closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
closer-popup
footboom
Регистрация
Поля отмечены звездочками * обязательны для заполнения

Ваша відповідь збережена
Зробіть, будь ласка, прогноз для майбутніх матчів
successful

Спасибо!

Готово! Проверьте свою электронную почту, чтобы узнать о специальном предложении!
closer-popup

Легенди ПФЛ: "Славутич", сезон 2013/2014

Легенди ПФЛ: "Славутич", сезон 2013/2014
Изменить размер a+ a-
1704
0
Фавбет Бонус 10 000 грн
получить

З нагоди 20-річчя ПФЛ ми пропонуємо нашим читачам серію матеріалів, присвячених найяскравішим командам в нашій історії першої та другої ліг.

Це був сезон перемін для черкаського професіонального футбольного клубу, який можна сміливо розділяти на дві різні половини. І хоча у підсумку «Славутичу» не вдалося виконати своє завдання й підвищитися в класі, навіть у друголіговому статусі він увійшов в історію українського футболу…

«Народний клуб» з великими цілями

Для початку варто нагадати – кілька років таке велике футбольне місто, як Черкаси, лишалося без свого власного професіонального клубу, аж поки не вдалося заявити на другу лігу «Славутич». Цей клуб прагнув визнання й від початку ставив перед собою мету – підвищитися в класі. Однак з 2011 року упродовж кількох сезонів черкасцям не вдавалося цього зробити – то ПФК «Суми», то «Десна» з «Нивою» ставали на їхньому шляху. З ініціативи керівництва області задля подальшого прогресу навколо клубу було об’єднано обласні підприємства. А коли Володимир Лашкул, досвідчений футбольний функціонер, обійняв посаду гендиректора клубу, «Славутич» залучив до спонсорства й великі бренди національного масштабу – банк, мережу магазинів побутової техніки, нових постачальників форми. З великими сподіваннями й серйозною підтримкою клуб взявся за роботу.

Серйозні конкуренти

Чемпіонат 2013/2014 залишав «річникам» великі надії – з об’єднаної другої ліги мали право перейти у першу відразу чотири колективи. Але ж які були конкуренти!.. Комсомольський «Гірник-Спорт», дніпродзержинська «Сталь», ФК «Тернопіль», криворізький «Гірник», столична «Оболонь-Бровар», свердловський «Шахтар», донецький «Шахтар-3»…

Попри таку серйозну конкуренцію, «Славутич» довгий час ішов серед лідерів. От тільки пізньої осені 2013 року підопічним Петрова не вдалося вдало зіграти з головними суперниками. У Дніпродзержинську та Тернополі черкасці не взяли жодного очка, а виїзд у Карлівку завершився для них розгромною поразкою 0:4. Шосте місце за підсумками першого півріччя змагань – це був не той результат, якого чекало керівництво.

От тільки в кубку «Славутич» дещо реабілітувався. Спершу в гостях на Одещині вдалося переграти «Реал-Фарму», а затим вдома переграти прем’єр-лігову «Таврію», котра, щоправда, прибула в Черкаси молодіжним складом. Найважливіший свій матч черкаська команда виграла у першолігового «Авангарду» – 1:0. У весну «Славутич» вступав у статусі чвертьфіналіста Кубка України, але не збирався на цьому спинятися.

«Революція» по ходу сезону

Зимівля для «Славутича» виявилася аж ніяк не спокійною. Менеджменту клубу довелося терміново шукати нових спонсорів, а також змінювати тренерський штаб. І почесний президент Ігор Дорошенко разом із гендиректором Володимиром Лашкулом уже скоро представляв обновлений колектив. Тренерський штаб очолив Юрій Бакалов (на фото) – фахівець, який став відомим завдяки плідній роботі в київському «Арсеналі», а ще будучи гравцем, грав і за черкасців. Разом із ним прийшов десяток нових футболістів, у тому числі – й люди зі значним досвідом виступів у більш високих за рангом лігах. «Славутич» провів зарубіжні збори, перебудував свій склад і з новими силами взявся за вирішення завдань.

Легенди ПФЛ: "Славутич", сезон 2013/2014 - изображение 1

Команда змінилася дуже серйозно, сказати б – кардинально. Влітку-восени 2013 року під керівництвом Петрова грали: Швець (Чоларія) – Обревко, Музика (Полуницький), Лівицький, Худченко (Крещик) – Шимко (Ємельянов), Мироненко (Патяк), Чеботарьов, Захаревич (Лобов) – Ушаков (Полтавець), Дацюк. Навесні 2014-го у Бакалова виступала уже така команда: Мирний (Ленчінков) – Обревко (Худченко), Тарасенко (Лівицький), Музика (Полуницький), Шопін (Фабунмі, Синьогуб) – Мироненко (Кошелюк), Фаворов (Фабунмі), Чеботарьов (Гонщик), Бушман (Захаревич), Захаревич (Лобов) – Дацюк (Ушаков, Батальський). Як бачимо, під час сезону було змінено приблизно половину основи, а по ходу сезону міграція гравців сягнула приблизно десятка на десяток.

Гра «на два фронти»

Щоправда, досягти успіху на всіх напрямках не вдалося. «Славутич» стартував з нулевої нічиєї з «Реалом-Фармою», втративши через вилучення ще й воротаря Мирного, який награвався як основний, а також не зумівши заграти забивного Батальського (він доведе правильність вибору пізніше, за рік ставши найкращим бомбардиром другої ліги у складі черкасців). Далі були домашня поразка від тернополян, гостьова – від оболонців, а також нулівка із однією з наймолодших команд дивізіону – «Скалою». Навіть вольова перемога над «Сталлю» – майбутнім учасником Прем’єр-ліги – не допомогла «річникам». Вони фінішували лише шостими. Утім, кубок до певної міри компенсував це розчарування. І подарував цій команді місце в історії!

Легенди ПФЛ: "Славутич", сезон 2013/2014 - изображение 2

Унікальний кубок

Розіграш Кубка України сезону 2013/2014 – воістину унікальний. Річ у тім, що у весняні стадії потрапило відразу четверо представників ПФЛ! Із восьми учасників чвертьфіналів рівно половина представляла нижчі ліги, причому, серед трьох першолігових клубів знайшлося місце й друголіговому «Славутичу».

Драматичний матч з тернопільською «Нивою» увійде, безсумнівно, в десятку найголовніших в історії черкаського футболу. 10300 глядачів зібралося на поєдинок ¼ фіналу, і вони тріумфували уже на початку зустрічі, коли рахунок відкрив забивний оборонець Тарасенко. У самому кінці зустрічі, на 90+5 хвилині, Семенюк перевів гру в екстра-тайм, а там діло дійшло й до післяматчевих пенальті. Вдала гра пробиваючих та воротарів тримала у напрузі публіку, однак вирішальний промах тернополян подарував путівку в півфінал саме черкасцям.

На поле стадіону з барвистими стягами вибігли численні вболівальники. Вони святкували щиро й пристрасно, і це вже пізніше було оголошено важливу деталь: «Славутич» став першою (і поки що єдиною) друголіговою командою у всій історії вітчизняного футболу, яка пробилася у ½ фіналу Кубка України.

За крок від фіналу

Звісно, на такій стадії очікувати легкого жеребу не випадало. І тому черкаські фани, у переважній більшості, були навіть раді, що їхній улюбленцям випав сам донецький «Шахтар» – неодноразовий чемпіон і володар кубкових трофеїв нашої країни, успішний єврокубковий завсідник.

І, треба сказати, «Славутич» зумів запам’ятатися «гірникам». Попри те, що донеччани виставили справжніх зірок, іменитих легіонерів та гравців основної обойми, черкасці грали обережно й старанно, утримавши свої ворота без пропущених м’ячів і навіть кілька разів пробувавши загрожувати грандам. 0:0 в основний час – довелося грати додатковий.

Звісно, клас є клас. Едуардо, Тайсон і Бернард забили три м’ячі без відповіді у ворота Мирного. «Шахтар» пройшов у фінал, де, щоправда, поступився «Динамо». Зате в історії як черкаського футболу, так і в цілому ПФЛ кубковий сезон 2013/2014 «Славутича» залишиться як зразок високого спортивного гарту.

Легенди ПФЛ: "Славутич", сезон 2013/2014 - изображение 3

У своєму визначному сезоні 2012/2013 «Славутич» задіяв такий склад: (по 1 матчу)

воротарі: Ярослав Швець (20 матчів, 21 пропущений), Андрій Лєнчінков (5 матчів, 3 пропущених), Віталій Мирний (5 матчів, 4 пропущених), Тимур Чоларія (3 матчі, 5 пропущених, пішов по ходу сезону);

захисники: Олександр Обревко (28 матчів), Роман Худченко (25 матчів), Олександр Музика (24 матчі), Олег Лівицький (21 матчі), Олександр Крещик (18 матчів, пішов по ходу сезону), Федір Ємельянов (17 матчів, 2 голи, пішов по ходу сезону), Олег Тарасенко (9 матчів, 4 голи), Вадим Гонщик (9 матчів), Олександр Полуницький (Олександр Полуницький, 1 гол);

півзахисники: Роман Мироненко (31 матч), Сергій Чеботарьов(31 матч, 5 голів), Ярослав Захаревич (26 матчів, 7 голів), Олександр Лобов (26 матчів, 2 голи), Олександр Шимко та Іван Шишкін (по 21 матчу й 1 голу, пішли по ходу сезону), Олег Патяк(10 матчів, пішов по ходу сезону), Володимир Шопін (9 матчів), Денис Фаворов (8 матчів, 2 голи), Олавале Фабунмі та Дмитро Кошелюк (по 21 матчів), Юрій Бушман (8 матчів, 2 голи), Олег Синьогуб (4 матчі), В'ячеслав Озюм (3 матчі), Олександр Колос(2 матчі);

нападники: Роман Дацюк (30 матчів, 13 голів), Євген Ушаков (28 матчів, 4 голи), Роман Полтавець (18 матчів, 1 гол, пішов по ходу сезону), Артем Галушкін (9 матчів, пішов по ходу сезону), Олексій Шуляк (2 матчі, пішов по ходу сезону), Олександр Батальський (1 матч).

почесний президент клубу: Ігор Дорошенко (на початку сезону – Сергій Тулуб);

генеральний директор: Володимир Лашкул (на початку сезону – Володимир Ходак);

головний тренер: Юрій Бакалов (на початку сезону – Ігор Петров);

тренери: Віталій Кобзар, Віталій Шпанюк, Тарас Гребенюк (на початку сезону – ще й Анатолій Дейнеко та Валерій Ткаченко).

Легенди ПФЛ: "Славутич", сезон 2013/2014 - изображение 4

Подальший розвиток

Хоча у тому сезоні «Славутич» залишився «на другий рік» у другій лізі, майбутнє довело правильність розвитку клубу. Уже наступного сезону під назвою «Черкаський Дніпро» він виграв золоті медалі й підвищився в класі, а тепер знаходиться у трійці найкращих у першій лізі за підсумками першого півріччя й сподівається, що насичений зимовий антракт дозволить взяти медалі й на цьому рівні.

Артур Валерко

Популярные новости
Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться
Комментарии (0)

Оставить комментарий

Рейтинг букмекеров

Лента новостей

28 апреля
18:15
Ярослав Вишняк: "У "Колоса" много травмированных игроков"
17:59
Начало матча "Кривбасс" - "Металлист 1925" задерживается из-за воздушной тревоги
17:50
Новый президент "Порту" Андре Виллаш-Боаш намерен уволить Сержиу Консейсау
17:37
Чемпионат Испании. "Кадис" – "Мальорка" 1:1. Видеообзор матча
17:35
УПЛ. 26-й тур. "Колос" и "Александрия" расписали "мировую"
17:35
Хави: "Я хочу, чтобы Серхи Роберто остался"
17:30
"Колос" - "Александрия" 0:0. В Ковалевке – без голов
17:19
Чемпионат Испании. 33-й тур. Довбик снова забивает, "Альмерия" вылетает, важная победа "Атлетико"
17:15
"Тоттенхэм" потерял из-за травмы Тимо Вернера
17:07
Чемпионат Франции. "Метц" – "Лилль" 1:2. Видеообзор матча
16:58
Тибо Куртуа включен в заявку "Реала" на матч Лиги чемпионов против "Баварии"
16:53
"Кривбасс" - "Металлист 1925": стартовые составы
16:46
Вторая лига. 26-й тур. "Нива" обыграла молодежь "Кремня"
16:46
Роберт Левандовски: "В "Реале" игроки идут за Анчелотти вслепую"
16:31
Безвыигрышная серия "Оболони" в УПЛ составляет уже шесть матчей
16:16
Сборная Украины U-16 стала победителем Турнира развития УЕФА в Эстонии
15:59
Младен Бартулович: "Оболонь" не хочет вылетать - работала на максимуме"
15:54
Первая лига. 6-й тур (второй этап). "Эпицентр" одержал сверхважную победу над "Мариуполем"
15:37
Илья Забарный пропустит игру "Борнмута" из-за болезни
15:18
Александр Зинченко – в запасе "Арсенала" на матч против "Тоттенхэма"
15:10
200 матчей Юрия Максимова
14:59
"Заря" - "Оболонь" 0:0. Без огонька
14:52
"Колос" – "Александрия": стартовые составы
14:44
"Милан" может отказаться от Хулена Лопетеги из-за протестов фанатов
Больше новостей
28 апреля
18:15
Ярослав Вишняк: "У "Колоса" много травмированных игроков"
17:59
Начало матча "Кривбасс" - "Металлист 1925" задерживается из-за воздушной тревоги
17:35
УПЛ. 26-й тур. "Колос" и "Александрия" расписали "мировую"
17:30
"Колос" - "Александрия" 0:0. В Ковалевке – без голов
16:58
Тибо Куртуа включен в заявку "Реала" на матч Лиги чемпионов против "Баварии"
16:53
"Кривбасс" - "Металлист 1925": стартовые составы
16:46
Вторая лига. 26-й тур. "Нива" обыграла молодежь "Кремня"
16:31
Безвыигрышная серия "Оболони" в УПЛ составляет уже шесть матчей
16:16
Сборная Украины U-16 стала победителем Турнира развития УЕФА в Эстонии
15:59
Младен Бартулович: "Оболонь" не хочет вылетать - работала на максимуме"
15:54
Первая лига. 6-й тур (второй этап). "Эпицентр" одержал сверхважную победу над "Мариуполем"
15:37
Илья Забарный пропустит игру "Борнмута" из-за болезни
15:18
Александр Зинченко – в запасе "Арсенала" на матч против "Тоттенхэма"
15:10
200 матчей Юрия Максимова
14:59
"Заря" - "Оболонь" 0:0. Без огонька
14:52
"Колос" – "Александрия": стартовые составы
14:29
Георгий Судаков: "Осталось пять матчей – понимаем, что каждая игра будет, как финальная"
14:15
Тарас Михавко: "Против таких нападающих, как Гуцуляк, всегда тяжело играть"
13:52
Разван Рац: "Бельгия и Украина должны выйти из группы"
13:20
Первая лига. "Мариуполь" - "Эпицентр". Прямая трансляция
13:05
Первая лига. "Нива" - "Горняк-Спорт". Прямая трансляция
12:35
"Мариуполь" - "Эпицентр": прогноз Виктора Козина
12:25
Виталий Миколенко: "Чувствую, что становлюсь более стабильным, а это очень важно"
12:15
"Заря" – "Оболонь": стартовые составы
Больше новостей
28 апреля
17:50
Новый президент "Порту" Андре Виллаш-Боаш намерен уволить Сержиу Консейсау
17:37
Чемпионат Испании. "Кадис" – "Мальорка" 1:1. Видеообзор матча
17:35
Хави: "Я хочу, чтобы Серхи Роберто остался"
17:19
Чемпионат Испании. 33-й тур. Довбик снова забивает, "Альмерия" вылетает, важная победа "Атлетико"
17:15
"Тоттенхэм" потерял из-за травмы Тимо Вернера
17:07
Чемпионат Франции. "Метц" – "Лилль" 1:2. Видеообзор матча
16:58
Тибо Куртуа включен в заявку "Реала" на матч Лиги чемпионов против "Баварии"
16:46
Роберт Левандовски: "В "Реале" игроки идут за Анчелотти вслепую"
15:37
Илья Забарный пропустит игру "Борнмута" из-за болезни
15:18
Александр Зинченко – в запасе "Арсенала" на матч против "Тоттенхэма"
14:44
"Милан" может отказаться от Хулена Лопетеги из-за протестов фанатов
13:52
Разван Рац: "Бельгия и Украина должны выйти из группы"
13:32
Sport.es: "Манчестер Юнайтед" готов отдать более 80 миллионов евро за защитника "Барселоны"
13:13
Джо Коул: "VAR лишает футбол страсти"
12:59
Луис Энрике: "Я убежден, что ПСЖ дойдет до финала Лиги чемпионов"
12:44
Томас Тухель может возглавить "Челси" или "Манчестер Юнайтед"
12:30
"Порту" - "Спортинг". Анонс и прогноз матча
12:25
Виталий Миколенко: "Чувствую, что становлюсь более стабильным, а это очень важно"
12:02
"Бетис" – "Севилья". Анонс и прогноз матча
12:02
"Марсель" - "Ланс". Анонс и прогноз матча
11:45
"Фиорентина" - "Сассуоло". Анонс и прогноз матча
11:27
"Мне плевать" - Мюллер о конфликте Тухеля и Хенеса
11:11
Юрген Клопп прокомментировал конфликт с Салахом
10:48
В сети появился образец выездной формы "Манчестер Юнайтед" на следующий сезон (Фото, Видео)
Больше новостей
28 апреля
00:00
Сианорте - Эрсилио Лус: прямая трансляция матча
00:00
Сан-Жозе - Коста-Рика: прямая трансляция матча
00:00
Принцеса ду Солимоэш - Сан-Раймундо: прямая трансляция матча
00:00
Америка Минейро - Гремио: прямая трансляция матча
00:30
Куиаба - Атлетико Минейро: прямая трансляция матча
00:30
Португеза - Ипатинга: прямая трансляция матча
01:00
КСЕ - Ретро: прямая трансляция матча
01:00
Умайта - Порту-Велью: прямая трансляция матча
01:00
Сан-Бернарду - Томбенсе: прямая трансляция матча
01:30
Атлетик - Ремо: прямая трансляция матча
02:30
Филадельфия Юнион - Реал Солт-Лейк: прямая трансляция матча
02:30
Орландо Сити - Торонто: прямая трансляция матча
02:30
Нью-Йорк Сити - Шарлотт: прямая трансляция матча
02:30
Нью-Йорк Ред Буллз - Ванкувер Уайткэпс: прямая трансляция матча
02:30
Нью-Ингленд Революшн - Интер Майами: прямая трансляция матча
02:30
Ди Си Юнайтед - Сиэтл Саундерс: прямая трансляция матча
02:30
Коламбус Крю - Монреаль Импакт: прямая трансляция матча
02:30
Цинциннати - Колорадо Рэпидз: прямая трансляция матча
03:00
Байя - Гремио: прямая трансляция матча
03:30
Нэшвилл - Сан-Хосе Эртквейкс: прямая трансляция матча
03:30
Миннесота Юнайтед - Спортинг Канзас-Сити: прямая трансляция матча
03:30
Даллас - Хьюстон Динамо: прямая трансляция матча
03:30
Чикаго Файр - Атланта Юнайтед: прямая трансляция матча
05:30
Лос-Анджелес - Портленд Тимберс: прямая трансляция матча
Больше новостей
28 апреля
17:07
Чемпионат Франции. "Метц" – "Лилль" 1:2. Видеообзор матча
12:35
"Мариуполь" - "Эпицентр": прогноз Виктора Козина
12:30
"Порту" - "Спортинг". Анонс и прогноз матча
12:02
"Бетис" – "Севилья". Анонс и прогноз матча
12:02
"Марсель" - "Ланс". Анонс и прогноз матча
11:45
"Фиорентина" - "Сассуоло". Анонс и прогноз матча
10:30
"Дармштадт" - "Хайденхайм". Анонс и прогноз матча
10:00
"Лион" – "Монако". Анонс и прогноз матча
09:30
"Вильярреал" – "Райо Вальекано". Анонс и прогноз матча
09:03
"Наполи" - "Рома". Анонс и прогноз матча
09:03
"Аталанта" - "Эмполи". Анонс и прогноз матча
08:30
"Майнц" - "Кельн". Анонс и прогноз матча
16:00
Интернасьонал - Атлетико Гоияниенсе: прогноз на матч
14:30
Жувентуде - Атлетико Паранаенсе: прогноз на матч
14:30
Форталеза - РБ Брагантино: прогноз на матч
12:30
Порту - Спортинг: прогноз на матч
12:00
Крузейро - Витория: прогноз на матч
12:00
Коринтианс - Флуминенсе: прогноз на матч
12:00
Альбасете - Эйбар: прогноз на матч
12:00
Марсель - Ланс: прогноз на матч
12:00
Бетис - Севилья: прогноз на матч
11:45
Фиорентина - Сассуоло: прогноз на матч
10:30
Дармштадт - Хайденхайм: прогноз на матч
10:15
Моленбек - Кортрейк: прогноз на матч
Больше новостей

Рейтинг казино

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →