вони можуть напиватися?

дійсно там також молодь але культура молоді таланти у них є агенти і у них є інша культура молодий талант він розуміє що йому втрачати.

Тобто стримуючих факторів набагато більше?

Там є противага у нас з такої ж противаги немає. іноді молоді гравці розслабляються уже тоді коли мають кредит довіри але вони цього не розуміють.

Для цього треба агент.

для цього треба агент повинні бути ветерани і для чого потрібна культура тому я в цьому плані проти того щоб показувати наших ветеранів якихось супер зірок щоб вони спокійно на камеру випивали алкоголь я про пропаганду.

На вас рівняються тисячі мільйони рівняються.

Ти даєш неправильний молоді, ти розумієш ти даєш молоді посил що вживаючи алкоголь і курячи цигарку ти можеш добиватися якихось висот, насправді це не так, насправді воно дуже важливо , що ти сьогодні пішов більше випив алкоголю там і покурив а на полі ти не добіг півметра , там теж тобі не вистачило сили, на тренуванні ти повністю не виклався. Це не миттєвий результат це не те що ти випив, і зразу вмер воно ще знаєш яке дає, підсвідомо це безкарність перший раз у тебе пройшло, другий раз тебе ніхто не замітив і все класно і це підсвідома безкарність, ти вживаєш, воно в тебе встає як порядок речей і поступово поступово. Потім ти розумієш що в мене була така цікава на заході його кар'єри коли він закінчила свою кар'єру виграв останній сезон лейкерс він каже послухай чувак Ти отак от сидиш п'єш п'єш п'єш п'єш п'єш п'єш там пивко там ще щось а потім одного разу ти встаєш з похмілля підходиш до дзеркала дивишся на себе і розумієш що ти алкоголік, а до цього ти собі казав, що ти можеш пити і ти зможеш він це прийшов я так розумію що всі спортсмени через це проходять є якийсь період в житті коли вони починають вживати, але я ж кажу що тут повинні бути противаги , якщо в тебе є в житті авторитет і ти розумієш що в тебе дійсно на вагах лежить ти до чого відноситься зовсім по інакшому. Талант просто-напросто проміняли на алкоголь.

Що ти скажеш про історію Алієва і Мілевського тоді?

Я вважаю що хлопці просто свій талант просто-напросто проміняли на на алкоголь і розваги.

а ти не вважаєш що їм якраз і не вистачило тих людей які могли бути поруч - президент клубу або самі по собі вони були просто.

Ти розумієш це культура, а я ж про цей кажу , що дуже в нашому спорті вона... як у себе в болоті сидимо і квакає ми нічого не міняється , а виростає нове покоління і циркуляції всіх талантів циркуляції ветеранів її дуже мало нас мало гравців і зараз останнім часом більше з'являється за кордоном вони мають якусь культуру вони там пограли закінчили кар'єру приїхали сюда і вони вже мають іншу точку зору і уже молоді гравці молоді спортсмени дивлячись на них вони вже можуть змінюватись я можу зробити як по старому чи як хтось коли в мене перед очима стоїть дві картинки то тоді я кажу я такого не хочу фінішу і це дуже така велика річ по суті стимулюючи або мотивуюча от дивися по суті хто в нас зараз в країні на професійному рівні почуваюся більш-менш серед командних видів спорту добре хто може контактувати з європейськими командами чи світовими командами це по суті Динамо і шахтар. Я маю на увазі хто з ними контактує.

Конкурує чи контактує ?

навіть просто не те що конкурувати а контактувати бути нарівні чи бути просто дотичним до тої інформації щоб розуміти процеси які.. ми зациркульовані, знову ж таки шахтар і Динамо має доступ до цього і вони якось контактують і на цьому фоні вони і виділяються. Це непогано не добре це просто факт просто констатація факту всі інші просто варяться у себе в котлі не маючи цілі.

Отже НБА. В якому сезоні ти отримав травму спини і що сталося взагалі?

в останньому сезоні я отримав травму спини і робив там операцію можна сказати і закінчив.

я чув таку історію що ти зганяв вагу задля того щоб зменшити навантаження на спину і навіть втратив свідомість на одному з тренувань.

Ні це було перенапруження і втратив я свідомість уже коли в мене була травма і і я просто в ліфті їхав і коли ліфт зупинявся і їхав знову то через тиск я втратив свідомість але це вже був наслідок знову ж таки у нас в той час коли це трапилося у нас була взагалі дуже здоровенна така дірка у нас був перехід від американського потім тоді в Америці як ти відіграв сезон коли там тебе чотири місяці а перериву ти сам собі робиш відновлення а потім ти вже починаєш набирати спортивну форму а що у нас трапляється що ти відіграв сезон потім ти приїжджаєш уже в тебе починаються тренування і потім чемпіонат.

тобто ти кажеш що в Америці тобі дають тобі самому можливість тренуватися вони тобі не приписують тренувальний процес.

Якщо тобі потрібно то вони можуть прописати.

А ти сам звертаєшся до них да?

Да. і от зі мною трапилася така річ що я там відіграв весь сезон приїхав сюди і зразу включився тренування збірної відіграв чемпіонат Європи звісно що ми не дуже вдало відіграли і поїхав вже зразу без перериву поїхав додому тренувальний табір якось пройшов той тренувальний табір і у першій же грі наступного сезону за лейкерс я там травмуюся.

А як тоді тебе з травмою атланти підписали?

так я ж зробив операцію і уже пропустив десь два місяці сезону і в принципі я хотів би також його пропускати вже нормально відновитися і почати уже з іншого сезону почати вже регулярний чемпіонат і так в принципі і тренувався але мені подзвонив мій агент і кажу слава тебе хоче подивитися атлант я кажу я не планую я хочу якось відновитися все а він каже послухай я кажу я не готовий він каже послухай вони хочуть тебе подивитися і уже купують тобі квиток поїдуть просто ти нічого не втрачаєш хай вони тебе подивляться і тоді вже будеш приймати рішення я поїхав зробив одне тренування і уже після тренування домовився з друзями що ми їдемо в ресторан ввечері бо у мене уже були квитки на наступний день він мені дзвонить і каже що слухай у тебе завтра обслідування і так що сьогодні ввечері в тебе я кажу а що таке кажеш що атлант пропонує контракт.

Ти не очікував так?

Я не те що не очікував але я приїхав туди просто попросили і я приїхав. це було як правило доброго тому вони проявляють до тебе повагу і ти повинен якось відповісти бо ти насамперед не знаєш як складуться стосунки на майбутнє.

І ти травмований справив на атланту враження?

вони мені підписали контракти я відіграв той сезон при тому всьому що я не був у формі і поїхав тренуватися сезон закінчився я почав підготовку можна сказати що я вже закінчив бо в мене знаєш як коли в організмі десь травма то ти свою вагу переносиш важче Ти уже контролює що кожен свій рух. і я почав готуватися у мене коліна виїхало і спина турбувала я вже тобі сказав що..

чому вони тебе тримали травмованого вони бачили що ти мучишся?

ні вони мене не тримали я ж тобі кажу що я грав я досить багато грав але реалізуватися не міг через травму.

Після NBA Ти уже не грав ніде?

Ні.

Тобто ти закінчив кар'єру у 27 років?

Виходить що так.

скажи мені чи був психологічний перехід до цього чи ти вже готувався як ти кажеш за рік до того що все треба мабуть слава... Ментально я маю на увазі.

я потім ще зробив спробу набрати кондиції у мене це не вийшло коліно травмоване було і я зрозумів що це вже буде на тебе і організм уже почав здавати.

скажи будь ласка тема збірної України поки що ти гравець збірної України що вдалося досягнути у збірній?

у нас у той період було дуже важко щось досягти система по-перше відбору була трошки інша в нас було по 32 команди а на чемпіонат Європи можуть попасти лише до двадцяти чотирьох команд а в той час то було 12 16 то було трошки по-різному і скажемо так як у баскетболі не було ні грошей на підготовку ні організації якоїсь це як я не можу навіть та порівняти коли ти приїжджаєш з команди NBA до нас Ти колись був на 19 кілометрі? і от у нас ти приїжджаєш з НБА тренується і тренується 19 км. всі кросівки свої їжу своя все треба купувати настрій який царював там гравці приїжджали просто знаєш що провести гарно час зустрітися з друзями більше такий корпоративний дух і цей настрій це атмосфера передавалася з таким настроєм з такою атмосферою розраховувати на якісь перемоги.

ти знаєш що в мене була своя команда футбольна вона зараз її але на паузі коли я найняв тренера і сказав йому про те що гравців в команді це не є мірка це лише додаток, якби так важливо те як ми все організуємо я не видам нічого особистого, наша ментальність, це я головний, ти головний, ні ти робиш свою справу, а твоє завдання навколо себе все організувати кажеш зараз про організацію збірній я прекрасно розумію, що вони вимагають від вас самі не роблячи нічого для того щоб ви почували себе комфортно на майданчику.

розумієш ще зараз досі наша радянський менталітет всеодно нас тягне і наша вічна хвороба грошей нема але ви тримайтесь.

Ти писав у своїй книзі що ти радіє перемозі на євро більше ніж перемозі лейкерс, правильно я зрозумів?

Я не знаю більше чи не більше але десь так. Я радий що вибір впав на Україну.

Ти був як амбасадор від України яка твоя роль була взагалі в цьому?

Я виступав коли ми їздили в Мюнхен на конференцію національну. Я виступав і в нас поїхала дійсно потужна команда.

Скажи будь ласка ти і Бродський що у вас такого механізму що я так розумію що різні погляди різні люди і знову ж таки ти людина яка була в Америці я хочу почути твою точку зору я не вболівальник баскетболу і до нього ставлюся двояко не буду але те що я бачу не те що він робить а якусь активність дитячі турніри там щось робить що саме тобі не подобається чи які твої ідеї нашому взагалі виник конфлікт?

ну дивись головне я ж тобі не дарма кажу що ми сидимо ми моя головна пропозиція була щоб наші хлопці циркулювати щоб вони могли поїхати отримувати досвід поверталися і тут уже в збірній реалізовувалися чи будуть краще наші гравці краще наша збірна тут така проблема ну і звісно ти уже також Ти розумієш що наші хлопці молоді деякі агенти просто крадуть.

Бродський звинувачував тебе що ти є агентом і продаєш гравців у Америку.

Звісно у мене є академія і я своїм хлопцям допомагаю. до мене приходять інші хлопці з інших команд є також їм допомагаю але саме смішне те що у Бродського немає жодного факту що я є агентом тому що я допомагаю дітям і є цим містком між агентами гравцем і є такі випадки коли агент у моєму розумінні це коли Ти отримуєш агенцію і матеріальну винагороду за це що ти робиш. І він зачепився і я цього ніколи не приховував.

І тепер моє ключове запитання насправді почнемо з того що ти маєш свою баскетбольну дитячу школу ти казав що ти вклав у неї мільйон доларів.

Так млн але якщо взяти за всі роки..

до речі я читав у книзі мені дуже сподобалася так розумію що це податкова система Америки дозволяє твої податки використовувати на розвиток баскетболу іди якраз їх використовував для... от і таке запитання як людина яка мала свій локальний але клуб у тебе є база у тебе є з чого починати 20 років твоїй школі 16 років уже покоління рослин тому тоді ти чому критикуючи Бродського не реалізував на своїй базі якесь маленьке хоча б локальне?

тут фінансова складова у який період часу я зрозумів що в мене немає фінансів тримати свою команду тому що команди суперліги це треба вертикаль я розумію що я можу що я можу інвестувати у дитячі фонди в дитячі клуби допомагати що потім вони переходили у вищу лігу і вже самі добивалися свого для мене знаєш було важлива незалежність що у такій варіація ні від кого не залежав і допомагав українському баскетболу і сконцентрував своє..

Тобто ти зараз кажеш що ти не реалізувати цей проект.

поясню тобі що ми робили у мене була команда на області спочатку я робив як Волков граю сам себе ставлю сам себе хвалю потім я розумію що мені вже 36 я вже корячусь ми вийшли в вищу лігу там вже за гроші граємо тому мені треба якась мотивація зрозумів ок я хочу робити якесь шоу на стадіоні і отримувати гроші хочу чим заробляти я пішов до мера бучі і кажу давай зайдемо перспективні місця щоб знайти аудиторію там василькова лободу я кажу зберу вам аудиторію але безкоштовно зібрати дуже багато людей неможливо я зберу вам 500 за перший рік на наступний рік тисячу ми на ігри привозили пивну установку вас дитячі батути це все коштувало мені грошей але я хотів ти просто собі що я можу умовах наших реалій залучати кошти а яким чином я розумію що є гряда якщо будуть спонсором щоб показати свій продукт або якісь передвиборні речі є для кого це демонструвати і ми на кожній грі робили отаке шоу от відкрили академію завдяки завдяки василькову грамотне використання маркетингових технологій ми були самі популярні проект в Україні за частотою потрапляння на передовій шпальти за рахунок просто наших інвестицій я вчився в них. Я розумію що порівнювати NBA наших але немає сенсу але розумієш в чому прикол, ми єдина аматорська команда в Україні у якої спонсор був Бет компанія. Вона нам давала 80% бюджету. і через рік з президентом фавориту ми прийшли до мера ірпеня. Від вас каже нічого крім локації я даю н суму грошей.

в цьому все і питання якщо команди хочуть заробляти і спортом по-перше тут повинна бути обов'язково маркетингова лінія і робота зі спонсорами але саме головне якщо не буде в тебе академії не буде оцих ідеї які піднімаються і у тебе вертикаль є професійний клуб якщо у тебе є перша команда не грає у єврокубках..

Ти кажеш уже за великий спорт розумієш? До чого треба прагнути.

це все повинна бути одна складова і потім коли ті маленькі діти будуть дорослішати грати спочатку друга перша ліга тоді єврокубки і клуб буде мати свій свої транспортні кошти то тоді коло замкнулося і потім це буде робоча схема якщо з цієї вертикалі щось випадає то це тимчасовий проект. якщо професійна команда грає в єврокубках або знову ж таке маркетинг Україна дуже слабкий фінансовий ресурс і дуже мало можна сюди залучити коштів якщо ти виходиш на європейський рівень то у тебе стають глобальні кошти Ти отримуєш кошти за за трансляції за проведені матчі за трансфер за все але якщо ти ти про пускаєш одну ланку то все інше у тебе просто відпаде.

я повністю тебе розумію Ти до речі скажи я знаю що ти закінчив академію менеджмента і для чого ти це робив?

А як це робив першу чергу для себе. Я був у цій програмі закінчив її це було навчання 2 роки не жалкую про це дуже багато знайомих по всій Європі познайомився.

Ти це робиш для того щоб реалізувати свої знання щоб? якщо президент федерації зараз робить суто такі речі щоб ти зробив на його місці?

Інші речі.

З чого би почав?

Зараз я би почав б зовсім з іншого.

Кардинально усе би змінив?

Тобто ти вважаєш що деякі методи Бродського відпрацьовують себе.

коли я знаю що у євро 2015 Україна виборола право проводити його завдяки тобі чемпіонат Європи в Києві але це ж зовнішній фактор якщо я не помиляюся побудували арену на теремках уже Коломойский будував на Либідській арену але війна революція це важливо не тільки внутрішні фактори корупція все інше але і відсутність елементарного розуміння..

ми можемо гадати якби воно було але я вважаю що якби не було революції то мабуть все-таки провели чемпіонат Європи у мене були всі підстави для того щоб добудувати ті арени я думаю щоб скоріше всього і знову ж таки ми гадаємо.

Припустимо якби не було війни то можливо би не було такої конфронтацією твоєї федерацією?

Можливо би не було і Бродський не був би президентом.

А хто на той час був президентом?

Волков.

Нова влада прийшла. У мене таке враження що він старається.

його немає іншого вибору йому потрібно показувати свою діяльність робити якісь кроки.

а як у вас закінчився взагалі цей конфлікт що він не закінчиться ти пішов з президіуму?

У нас вже є баскетбольна спільнота хай вона робить якісь висновки. Правильно чи неправильно.

я спостерігаю за своєю діяльністю ти фігурує якщо я не помиляюся у плані формування радником міністра спорту чи я можу помилятися є ціль стати мером Києва скажи?

Мабуть є.

Тобто ми можемо констатувати що у нас був боксер але наміри є.

Ми поки що не можемо нічого констатувати.

Поганий той солдат який не мріє стати генералом?

Тут повинна все зійтися в одну точку а фантазувати ми можемо..

Амбіції є?

У мене є амбіції щоб щось змінити щоб нас спорт був кращим, я розумію що для того щоб щось змінити потрібно йти у владу бо у нас така країна що якщо ти не у владі то змінити щось неможливо. скільки в тебе не було коштів сьогодні вони у тебе є завтра в тебе немає нічого стабільності в цьому плані немає. А ти що потрібно змінювати систему спорту в цілому 100%.

Ти знаєш як це зробити?

у нас є команда в міністерстві і ми зробили напрацювання на жаль зараз це все зупинилося влада змінилась.

Що треба щоб стати мером Києва?

спорт це маленька частина це потрібно міняти у моєму враження давай вийдемо на вулицю просто подивимося кожен розділ це з економічної точки зору екологічної точки зору транспортний розвиток забудова абсолютно безглуздо яка просто наше місто вбиває я розумію що я не спеціаліст у всіх цих сферах але я розумію що їх потрібно міняти що одна людина не зміниться все а для цього потрібно формувати команду із цією командою уже щось міняти.

А ти вже маєш команду чи будеш ти балотуватися?

Хай буде інтрига.

найбільше досягнення збірної України за часів незалежності 6 місце на євро і ти був у тренерському складі чи можна констатувати що це левова заслуга майка Фрутелла?

Звичайно.

Тобто ти вважаєш його тренером генієм? Як він взагалі бореться з нашою ментальністю?

я у своєму житті дуже багато бачив тренерів дуже багато щоб сказати що Майк найкращий я би не сказав я маю на увазі як тренер точки зору організації відбору команди він дуже класний спеціаліст.

Наскільки твоя роль була у цьому колективі поєднуючи з перекладач?

Моя роль була більша як перекладач з плюс я працював з великим гравцями.

Можна сказати що стрибнули вище голови чи?

я вважаю що це було дійсно те на що вони заслуговували бо ця команда до цього йшла три роки

А скільки він працював в Україні?

Чотири роки.

Це заслуга Волкова?

Так

Волков це твій кум?

Він хрестив мого сина.

і після шостого місяця ви вийшли на світ правильно і там взагалі якась драматургія була Фінляндія Нова Зеландія для виходу з групи не вистачило одного пункту так і після цього хватило поїхав?

Коштів немає, новий президент федерації вирішив змінити тренера.

Кого призначили до речі?

Гусєв.

І як після цього збірна ?

Там де була туди і вернулась.

я читав у своїй книзі зараз можна констатувати що нове покоління з новою ментальністю перспективні що за твоє покоління тому що ментальність зовсім інша?

я не можу сказати що бо таланту вони стали талановиті що ніж наше покоління але по підходу і по тому про що ми сьогодні говорили як Михайлюк потрапив в NBA він може помилитися але він 34 роки навчався а потім із гарного університету він потрапляє в NBA точно так само поїхав меріленд там 2/3 я можу помилитися відіграв витрат тобто чому це сталося тому що вони порівняли ся з ментальністю вони туди поїхати і зовсім на це дивляться по-іншому вони мають зовсім інші цінності. знову ж таке я не хочу скотитися до банального по таланту бо це така досить щось КТМ але у мій час теж були дуже талановиті люди але вони не могли поїхати вони тут залишилися законсервувалися і це поставило на них свій відбиток і тут вони і залишилися.

Ти знаєш я спілкувався з деякими своїми друзями читав твою книгу з тобою спілкуюся на мій погляд чесно скажу Ти не ображаєшся одна з своїх конкурентних переваг це пофігізм от я був спортсменом запарювався нас так виховали тренери, мені тренер казав що якщо ти не станеш футболістом ти будеш бомжем після цієї мотивація виходив на поле і я боявся щось робити я казав не дай пас Ротаню і більше не грай у футбол. А от я читав твою книгу зараз спілкуюсь тобі байдуже це зіграло роль?

Так. Так і є. Тут повинні бути червоні лінії через які ти не переступаєш пофігізм так скажемо коли ти цікавий якимось дебілом ти себе там бачиш то ти включаєш ся ну звісно на все інше ти реагує щоб менш гостро. у мене була своя справа яка мені приносила задоволення і чому я повинен був там реагувати на якісь речі які мені не цікаві.

Чому ти забив на гроші і вони до тебе прийшли?

не можна сказати що я повністю забив на гроші але розумієш у мене скажем так мені вистачало недостатков мене не було тому можна сказати що я почував у цьому коридорі себе комфортно.

окей тоді якщо пофантазувати якщо ти не травмувався, якби ти бачив свою кар'єру?

Я ніколи про це не задумувався. також хочу я по життю якщо вона моє то вона моє то вона до мене прийде іде і прилетить якщо вона до тебе не йде а ти робиш все а вискакуєш з штанів то вона ніколи не буде твоїм. воно складається йде і це твоє значить так потрібно потрібно рухатися в цьому напрямку а якщо у моєму житті також були такі приклади коли тренера казали та в нього там нічого не буде і я завжди вважав що яка мені різниця що ти думаєш якщо мені це подобається.

скажи будь ласка а зараз як заробляєш чи живеш за рахунок того що накопичився чи за рахунок відсотків?

В основному за рахунок того що заробив.

Крім політичних твоїх цілий на який ти натякнув скажем так, бачиш себе в бізнесі взагалі чи маєш вже якийсь бізнес?

У мені мабуть бізнесової жили немає. Я вибудовую довготривалі плани.

Чи реально в Україні зробити спорт рентабельним?

ми зараз почали новий проект я думаю десь восени вибач ну і так про це зараз не хочу говорити а потім зустрінемося і більш детально розкажу про нього.

У тебе є школа ''медведі'', да? Ти кажеш про маркетинг про те чому так мало тоді про неї чутно?

Я зробив ставку на те що це буде школи коли і так в такій системі координат я вважаю що вкладати гроші в спорт це безумно. А я зараз не маю таких можливостей щоб це існувало а робити щоб просто робити мені це нецікаво.

Бет компанії?

Бет компанії не зацікавлені. Це все мабуть еволюція яку ми повинні прожити ці аматорські команди це по суті іскра я туди вклав гроші а вони розтанули я їх потратив це меценатство і я це бачу люди повинні це прожити. може наступного разу ти з кимось об'єднаються і дійсно захочеш створити цю академію вертикаль я розумію що ці люди будуть об'єднуватися буде шукати один одного щоб щось вибудувати і це еволюція і ми повинні це прожити.

Ми проект не закрили і тут до нас підходить один чувак, який займається розкруткою Урбан Сіті, розбудовує стадіон на арсенальній. Це є вже якийсь наслідок нашої роботи.

Я за колаборації у тому що одна людина якою б вона не була фінансова спроможною і забезпеченою я вважаю що це неправильно бо рано чи пізно її мотивація закінчиться тут потрібно вибудовувати структуру мотивувати людей підтягувати спонсорів і відповідно працювати так щоб і спонсору було цікаво приймати в цьому участь спонсори коли мають інтерес коли у тебе є мережа коли у тебе є мережа її можу цікаво буде бо чим більше людей тим більше людей продає свій продукт от воно і вибудовується це колаборація люди вчаться на помилках. але знову ж таки це не відміняє того що зараз потрібно у нас в Україні реформувати стару школу ДЮСША щоб ці кошти які є держава вкладає туда там розтають і ніхто не знає куди вони пішли.

Ти грав в NBA хто на тебе справи у спортивному плані враження? Маю на увазі що тебе хтось відвозив так що?

Шакіл Оніл це людина коли я з ним грав це просто людина у якої був уже досвід і він уже був у гарній фізичній кондиції і на той період він його не міг зупинити ніхто таке було відчуття що по тобі катком проїхали.

Хто сильніший Джон Скофтан(не розчув) чи Андрій Лебедев?

Напевно Андрій Лебедев. Я просто регалії Андрія перерахував.

Запитання від Слави Медведенка.

З ким я грав у БК КИЇВ? Всіх людей у команді назвати.

12 людей які грали у БК Київ яким пощастило зіграти з Славою Медведенко. Той отримає цю книжечку з автографом легенди.

Популярные новости
Оцените материал
Поделиться
Комментарии (0)

Оставить комментарий

Рейтинг букмекеров

Лента новостей

26 апреля
10:45
Андрей Смалько: "Нас называли "чернобыльскими ежиками", в первое время - показывали пальцами"
10:30
Жуниор Мораес: "За последние 15 дней я отказал 5 клубам, хочу вернуться в Европу"
10:15
Умер бывший тренер "Подолья" и тернопольской "Нивы" Леонид Ищук
10:00
Мичел: "С Цыганковым все хорошо"
09:45
"Колос" вошел в Союз европейских клубов
09:30
Богдан Леднев: "Задача "Днепра-1" не изменилась - попадание в еврокубки"
09:00
В Минмолодьспорта состоялась рабочая встреча с участием президента УАФ Андрея Шевченко
08:45
U-16: юношеская сборная Украины на Турнире развития УЕФА в Эстонии обыграла хозяев
08:30
Плюс 950 человек, 7 танков, 31 артсистема: общие боевые потери противника с 24.02.22 по 26.04.24
08:15
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 06.00 26.04.2024
01:29
Чемпионат Англии. "Брайтон энд Хоув" – "Манчестер Сити" 0:4. Видеообзор матча
01:07
"Реал Сосьедад" – "Реал". Анонс и прогноз матча
01:03
"Фрозиноне" - "Салернитана". Анонс и прогноз матча
25 апреля
23:57
"Бохум" – "Хоффенхайм". Анонс и прогноз матча
23:54
Физическая готовность и профилактика травм - в "Барселоне" произошли изменения
23:49
Атакующий полузащитник "Баварии" сделал выбор между Месси и Роналду
23:31
Алиссон Бекер – лидер рейтинга лучших вратарей на текущий момент по версии FourFourTwo
23:19
На стадионе "Майнца" обнаружили 500-килограммовую бомбу Второй мировой войны
23:06
Известно, в какую сумму "Наполи" оценил Довбика
22:51
Чемпионат Италии "Удинезе" – "Рома" 1:2. Видеообзор матча
22:36
Австрийская федерация футбола требует от "Баварии" 15 миллионов евро за Рангника
22:22
Георгий Судаков - трансферная цель "Арсенала" и "Челси"
22:20
Арне Слот: "Я хотел бы стать новым тренером "Ливерпуля"
22:01
"Монпелье" – "Нант". Анонс и прогноз матча
Больше новостей
26 апреля
10:45
Андрей Смалько: "Нас называли "чернобыльскими ежиками", в первое время - показывали пальцами"
10:15
Умер бывший тренер "Подолья" и тернопольской "Нивы" Леонид Ищук
10:00
Мичел: "С Цыганковым все хорошо"
09:45
"Колос" вошел в Союз европейских клубов
09:30
Богдан Леднев: "Задача "Днепра-1" не изменилась - попадание в еврокубки"
09:00
В Минмолодьспорта состоялась рабочая встреча с участием президента УАФ Андрея Шевченко
08:45
U-16: юношеская сборная Украины на Турнире развития УЕФА в Эстонии обыграла хозяев
08:30
Плюс 950 человек, 7 танков, 31 артсистема: общие боевые потери противника с 24.02.22 по 26.04.24
08:15
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 06.00 26.04.2024
25 апреля
23:06
Известно, в какую сумму "Наполи" оценил Довбика
22:22
Георгий Судаков - трансферная цель "Арсенала" и "Челси"
21:46
Таллес: "Акцент - на действиях при завершении атак"
20:43
Степаненко слушает, Кевин празднует, Матвиенко отжимается: как "Шахтер" готовится к ЛНЗ (Видео)
19:52
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 18.00 25.04.2024
19:46
Йожеф Сабо: "Номер один в УПЛ – Бражко. Он первым поедет за границу"
19:38
Владимир Баенко: "Кривбасс" поддерживает официальное стимулирование арбитров"
19:32
Евгений Ткачук: "Две недели назад мне сделали операцию"
18:58
ФК "Кривбасс" уплатил в госбюджет налогов на общую сумму 38 476 144 гривны
18:33
Первая лига. 6-й тур (второй этап). Анонс матчей
18:31
Гендиректор "Металлиста 1925": "Ракицкий? Здесь и комментировать нечего"
17:29
Шон Дайч: "Миколенко вряд ли сможет сыграть против Брентфорда"
17:15
Виталий Пономарев: "Мы изучали как играет "Верес" - сейчас нет проходных матчей"
15:58
"Шахтер" продолжает работать в максимально плотном графике
15:29
Киевское "Динамо" желает подписать игрока "Миная" U-19 Андрея Чеберинчака
Больше новостей
26 апреля
10:30
Жуниор Мораес: "За последние 15 дней я отказал 5 клубам, хочу вернуться в Европу"
10:00
Мичел: "С Цыганковым все хорошо"
01:29
Чемпионат Англии. "Брайтон энд Хоув" – "Манчестер Сити" 0:4. Видеообзор матча
01:07
"Реал Сосьедад" – "Реал". Анонс и прогноз матча
01:03
"Фрозиноне" - "Салернитана". Анонс и прогноз матча
25 апреля
23:57
"Бохум" – "Хоффенхайм". Анонс и прогноз матча
23:54
Физическая готовность и профилактика травм - в "Барселоне" произошли изменения
23:49
Атакующий полузащитник "Баварии" сделал выбор между Месси и Роналду
23:31
Алиссон Бекер – лидер рейтинга лучших вратарей на текущий момент по версии FourFourTwo
23:19
На стадионе "Майнца" обнаружили 500-килограммовую бомбу Второй мировой войны
23:06
Известно, в какую сумму "Наполи" оценил Довбика
22:51
Чемпионат Италии "Удинезе" – "Рома" 1:2. Видеообзор матча
22:36
Австрийская федерация футбола требует от "Баварии" 15 миллионов евро за Рангника
22:20
Арне Слот: "Я хотел бы стать новым тренером "Ливерпуля"
22:01
"Монпелье" – "Нант". Анонс и прогноз матча
21:51
"Мы не забыли" - Месси почтил память Тито Вилановы (Фото)
21:27
Сержиу Консейсау прокомментировал продление контракта с "Порту"
21:14
Ультрас "Баварии" запустили петицию против приглашения в клуб Рангника
20:35
Сульшер может возглавить сборную Канады
20:14
"Бавария" готова выплатить 2,5 миллиона евро сборной Австрии в качестве отступных за Рангника
18:45
Официально: "Порту" объявил о продлении контракта с Сержиу Консейсау
18:16
Криштиану Роналду диктовал Ральфу Рангнику свои правила игры за "Манчестер Юнайтед"
17:59
Игроки "Барселоны" регулярно приходили в офис, пытаясь уговорить Хави остаться
17:44
Карло Анчелотти: "Куртуа в порядке – думаю, он будет доступен на следующей неделе"
Больше новостей
26 апреля
12:30
Металлист - Кремень: прямая трансляция матча
19:00
Пяст - Варта: прямая трансляция матча
19:30
Санкт-Паули - Ганза: прямая трансляция матча
19:30
Герта - Ганновер: прямая трансляция матча
20:00
Адана Демирспор - Галатасарай: прямая трансляция матча
21:30
Бохум - Хоффенхайм: прямая трансляция матча
21:30
Андорра - Расинг: прямая трансляция матча
21:30
Венеция - Кремонезе: прямая трансляция матча
21:30
Пиза - Катандзаро: прямая трансляция матча
21:30
Ягеллония - Погонь: прямая трансляция матча
21:45
Фрозиноне - Салернитана: прямая трансляция матча
21:45
Эйпен - Шарлеруа: прямая трансляция матча
22:00
Реал Сосьедад - Реал: прямая трансляция матча
22:00
Монпелье - Нант: прямая трансляция матча
22:00
Куинз Парк Рейнджерс - Лидс: прямая трансляция матча
22:15
Жил Висенте - Арока: прямая трансляция матча
25 апреля
02:00
Апаресиденсе - Сампайо Корреа: прямая трансляция матча
19:45
Херенвен - ПСВ: прямая трансляция матча
20:00
Лейрия - Пенафиел: прямая трансляция матча
21:00
Удинезе - Рома: прямая трансляция матча
21:30
Антверпен - Юнион: прямая трансляция матча
22:00
Брайтон энд Хоув - Манчестер Сити: прямая трансляция матча
22:00
Гоу Эхед Иглз - Фейеноорд: прямая трансляция матча
24 апреля
03:00
Бруски - Мирасол: прямая трансляция матча
Больше новостей
26 апреля
01:07
"Реал Сосьедад" – "Реал". Анонс и прогноз матча
01:03
"Фрозиноне" - "Салернитана". Анонс и прогноз матча
10:00
Адана Демирспор - Галатасарай: прогноз на матч
09:30
Санкт-Паули - Ганза: прогноз на матч
09:30
Герта - Ганновер: прогноз на матч
09:00
Пяст - Варта: прогноз на матч
02:30
Металлист - Кремень: прогноз на матч
25 апреля
23:57
"Бохум" – "Хоффенхайм". Анонс и прогноз матча
22:01
"Монпелье" – "Нант". Анонс и прогноз матча
12:00
"Брайтон" - "Манчестер Сити". Анонс и прогноз матча
11:00
"Удинезе" - "Рома". Анонс и прогноз матча
09:45
"Херенвен" - ПСВ. Анонс и прогноз матча
12:00
Гоу Эхед Иглз - Фейеноорд: прогноз на матч
11:30
Антверпен - Юнион: прогноз на матч
09:45
Херенвен - ПСВ: прогноз на матч
24 апреля
12:00
"Аякс" – "Эксельсиор". Анонс и прогноз матча
12:00
"Монако" – "Лилль". Анонс и прогноз матча
12:00
"Манчестер Юнайтед" – "Шеффилд Юнайтед". Анонс и прогноз матча
12:00
"Марсель" - "Ницца". Анонс и прогноз матча
12:00
"Кристал Пэлас" - "Ньюкасл". Анонс и прогноз матча
12:00
Аталанта - Фиорентина: прогноз на матч
12:00
Аякс - Эксельсиор: прогноз на матч
12:00
Монако - Лилль: прогноз на матч
12:00
Марсель - Ницца: прогноз на матч
Больше новостей

Рейтинг казино

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →