closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
closer-popup
footboom
Регистрация
Поля отмечены звездочками * обязательны для заполнения

Ваша відповідь збережена
Зробіть, будь ласка, прогноз для майбутніх матчів
successful

Спасибо!

Готово! Проверьте свою электронную почту, чтобы узнать о специальном предложении!
closer-popup

Артем Федецький: "Для мене неприпустимо переїхати в російський чемпіонат"

Артем Федецький: "Для мене  неприпустимо переїхати в російський чемпіонат"
Источник фото:
Изменить размер a+ a-
1432
0
Фавбет Бонус 10 000 грн
получить

Правий захисник «Дніпра» та збірної України Артем Федецький розповів чому хотів зіграти з «Ромою», оцінив конкуренцію з Лучкевичем та висловив свою політичну позицію.

«ВБОЛІВАЛЬНИКИ ГНАЛИ ГРЕКІВ ВПЕРЕД, АЛЕ НАС ЦЕ ТЕЖ БАДЬОРИЛО»

– Артеме, після першого матчу з «Олімпіакосом» (2:0) всі говорили, що тепер «Дніпру» головне надійно зіграти в захисті і ловити греків на контратаках. Але перший швидкий гол здалося трішки зламав ваш план на гру?
– Перед повторною грою намагалися забути про перемогу в першому матчі. 2:0 – заділ звісно непоганий перед повторним матчем, який у той же час, нічого нам ще не гарантував. Тому головним завданням у тій грі було надійно зіграти в захисті й не пропустити. З цим завданням ми не впоралися…

– Взагалі на перших хвилинах у «Олімпіакоса» були моменти особливо, коли Мітроглу розстрілював Бойка. Можна сказати, що в перші хвилини «Дніпро» не очікував такого тиску і дещо розгубився?
– Такого пресингу з боку греків ми й очікували. Рахунок тиснув на суперника й «Олімпіакос» мав іти вперед із перших хвилин аби забивати. До того ж, місцева публіка палко підгримувала свою команду й підганяла її вперед. Але це не значить, що за такої аудиторії ми мали знітитися. Я б навіть сказав навпаки, хоча вболівальники була й не наші, але це все одно бадьорило. Важливо було й психологічно приготуватися до тієї атмосфери. Гадаю, з цим завданням ми згодом впоралися. Більше того, після того як зрівняли рахунок, стали вільніше почуватися на полі й зуміли навіть гру взяти під свій контроль

– Якщо проаналізувати ваш гол у ворота греків, якої саме помилки припустилися захисники «Олімпіакоса» в тому випадку?
– Можливо вони зупинилися, не догравши епізод до кінця. Мені зараз важко аналізувати дії суперника в тому епізоді. Нам у подібних епізодах тренери завжди говорять, що ми не повинні зупинятися, а мусимо догравати епізод і бути першим на м’ячі, чи страхувати воротаря. Захисники опонента десь не встигли й мені пощастило першим опинитися на м’ячі.

«З ДИТИНСТВА ВБОЛІВАВ І МРІЯВ ГРАТИ ЗА АЯКС»

– Ви сказали, що суперником у 1/8 фіналу Ліги Європи хотіли бачити «Рому». Чому саме цей клуб?
– Мені дуже подобається ця команда, а проти «Роми» особливо хотілося зіграти. Навіть не скільки проти «Роми», стільки проти так званого Імператора Риму Франческо Тотті. Це класний гравець, і та гра, яку він демонструє у своєму віці викликає захоплення та повагу. Матчі проти таких опонентів надихають і стимулюють працювати з подвійною віддачею. Та й статистика протистоянь з італійськими командами у нас непогана, тож, чому б і ні? У підсумку збулося побажання Жені Коноплянки. Він хотів «Аякс».

— Щодо амстердамців. Одразу після жеребкування довелося почути абсолютно протилежні думки. Одні фахівці відверто говорили, що «Дніпру» пощастило з жеребом, тоді як вдалось було й протилежних коментарів. А що власне говорили про суперника гравці?
— Ще з дитинства вболівав і мріяв грати за цю команду. Захоплював грою Овермарса, Ван дер Саар, брати де Бури, Денні Блінда. Аякс потужно виступав як у чемпіонаті, так і на євроарені. Не можна не згадати й про славетну академію цього клубу, яка постачає кадрів у провідні клуби Європи.

Тож я б не став так впевнено говорити, що «Дніпру» пощастило з жеребом. Команда може й молода, але більшість виконавців – це вихованці клубної академії, які разом пограли не один рік. За всі часи малюнок гри амстердамців не змінювався: тривалий контроль м’яча, агресивна гра в атаці й надійна в захисті. Як на мене, жереб нас звів з цікавим суперником.

– Ви вже частково відповіли на моє наступне питання та все ж. А якби у вас була пропозиція перейти до одного з клубів том-чемпіонатів, якому б надали перевагу?
– Після зміни поколінь в «Аяксі», коли лідерів почали розбирати інші топ-європейські клуби, дещо змінив орієнтири. Саме тоді Андрій Шевченко перейшов у «Мілан», тож почав захоплюватися грою тієї команди. Пригадую, мене просто переповнювали емоції коли в Італії зустрічалися з «Інтером». Усвідомлення того, скільки класних футболістів грали на цьому стадіоні… ця атмосфера… це класно. Частинка моєї мрії все ж збулася. Нехай і не за команду, утім зіграти на такому стадіоні, де виступають два клуби з великою історією, було за честь.

– Тож, десь глибоко в душі ще жевріє мрія спробувати свої сили в закордонному чемпіонаті?
– Зараз не хотілося б загадувати наперед. Гадаю, що мрія кожного футболіста розвиватися й зростати в професійному плані. Якщо дасть Бог, запрошення надійде, то розглянемо його. Але це має бути офіційне звернення, а не чутки, які полюбляють розпускати агенти.

«МИ З ВАЛЕРОЮ ОБОЄ ЛЮБИМО ГРАТИ НА АТАКУ»

– Старт чемпіонату України «Дніпру» безумовно вдався. Ви знали наперед, що відпочиватимете у грі з «Волинню»?
– У Мирона Богдановича достатня кількість гравців для вибору. Зараз ми беремо участь одразу в трьох турнірах: єврокубки, чемпіонат та кубок. Відповідно одним складом важко грати на три фронти. Тож всі маємо бути в тонусі й готові будь якої миті підмінити колегу. В сучасному футболі це нормальне явище й до того, що на якусь гру тренер тебе залишив на лавці запасних, треба ставитися з розумінням. Звісно, всі хочуть грати, але зараз такий футбол, що один гравець не може бути задіяний у всіх матчах за такого насиченого графіку. Ротація це нормально, і сприймати її потрібно з розумінням, адже це рішення тренера.

– Маркевич можливо говорив вам, що доки «Дніпро» грає у єврокубках, доти ви гратимете там, а Лучкевич в чемпіонаті?
– Такої розмови у нас з Мироном Богдановичем не було. Зрештою, тренеру вирішувати, кого ставити на ту чи іншу гру.

- До речі, зараз всі захоплюються грою молодого Лучкевича. Ви мабуть не очікували, що у вас з'явиться такий несподіваний конкурент?
- Ну… Хай хлопець прогресує. Це і для мене добре, і для нього, і для команди.

- Кілька разів ви грали з Лучкевичем одночасно на одному фланзі. Журналісти зараз багато дискутують на тему хто з вас краще виглядає попереду, а хто в захисті. Вам особисто як комфортніше.
- Річ, у тім, що і йому і мені подобається грати на атаку та й загалом зараз різниця між фланговим захисником і півзахисником дещо знівелювалася – обидва повинні вміти в атаку долучатися і в захисті діяти.

Але різниця між нами звісно є: у мене свої плюси і мінуси і Валери – свої. А там вже Мирон Богданович дивиться і вирішує, хто з нас де гратиме через призму майбутнього суперника і тактики на гру.

- Свого часу, в «Карпатах», ви певний час грали опорного півзахисника. Зараз при нагоді змоги б там гідно зіграти чи важкувато було б.
- Без проблем. Не розгубився б це точно. Взагалі ця позиція була для мене рідною упродовж всього навчання в дитячо-юнацьких школах. Це вже коли я перейшов до «Шахтаря»-3, то там мене почали ставити на правому фланзі. В ФК «Харків» і під нападником грав. Та де я тільки на грав загалом. Воротарем, дякувати Богу тільки не виходив.

- До речі, а як вам гра Безуса на позиції опорного фактично в матчі з «Волинню»? Це ж для нього доволі незвична позиція...
- Ну, Рома як кажуть «світла голова», вміє зіграти на паузі, загострити гру тонкою передачею. Шкода, що він у Динамо не отримував тієї кількості часу, яку хотів. Тепер він приноситиме користь «Дніпру».

«БУДЕМО БОРОТИСЯ ЗА ПЕРШЕ МІСЦЕ ТИМ ПАЧЕ, ЩО В НАС ІЗ ОБОМА СУПЕРНИКАМИ ЩЕ Є ОСОБИСТІ ЗУСТРІЧІ»

- Багатьом людям вже набридло бачити в ролі чемпіона «Шахтар» чи «Динамо» і вони відверто вболівають за «Дніпро». Як вважаєте в цьому сезоні ще маєте шанс зачепитися за перше місце чи шансів мало?
- Знаєте яка улюблена фраза у Михайла Івановича Фоменка? «Шанси є навіть тоді, коли їх нема». Який там відрив? Від «Динамо» вісім очок, від «Шахтаря» три. Будемо боротися за перше місце тим паче, що в нас із обома суперниками ще є особисті зустрічі.

- А якби вам зараз сказали, що «Дніпро» сто відсотків не буде чемпіоном за кого ви б тоді вболівали: за «Динамо» чи «Шахтар»?
- Зараз про це важко говорити… Звісно, «Шахтар» дав мені футбольну освіту, я багато чим завдячую цьому клубу, але зараз я гравець «Дніпра» і буду в першу чергу думати не про те за кого я вболіватиму, а про те як зробити чемпіоном саме «Дніпро».

- Питання трішки наперед. В 23-ому турі вам грати з луганською «Зорею» В команді обговорюють питання чому вам не вдаються матчі проти цієї команди, є якась загальна думка?
- Я вже якось казав, що це як «Манчестер Юнайтед» для нас. Скільки я в «Дніпрі» і весь час такі проблеми з цією командою. Але, вважаю, головне не зациклюватися на цьому. Всі серії рано чи пізно закінчуються. Треба просто спокійно готуватися і докладати всіх зусиль, щоб нарешті перемогти луганців.

«ЗАРАЗ ПЕРЕЇЖДЖАТИ ДО ЧЕМПІОНАТУ РОСІЇ ДЛЯ МЕНЕ – НЕПРИПУСТИМО»

- Ви вихованець «Шахтаря» і відповідно довго жили в Донецьку. У вас там є якась нерухомість за яку варто турбуватися?
- Ні, нема, хоч я і був довго в «Шахтарі», але переважно їздив по орендам цей час тому нічого такого не придбав.

- До речі, в цьому контексті ви людина з цікавим досвідом - народилися на Західній Україні, але як особистість сформувалися в Донецьку. Коли почалися події на Донбасі дуже часто лунала фраза «Почуйте голос Донбасу». Ви як людина з досвідом, можете сказати, що саме вся Україна повинна почути?
- Чесно кажучи я не зовсім розумію, що в даному виразі мається на увазі, але точно знаю одне: Донбас і Крим – це Україна.

- Номінально. Але ж фактично вони окуповані.
- Так, Крим і частина Донбасу окупована ворогом, завдяки грубій силі, але я переконаний, що більшість людей і в Донбасі і в Криму хочуть бути в складі єдиної України і честь та хвала тим героям, які захищають Україну. Мене переповнює гордість, що в нашій країні так багато героїчних, патріотично налаштованих людей. Ми теж допомагаємо чим можемо і будемо продовжувати це робити, адже серце обливається кров’ю, коли дивишся як гинуть воїни, мирні мешканці, страждають діти.

- Цікаво, а що гравці «Шахтаря» на цю тему говорять?
- Спілкувався з хлопцями про це. Вони теж дотримуються думки, що Донбас має бути в складі України.

- Однією із рушійних сил революції гідності стали ультрас, які також зараз захищають Україну на Донбасі. Чи могли ви очікувати, що фанати займуть таку рішучу і патріотичну позицію?
- Взагалі дуже добре, що ще минулої зими всі фанати об’єдналися заради однієї ідеї. Футбол має об’єднувати – тим паче в такий час. А те що вони стоять на захисті України, то тут важко знайти слова, щоб подякувати. Низький їм уклін.

- Цієї зими деякі наші гравці перейшли до чемпіонату Росії. Олег Голодюк сказав, що краще грав би у першій українській лізі, ніж в Росії. А ви б поїхали грати в Росію, якби надійшла хороша пропозиція?
- Я б краще з футболом закінчив (сміється). А якщо серйозно, то зараз переїжджати до чемпіонату Росії для мене – неприпустимо. Ворог окупував наші території і в такій ситуації переходити в їхній чемпіонат… Я читав інтерв’ю тих хлопців, які переїхали цієї зими до Росії. Вони говорять, що футбол поза політикою. Не знаю… Особисто для мене це неприпустимо.

Сергей КРУКОВЕЦ

Популярные новости
Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться
Комментарии (0)

Оставить комментарий

Рейтинг букмекеров

Лента новостей

01 мая
01:33
Томас Тухель: "Это странно: "Реал" превратил два момента в два гола"
01:09
Лига чемпионов. "Бавария" – "Реал" 2:2. Видеообзор матча
00:59
Винисиус Жуниор - MVP матча Лиги чемпионов с "Баварией"
00:46
Карло Анчелотти: "Фантастический пас Тони, фантастический финиш Винни"
00:30
Винисиус: "Кроос сделал мне подарок"
00:12
Лука Модрич - в тройке самых возрастных игроков полуфиналов Лиги чемпионов
00:02
"Динамо" - "Верес". Анонс и прогноз матча
30 апреля
23:35
С нового сезона в Украине введут правило шестой замены
23:16
В Англии судьи будут объяснять зрителям решения, принятые после просмотра VAR
22:39
Игорь Дуляй покидает "Партизан"
22:26
Капитан "Ворсклы" Владимир Чеснаков пропустит финал Кубка Украины
22:01
"Боруссия" (Д) - ПСЖ. Анонс и прогноз матча
21:30
Стало известно, сколько получил "Шахтер" за Келси от клуба MLS
20:53
Жена Лунина: "Впервые узнала о переходе в Реал перед поездкой Андрея в Мадрид"
20:47
"Манчестер Юнайтед" готов продать Рашфорда за 70 миллинов евро
20:36
Андрей Лунин - в "основе" "Реала" на "Баварию"
20:19
Милевский стал капитаном своего нынешнего клуба и уже "напихал" одноклубникам
20:16
Источник: Филипп Будковский выбыл до конца сезона
19:41
Источник: Суперкубок-2024 будет отменен, базовая дата нового сезона в УПЛ – 10 августа
19:34
Директор стадиона "Авангард": "Прилагаются усилия, чтобы финал Кубка "Ворскла" - "Шахтер" смогли посетить более 2 500 зрителей"
19:13
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 18.00 30.04.2024
18:57
Маурицио Сарри может возглавить "Ньюкасл"
18:46
ПСЖ принял решение о продлении соглашения с Луисом Энрике - L'Équipe
18:31
Вильям Галлас: "Мы не знаем, что происходит с Мудриком"
Больше новостей
01 мая
00:02
"Динамо" - "Верес". Анонс и прогноз матча
30 апреля
23:35
С нового сезона в Украине введут правило шестой замены
22:26
Капитан "Ворсклы" Владимир Чеснаков пропустит финал Кубка Украины
21:30
Стало известно, сколько получил "Шахтер" за Келси от клуба MLS
20:19
Милевский стал капитаном своего нынешнего клуба и уже "напихал" одноклубникам
20:16
Источник: Филипп Будковский выбыл до конца сезона
19:41
Источник: Суперкубок-2024 будет отменен, базовая дата нового сезона в УПЛ – 10 августа
19:34
Директор стадиона "Авангард": "Прилагаются усилия, чтобы финал Кубка "Ворскла" - "Шахтер" смогли посетить более 2 500 зрителей"
19:13
Генштаб ВСУ: Оперативная информация по состоянию на 18.00 30.04.2024
17:15
Официально: Виталий Миколенко не сыграет за "Эвертон" до конца сезона
16:44
Официально: "Шахтер" отправил Кевина Келси в "Цинциннати"
16:31
УПЛ: интересные числа и факты 26-го тура чемпионата Украины
15:43
Украина (U-19) – "Диназ" 0:0. Готовясь к Евро-2024
15:28
В УАФ – новый финансовый директор
15:14
Виталий Миколенко: "Надеюсь, увидимся на Евро"
14:31
Золотая лихорадка УПЛ – нас ждет безумный финиш! (Обновлено)
14:15
Владимир Маханьков: "Впереди у "Кривбасса" лобовые матчи - "Днепр-1", "Полесье", "Динамо"
13:59
Судейские назначения на перенесенные матчи 5-го и 12-го туров чемпионата Украины
13:34
Анатолий Демьяненко: "Позвонил Андрей Шевченко, уладили недоразумение"
13:25
Крушинский пропустит матч с "Зарей", Луифер - сможет помочь команде
13:10
Андрей Шевченко и Александр Шевченко не будут получать зарплату в УАФ
12:55
Защитнику ЛНЗ Норенкову сделают операцию
11:45
Андрей Кожухарь: "Приятно, что приглашали играть за сборную Молдовы"
11:25
Тимур Кораблин: "Очень тяжело было в системе Шарана. Мало футбола, больше борьбы"
Больше новостей
01 мая
01:33
Томас Тухель: "Это странно: "Реал" превратил два момента в два гола"
01:09
Лига чемпионов. "Бавария" – "Реал" 2:2. Видеообзор матча
00:59
Винисиус Жуниор - MVP матча Лиги чемпионов с "Баварией"
00:46
Карло Анчелотти: "Фантастический пас Тони, фантастический финиш Винни"
00:30
Винисиус: "Кроос сделал мне подарок"
00:12
Лука Модрич - в тройке самых возрастных игроков полуфиналов Лиги чемпионов
30 апреля
23:16
В Англии судьи будут объяснять зрителям решения, принятые после просмотра VAR
22:39
Игорь Дуляй покидает "Партизан"
22:01
"Боруссия" (Д) - ПСЖ. Анонс и прогноз матча
20:53
Жена Лунина: "Впервые узнала о переходе в Реал перед поездкой Андрея в Мадрид"
20:47
"Манчестер Юнайтед" готов продать Рашфорда за 70 миллинов евро
20:36
Андрей Лунин - в "основе" "Реала" на "Баварию"
18:57
Маурицио Сарри может возглавить "Ньюкасл"
18:46
ПСЖ принял решение о продлении соглашения с Луисом Энрике - L'Équipe
18:31
Вильям Галлас: "Мы не знаем, что происходит с Мудриком"
18:16
"Наполи" назначит нового главного тренера после матча с "Лечче"
17:59
"Кильян Мбаппе на Олимпиаде? Он не один принимает решение" – отец игрока
17:46
Лионель Месси и еще три экс-игрока "Барселоны" посетили матч НБА "Майами Хит" - "Бостон Селтикс"
17:31
Лукас Пакета: "Мой переход в "Манчестер Сити"? Посмотрим, что произойдет"
17:15
Официально: Виталий Миколенко не сыграет за "Эвертон" до конца сезона
16:59
Висенте дель Боске: "Реал" ждет очень тяжелый матч в Мюнхене"
16:44
Официально: "Шахтер" отправил Кевина Келси в "Цинциннати"
16:16
Эрлинг Холанд стал официальным лицом компьютерной игры Clash of Clans и получил своего персонажа (Видео)
15:59
Антонио Рюдигер: "Мбаппе? Я его размажу"
Больше новостей
01 мая
01:00
Байя - Крисиума: прямая трансляция матча
02:00
Операрио Ферровиарио - Гремио: прямая трансляция матча
02:30
Филадельфия Юнион - Сиэтл Саундерс: прямая трансляция матча
03:30
Атлетико Минейро - Спорт Ресифе: прямая трансляция матча
13:00
Черноморец - Шахтер: прямая трансляция матча
13:30
Кремонезе - Пиза: прямая трансляция матча
15:30
Динамо - Верес: прямая трансляция матча
16:00
Зюдтироль - Тернана: прямая трансляция матча
16:00
Специя - Палермо: прямая трансляция матча
16:00
Комо - Читтаделла: прямая трансляция матча
16:00
Катандзаро - Венеция: прямая трансляция матча
16:00
Асколи - Козенца: прямая трансляция матча
19:00
ФеральпиСало - Брешия: прямая трансляция матча
19:00
Реджана - Модена: прямая трансляция матча
19:00
Лекко - Сампдория: прямая трансляция матча
19:00
Бари - Парма: прямая трансляция матча
22:00
Боруссия - ПСЖ: прямая трансляция матча
22:00
Бруски - Атлетико Гоияниенсе: прямая трансляция матча
22:00
Сампайо Корреа - Флуминенсе: прямая трансляция матча
23:00
Умайта - Порту-Велью: прямая трансляция матча
30 апреля
01:30
Маринга - Санту-Андре: прямая трансляция матча
01:30
Мирасол - Сеара: прямая трансляция матча
02:00
Сан-Паулу - Палмейрас: прямая трансляция матча
02:00
Сан-Жозе - Конфьянса: прямая трансляция матча
Больше новостей
01 мая
00:02
"Динамо" - "Верес". Анонс и прогноз матча
30 апреля
22:01
"Боруссия" (Д) - ПСЖ. Анонс и прогноз матча
12:02
"Бавария" – "Реал". Анонс и прогноз матча
17:30
Атлетико Минейро - Спорт Ресифе: прогноз на матч
16:00
Операрио Ферровиарио - Гремио(ПА): прогноз на матч
15:00
Байя - Крисиума: прогноз на матч
12:00
Бавария - Реал: прогноз на матч
12:00
Ковентри - Ипсвич: прогноз на матч
29 апреля
12:00
"Барселона" – "Валенсия". Анонс и прогноз матча
11:45
"Дженоа" - "Кальяри". Анонс и прогноз матча
08:00
"Полесье" - "Ворскла". Анонс и прогноз матча
16:00
Сан-Паулу - Палмейрас: прогноз на матч
12:15
Эштрела - Фаренсе: прогноз на матч
12:00
Престон Норт Энд - Лестер: прогноз на матч
12:00
Барселона - Валенсия: прогноз на матч
11:45
Дженоа - Кальяри: прогноз на матч
11:45
Дюнкерк - Осер: прогноз на матч
11:30
Расинг(Ф) - Мирандес: прогноз на матч
28 апреля
17:07
Чемпионат Франции. "Метц" – "Лилль" 1:2. Видеообзор матча
12:35
"Мариуполь" - "Эпицентр": прогноз Виктора Козина
12:30
"Порту" - "Спортинг". Анонс и прогноз матча
12:02
"Бетис" – "Севилья". Анонс и прогноз матча
12:02
"Марсель" - "Ланс". Анонс и прогноз матча
11:45
"Фиорентина" - "Сассуоло". Анонс и прогноз матча
Больше новостей

Рейтинг казино

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →