Чемпионат Украины 2023/2024. / /
Верес
Ровно
Окончен
1 : 1

"Верес" - "Динамо" 1:1. Драматична VAR-розв’язка

Источник фото:
615

07.03.2024. Чемпіонат України.
Рівне. Стадіон "Авангард"
Головний арбітр: Дмитро Панчишин (Харків)
Асистенти: Владимир Высоцкий (Запоріжжя), Oleksandr Korniyko (Миргород)
"Верес" - "Динамо" 1:1
Голи: Мрвальєвіч, 90+9 (пен.) - Волошин, 6
"Верес": Когут, Шевченко (Вовченко, 87), Сезар да Силва, Кучеренко, Шарай (Янаков, 60), Морозко, Шастал, Банада (Кухарук, 46), Кучеров, Мрвальєвіч, Гайдучик (Шестаков, 67)
Тренер: Олег Шандрук
"Динамо": Бущан, Дубінчак, Попов, Михавко, Андрієвський, Шепелєв, Шапаренко (Сирота, 90+2), Караваєв, Волошин (Беніто, 86), Кабаєв (Дячук, 86), Ванат
Тренер: Александр Шовковский
Попередження: Шарай, 33, Мрвальєвіч, 35, Когут, 90+3, Морозко, 90+4, Сезар да Силва, 90+4 - Попов, 16, Ванат, 90+2, Бущан, 90+4

{{widget:lineup:24853}}

Повітряна тревога, яка відклала початок гри майже на цілий тайм, ніби не вплинула на обидві команди, і обидві продемонстрували може дещо обережні, але, тим не менш, активні стартові хвилини. "Верес" під тиском домашніх трибун намагався включати пресинг, і на 5-й хвилині це ледь не призвело до голу у ворота "Динамо", коли Мрвальєвич, поборовшись за м’яча, буквально продавив центр захисту і вийшов на побачення з Бущаном, але останній проявив максимум холоднокровності і потягнув цей удар. І одразу за хвилину спрацювало старе футбольне правило, коли внаслідок миттєвої контратаки Кабаєв протягнув правим флангом м’яча і зробив простріл на протилежний бік штрафного, а Волошин у два дотики не залишив шансів Когуту, 0:1.

Отримавши перевагу, "Динамо" намагалося розвинути успіх, і на 9-й хвилині Андрієвський небезпечно пробив з-за меж штрафного, але влучив у каркас воріт. А ще за 6 хвилин вже Волошин в падінні замикав простріл зправа у центрі штрафного, але Когут цей удар парирував. Ще п’ять хвилин – і вже Попов повз дальню стійку пробиває головою після подачі кутового.

Рівнянам лише близько в районі 30-ї хвилини інколи вдавалося епізодично вмикати високий пресинг, одного разу це змусило добре понервувати тренерський штаб і вболівальників столичного клубу, адже кияни перед власним штрафним ледь не втратило м’яч і вже Шапаренку довелося підключатися для допомоги у локалізації загрози. Але цей епізод виявився одиничним, кияни ж нехай і без завершального удару, але перевести подих господарям не давали. Останній шанс збільшити в першому таймі перевагу своєї команди мав на 39-й хвилині Шапаренко, але м’яч після його закрученого удару в дальній кут у площину воріт не влучив.

Другий тайм команди розпочали на зустрічних курсах, "Вересу" навіть вдалося дещо вирівняти гру, втім деяка перевага динамівців відчувалася за рахунок індивідуальної майстерності гравців. Саме це й ледь не призвело до другого голу у ворота рівнян на 59-й хвилині, коли Волошин, обігравшись перед штрафним в стінку з Ванатом, вийшов з правого флангу майже сам із Когутом, але Сезару вдалося завадити пробити динамівцю у дальній кут.

Останні двадцать хвилин "Верес" повністю перехопив ініціативу і за рахунок постійного позиційного тиску намагався шукати своє щастя на підступах до динамівських воріт, але до завершального удару справа не доходила. "Динамо" ж наприкінці зустрічі ледь не поставило крапку у грі, але закручена подача з лівого флангу від Дубінчака лише зустріла на своєму шляху каркас воріт. Рівняни відповіли взаємністю, коли Кучеров бив у ближній кут, але Бущан зреагував.

І коли вже здавалося, що все в цій грі вирішено, настала четверта компенсована хвилина, хоча від початку арбітр зустрічі Дмитро Панчишин компенсував три. І саме тоді сталося зіткрення на лінії штрафного Беніто та Мрвальєвича, що призвело спочатку до спалаху емоцій на полі (в результаті попередження отримали Бущан та два гравці "Вереса" - Сезар та Когут, а один з асистентв Олега Шандрука побачив перед собою червоне світло), а потім до аналізу ситуації через систему VAR, за який відповідав інший рефері – Віталій Романов. Вердикт VAR – пенальті, який чітко реалізував Мрвальєвич, покотивши м’яч у правий кут.

1:1, підсумок матчу, вважаю, цілком справедливий. "Верес" своє взяв не якістю, так кількістю – кількістю пресинга та постійного тиску на захисні редути киян. І, за великим рахунком, на цей гол награв, в результаті перервавши неприємну для себе серію з трьох поспіль поразок. Але, в той же час, більшості нинішніх проблем рівнян щодо гри в захисті та реалізації своїх моментів це не відміняє, особливо в контексті боротьби за збереження прописки в еліті. "Динамо" ж втрачає перші очки під керівництвом Олександра Шовковського, а керманич біло-синіх отримав чимало інформації до роздумів, адже решта команд тепер мають хороший відеопосібник щодо того, як можна успішно протистояти "Динамо". І тепер треба зробити все, щоб цей посібник ніхто більше не встиг використати.

Читайте также: Setanta сделала заявление о показе матча "Верес" - "Динамо": "Приносим извинения"

 

 

 

Прогнозы

Все прогнозы