closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
closer-popup
footboom
Регистрация
Поля отмечены звездочками * обязательны для заполнения

Ваша відповідь збережена
Зробіть, будь ласка, прогноз для майбутніх матчів
successful

Спасибо!

Готово! Проверьте свою электронную почту, чтобы узнать о специальном предложении!
closer-popup

На замітку скаутам "Динамо": сірійський феномен Омар Хрібін

На замітку скаутам "Динамо": сірійський феномен Омар Хрібін
Источник фото:
Изменить размер a+ a-
5456
5
Фавбет Бонус 15 000 грн
получить

Реалії сучасного є такими, що більшість уболівальників та просто футбольних експертів, не сприймають серйозно чемпіонати країн Азії.

Європейські клуби охоче купують латиноамериканських та африканських футболістів (хоча останні у своїй більшості – це афрофранцузи). Також багато арабських країн Африканського континенту, або, знов таки, з етнічним корінням. Є представники Австралії, хоча попит на них падає через певні причини.

А, ось саме азіатських виконавців у Європі грає не так багато. Є декілька корейців (найвідоміший Сон Х’ю Мін) та японців (Сакаі, Кагава, Хонда та ін.). А от саме арабських футболістів з Азіатської частини не так і багато грає чи грало у провідних європейських чи просто, більш-менш, пристойних чемпіонатах. Грав в АПЛ оманських голкіпер Аль-Хабсі, але він повернувся до Саудівської Аравії у Аль-Хіляль. Колись грав у Баварії іранець Алі Даєї. Зараз у РПЛ грає Азмун. Все.

Я маю нагоду дивитись різні чемпіонати. І, не останнє місце у моєму списку займають чемпіонати арабських країн АФК (Азійська футбольна конфедерація). Намагаюсь не пропускати турів Азійської Ліги чемпіонів. Так ось, вже роки три, як мені до вподоби гра двох сирійських нападників Омара Хрібіна (чи є ще варіант Харбін) та Омара Аль-Соми, півзахисників з ОАЕ Салема та Омара Абдулрахмана. Також, якщо трохи відійти від напрямку, то слід виділити китайського виконавця Ву Лея.

Це, на мій погляд, готові виконавці для клубів середніх європейських чемпіонатів. А сирійські нападники – це, взагалі, готові нападники для середняків АПЛ чи Бундесліги.

Дехто може сказати: "Що ти таке кажеш, хлопче?" На що я у відповідь готовий підписатись під кожним своїм словом.

Отже, цей матеріал я вирішив присвятити саме сирійцю Омару Хрібіну, який у даний час захищає кольори Аль-Хіляля з Саудівської Аравії (фіналіста цьогорічної АЛЧ). На мій погляд, такий форвард не завадив би "Динамо" Київ.

Повне ім’я: Омар Хрібін (Omar Khribin).
Країна: Сирія.
Років: 23.
Позиція: нападник.
Клуб: Аль-Хіляль (Саудівська Аравія).
Ціна за оцінкою німецького transfermarkt: 1 000 000 євро.
Попередні клуби: Аль-Вахда (Дамаск, Сирія), Аль-Кува Аль-Джавія (Ірак), Аль-Міна Басра (Сирія), Аль-Дафра (ОАЕ).

Дебют Омара Хрібіна стався у віці 17 років у складі столичного клуба "Аль-Вахда". У своєму першому сезоні Омар забив лише 2 голи, але і появ на полі мав не так багато. У наступному сезоні на рахунку Хрібіна вже було 7 голів.

Після двох сезонів у чемпіонаті рідної країни, Омар вирішив поїхати грати у чемпіонат Іраку, як це робить більшість його земляків та товаришів по збірній Сирії. Там на рахунку Хрібіна за три сезони у клубах Аль-Кува Аль-Джавія (2 перших сезони) та Аль-Міна Басра (останній сезон) налічується 21 результативний удар.

Після цього його запрошує до клубу Аль-Дафра з ОАЕ його співвітчизник Мохамад Квід, який на той і даний час працює головним тренером у клубі. Слід зазначити, що Квід активно запрошує у свою команду сирійських нападників.

Хрібін відіграв лише половину матчів чемпіонату ОАЕ, забивши при цьому 8 голів у 14 матчах. Багато хто подумає: "Що таке 8 голів в чемпіонаті ОАЕ?" Але, не забувайте, Омар грав далеко не за Аль-Джазіру, Аль-Айн чи Аль-Ахлі.

Другу половину сезону Хрібін вже проводив у чемпіонаті Саудівської Аравії, куди він поїхав у оренду до Аль-Хілялю. У чемпіонаті Саудівської ПроЛіги статистика Омара також доволі відчутна – 7 голів у 10 матчах. Сирієць справив враження не керівництво саудитського клубу та був підписаний на постійній основі. Знов таки, вартість трансферу не розголошується. Хоча, знаючи тамтешні реалії, то, скоріш за все, сума не велика, але Омар отримав чудову власну суму у контракті.

На даний момент у чемпіонаті Саудівської ПроЛіги сезону 2017/2018 Хрібін зіграв 3 матчі і забив 2 голи. У цьогорічному розіграші АЛЧ Омар засмутив суперників свого клубу 9 разів (12 зіграних матчів). За збірну Сирії Омар зіграв 36 матчів та відзначився у них 16 забитими м’ячами, що також я вважаю непоганим результатом.

Омар Хрібін, попри свій молодий вік (не плутати з юним) є доволі думаючим гравцем та нападником. Я б назвав його Сирійським Робертом Лєвандовскі чи Сирійським Лукою Тоні (ну, це для тих, кому за 30J). Омар вміє забивати на будь який смак. Він є лідером на полі як у своєму клубі, так і у збірній. До речі, вихід збірної Сирії до плей-офф Кваліфікації до ЧС2018 від зони АФК – це виключно заслуга Хрібіна та Аль-Соми.

У Аль-Хілялі Омар є чудовою завершальною ланкою у трикутнику Едуарду – Аль-Шахрані – Хрібін. Коли вони втрьох на полі, то, як правило, слідує розгром суперника. Але… я ще не бачив раніше такого арабського нападника, як Хрібін. Людина, може та вміє використовувати м’яч за призначенням та реалізовувати переважну більшість своїх нагод. У цьому сезоні було вдосталь матчів, де Омар мав 2-3 нагоди за матч і покидав поле з 2-3 забитими м’ячами. Він – справжній сирійський феномен!

По його виступав за збірну своєї країни було видно, що Омару, більш як нікому, була потрібна ця поїздка на Чемпіонат Світу 2018 року. Він хотів показати себе за межами Азії. Адже, як ви думаєте, чи багато людей спостерігає навіть за матчами Ліги чемпіонів Азії у Європі? Новини на офіційній сторінці АЛЧ у мережі Фейсбук набирають від сили 2000-3000 лайків (і це при такій великій кількості населення у країнах Азії). Навіщо далеко ходити? Нещодавно Сергій Ребров давав інтерв’ю українським журналістам, де розповідав про тамтешні реалії у інфопросторі. Так, у тій же Саудівській Аравії стадіони забиті вщент, але…

Хрібін розумів, що це був його шанс. Так, він напевно має на руках чудовий особистий контракт, але гра у такому чемпіонаті не дає можливості грати усі 90 хвилин через неймовірну спеку. А по грі Омара складається враження, що хлопець здатен і хоче це робити.

На початку матеріалу я згадував імена Омара Абдулрахмана та Ву Лея. Шансів, що перший (ціна 3 млн. євро за оцінкою того ж transfermarkt) покине чемпіонат ОАЕ, дорівнюють нулю. Чому? Та усе просто – високо розвинута країна (рідна країна), чудовий особистий контракт, усі умови, тут він зірка неабиякої величини, прирівняна до іменитих іноземців рівня Еменіке, Стоха та Г’яна. Все шикарно!

Ву Лей – теж молодий хлопець. Китайська зірочка Шанхай СІПГ, яка подає великі надії та сподівання. Але, знов-таки. Причини ті самі: країна прагне розвивати власні таланти, які б грали у себе вдома і робили сильнішою власну збірну, вкладає у це діло великі кошти, усі місцеві таланти та зірки також мають грані особисті контракти. Країна також розвивається шаленими темпами, присутні нові технології, тобто, на лице усі умови для комфортного життя у рідній країні.

Що ми маємо у випадку з Омаром Хрібіном? Його батьківщина – Сирія – країна, яка на даний час знаходиться у стані громадянської війни. Не будемо зараз піднімати політичні питання, які намагалися підняти перед стиками зі збірної Австралії деякі журналісти, але збірна Сирії під час цього відбору наробила багато позитивного галасу. І на майбутньому Кубку Азії, якщо нічого не станеться, то сирійці здатні потрапити у плей-офф цього турніру.

Але, повернемося до Омара. Людина хоче грати у футбол. У справжній футбол усі 90 хвилин. Його трансферна ціна на даний час є під’ємною для багатьох клубів з європейських чемпіонатів, де звикли рахувати гроші. За 1 мільйон (нехай навіть 3) євро при нинішній неадекватних цінах на ринку, я вважаю, що можна ризикнути.

Не треба дивитись виключно на гру в чемпіонаті Саудівської Аравії, де грати також не просто, подивіться лише на арабських голкіперів-качків та таких самих атлетичних сучасних захисників. Хрібін показував свою майстерність і поза межами Саудівської Аравії.

І, врешті-решт, більшість латиноамериканців та африканців – теж далеко не подарунки!

На мою думку, Омар особливо не буде дивитись на нинішній особистий контракт, а захоче спробувати себе у зовсім іншій атмосфері.

І, ось тут, ми підійшли до головної мети даної статті… А чи не варто запросити Омара Хрібіна до "Динамо" Київ? За такі гроші ми отримаємо добротного нападника, який, як показує практика: швидко адаптується на новому місці, має чудові атлетичні дані, має чудову техніку як для арабського нападника, до останнього стоїть на ногах (що дуже не притаманно арабським футболістам, які валяться на газон при першому контакті), буде невимогливий в умовах особистого контракту (я вважаю, що можливість одразу спробувати себе у будь-якому Єврокубку переважить усі "за" і "проти" для Омара) та невимогливий до умов. Тим паче, що Хрібін справляє враження дисциплінованого гравця, і, найголовніше, має чудову результативність.

Щодо гри Омара також інколи виникали аналогії з кращими іграми Артема Мілевського у "Динамо", хоча, Омар на відміну від Артема, намагається до останнього стояти на ногах.

На мій погляд, Хрібін чудово б грав у зв’язці як з Мораєсом, так і з Бєсєдіним. Омар вміє як асистувати, так і завершати, тому це буде тільки плюсом у побудові різних тактичних схем у "Динамо" (звісно, якщо прийде новий толковий головний тренер). Ну, і звісно, Мбокані у цій команді я більше місця не бачу, тому і не роблю з ним ніяких аналогій та зв’язок на полі.

На мою думку, Омар Хрібін, може легко розкрити себе у нашому чемпіонаті та через рік-два за солідні гроші перейти до більш престижного чемпіонату, наприклад, Бундесліги.

Кінець кінцем, Халка скаути "Порту" також знайшли у другій японській лізі і привезли до Європи лише за 200 тисяч євро. А що було далі, ви напевно знаєте…

Дякую за увагу!

Популярные новости
Оцените материал
Поделиться
Комментарии (5) Все комментарии

сомневаюсь что скауты ДК смотрят на этот материал , хотя ...

Наша селекция так далеко не копает. Балканцы, венгры - наше все.

Интересный материал, спасибо. Вот за чем я точно никогда не следил - так это азиатский рынок. Но и там есть таланты. С удовольствием послежу за карьерой этих ребят. Но в Украине их точно не будет, скорее, со временем увидим где-нибудь в середняке Бундеслиги.

Досить цікава стаття. Доречі, Омар номінований на кращого гравця Азіі 2017 року разом з Омаром Абдулрахманом (ОАЕ) та Ву Лей (Китай).

Араби тут не потрібні!

Оставить комментарий

Рейтинг букмекеров

Лента новостей

17 июня
04:30
Румынские болельщики – о матче с Украиной: "Нас ожидает худшая игра на Евро-2024"
00:31
Евро-2024. Сербия – Англия 0:1. Видеообзор матча
00:03
Сербия - Англия 0:1. Прагматизм Саутгейта
00:01
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 22.00 16.06.2024
16 июня
23:59
iPhone, наушники, павербанки - Footboom и BET2FUN запускают конкурс прогнозов Евро-2024!
23:56
Автор FourFourTwo: "Было бы очень интересно увидеть Лунина в Серии А"
23:35
"Верес" сыграет семь спаррингов во время летнего межсезонья
23:31
Капитан сборной Румынии: "У Украины есть отличные игроки, и нам нужно быть на высоте, играть компактно командой"
23:16
Александр Бабич: "На Евро-2024 фавориты быстро взламывают массированную оборону - Украине нужно сделать то же самое"
22:45
Воспитанник "Реала" спас тонущих туристов во время отдыха на Мальдивах (Видео)
22:10
Мать Андрея Лунина: "Андрей много бегать он не любил. Поэтому позиция на воротах – это его"
22:01
Австрия – Франция. Анонс и прогноз матча
21:50
Евро-2024. Сербия - Англия. Текстовая прямая трансляция
21:48
Сборная Украины U-23 обыграла в серии пенальти Кот-д'Ивуар в финале турнира Мориса Ревелло
21:39
Тренер сборной Румынии: "Мы должны превратить нервозность в положительную энергию"
21:33
Бельгия - Словакия. Анонс и прогноз матча
21:25
Евро-2024. Словения – Дания 1:1. Видеообзор матча
21:12
Сербия - Англия: стартовые составы
21:01
Наставник сборной Бельгии не включил свою команду в число фаворитов Евро-2024
21:01
Словения – Дания 1:1. Словенцы испортили Эриксену праздник
20:49
Матч Сербия — Англия станет единственным на Евро-2024, где ограничат продажу алкоголя
20:14
Болельщики Англии и Сербии подрались перед матчем команд на Евро-2024 (Видео)
19:59
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 19.00 16.06.2024
19:56
Михал Пробеж: "Мы должны сделать все, чтобы выиграть оставшиеся игры"
Больше новостей
17 июня
04:30
Румынские болельщики – о матче с Украиной: "Нас ожидает худшая игра на Евро-2024"
00:01
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 22.00 16.06.2024
16 июня
23:56
Автор FourFourTwo: "Было бы очень интересно увидеть Лунина в Серии А"
23:35
"Верес" сыграет семь спаррингов во время летнего межсезонья
23:16
Александр Бабич: "На Евро-2024 фавориты быстро взламывают массированную оборону - Украине нужно сделать то же самое"
22:10
Мать Андрея Лунина: "Андрей много бегать он не любил. Поэтому позиция на воротах – это его"
21:48
Сборная Украины U-23 обыграла в серии пенальти Кот-д'Ивуар в финале турнира Мориса Ревелло
19:59
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 19.00 16.06.2024
19:36
Мать Бражко: "Когда "Шахтер" попытался забрать Володю, тот сказал: "Я никогда не брошу "Динамо"
19:15
Maurice Revello. Финал. Украина U-23 – Кот-д'Ивуар U-20. Прямая трансляция
18:40
Илья Забарный: "Чувствую невероятную ответственность, но не переживаю за свою игру"
18:29
Стартовый состав сборной Украины U-23 на финал турнира Мориса Ревелло
18:09
Сергей Ребров: "Мы понимаем друг друга гораздо лучше, чем в начале"
18:00
Виталий Миколенко начал работу с мячом (Видео)
17:08
"Виталий Миколенко пропустит матч против Румынии" - Сергей Ребров
16:43
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 16.00 16.06.2024
16:32
Официально: "Полесье" прекратило сотрудничество с Василием Кравцом
16:20
Румыния – Украина. Анонс и прогноз матча
16:15
19-летний экс-игрок "Волыни" и "Шахтера" подписал контракт с "Карлайл Юнайтед"
15:42
"Металлист 1925" прекратит сотрудничество с Артемом Габелком и несколькими другими игроками
13:59
"Полесье" представило новый герб клуба
13:31
"Верес" проведет семь контрольных матчей
11:26
Крис Саттон сделал прогноз на матч Румыния - Украина
11:03
Виталий Миколенко: "Надеюсь, скоро вернусь на поле"
Больше новостей
17 июня
04:30
Румынские болельщики – о матче с Украиной: "Нас ожидает худшая игра на Евро-2024"
00:31
Евро-2024. Сербия – Англия 0:1. Видеообзор матча
00:03
Сербия - Англия 0:1. Прагматизм Саутгейта
16 июня
23:59
iPhone, наушники, павербанки - Footboom и BET2FUN запускают конкурс прогнозов Евро-2024!
23:56
Автор FourFourTwo: "Было бы очень интересно увидеть Лунина в Серии А"
23:31
Капитан сборной Румынии: "У Украины есть отличные игроки, и нам нужно быть на высоте, играть компактно командой"
23:16
Александр Бабич: "На Евро-2024 фавориты быстро взламывают массированную оборону - Украине нужно сделать то же самое"
22:45
Воспитанник "Реала" спас тонущих туристов во время отдыха на Мальдивах (Видео)
22:10
Мать Андрея Лунина: "Андрей много бегать он не любил. Поэтому позиция на воротах – это его"
22:01
Австрия – Франция. Анонс и прогноз матча
21:50
Евро-2024. Сербия - Англия. Текстовая прямая трансляция
21:39
Тренер сборной Румынии: "Мы должны превратить нервозность в положительную энергию"
21:33
Бельгия - Словакия. Анонс и прогноз матча
21:25
Евро-2024. Словения – Дания 1:1. Видеообзор матча
21:12
Сербия - Англия: стартовые составы
21:01
Наставник сборной Бельгии не включил свою команду в число фаворитов Евро-2024
21:01
Словения – Дания 1:1. Словенцы испортили Эриксену праздник
20:49
Матч Сербия — Англия станет единственным на Евро-2024, где ограничат продажу алкоголя
20:14
Болельщики Англии и Сербии подрались перед матчем команд на Евро-2024 (Видео)
19:56
Михал Пробеж: "Мы должны сделать все, чтобы выиграть оставшиеся игры"
19:22
В "Интере" рассказали, когда продлят контракт с Лаутаро Мартинесом
19:12
Кильян Мбаппе: "Я не приму участия в Олимпийских играх"
18:58
Станислав Лоботко: "Словакии нечего терять, мы можем играть спокойно"
18:50
Евро-2024. Словения - Дания. Текстовая прямая трансляция
Больше новостей
17 июня
00:00
Америка - Трези: прямая трансляция матча
00:30
Куиаба - Форталеза: прямая трансляция матча
00:30
Васко да Гама - Крузейро: прямая трансляция матча
00:30
Крисиума - Байя: прямая трансляция матча
00:30
Гремио - Ботафого: прямая трансляция матча
00:30
Маринга - Сан-Жозе: прямая трансляция матча
00:30
Спорт Ресифе - Мирасол: прямая трансляция матча
00:30
Гоияс - Коритиба: прямая трансляция матча
01:00
Умайта - Манауара: прямая трансляция матча
01:30
Панама - Парагвай: прямая трансляция матча
02:00
Кашиас - Ферровиария: прямая трансляция матча
16:00
Румыния - Украина: прямая трансляция матча
19:00
Бельгия - Словакия: прямая трансляция матча
22:00
Австрия - Франция: прямая трансляция матча
16 июня
00:00
Колумбия - Боливия: прямая трансляция матча
00:00
Барра - Авенида: прямая трансляция матча
00:00
Миксто - Ипора: прямая трансляция матча
00:00
Итуано - Пайсанду: прямая трансляция матча
00:30
РБ Брагантино - Жувентуде: прямая трансляция матча
01:30
Атлетик - Ферровиарио: прямая трансляция матча
02:30
Торонто - Чикаго Файр: прямая трансляция матча
02:30
Филадельфия Юнион - Интер Майами: прямая трансляция матча
02:30
Орландо Сити - Лос-Анджелес: прямая трансляция матча
02:30
Нью-Йорк Ред Буллз - Нэшвилл: прямая трансляция матча
Больше новостей
16 июня
22:01
Австрия – Франция. Анонс и прогноз матча
21:33
Бельгия - Словакия. Анонс и прогноз матча
16:20
Румыния – Украина. Анонс и прогноз матча
12:00
Сербия - Англия. Анонс и прогноз матча
09:00
Словения – Дания. Анонс и прогноз матча
08:00
"Елимай" – "Актобе". Анонс и прогноз матча
08:00
"Астана" – "Ордабасы". Анонс и прогноз матча
06:00
"Жетысу" – "Женис". Анонс и прогноз матча
06:00
Польша – Нидерланды. Анонс и прогноз матча
15:30
Панама - Парагвай: прогноз на матч
14:30
Васко да Гама - Крузейро: прогноз на матч
14:30
Куиаба - Форталеза: прогноз на матч
14:30
Крисиума - Байя: прогноз на матч
14:30
Гремио - Ботафого: прогноз на матч
12:00
Витория - Интернасьонал: прогноз на матч
12:00
Сербия - Англия: прогноз на матч
12:00
Атлетико Паранаенсе - Фламенго: прогноз на матч
12:00
Коринтианс - Сан-Паулу: прогноз на матч
09:30
Овьедо - Эспаньол: прогноз на матч
09:00
Словения - Дания: прогноз на матч
08:00
Елимай - Актобе: прогноз на матч
15 июня
23:59
Италия - Албания 2:1. Игроки "Интера" творят историю
12:00
Италия - Албания. Анонс и прогноз матча
09:00
Испания – Хорватия. Анонс и прогноз матча
Больше новостей

Рейтинг казино

200 000 грн + 500 FS
Забрать подарок →