Чемпионат Украины 2023/2024. / /
Заря
Луганск
Окончен
1 : 0
Ворскла
Полтава

"Зоря" - "Ворскла" 1:0. Є Башич

496

26.02.2024. Чемпіонат України.
Житомир. Центральний міський стадіон "Полісся"
Головний арбітр: Олександр Шандор (Львів)
Асистенти: Ігор Дебенко (Івано-Франківськ), Петро Котубей (Закарпатська область)

"Зоря" (Луганськ) - "Ворскла" (Полтава) 1:0

Гол: Башич, 36

"Зоря": Сапутін, Жордан, Бутко, Рейс (Боль, 89), Кирюханцев, Чурко (Мічін, 49; Мишньов, 89), Башич, Яцик, Батагов, Герреро (Волошин, 89), Антюх (Бугай, 71)
Тренер: Юрій Коваль

"Ворскла": Ісенко, Толі (Челядін, 62), Родрігес, Крупський, Корнієнко, Кане (Нестеренко, 62), Пердута,  Бацула, Мякушко (Галас, 84), Сіссоко (Хрипчук, 84), Ковталюк (Павлюк, 74)
Тренер: Сергій Долганський

Попередження: Антюх, 23, Чурко, 29, Герреро, 89 - Мякушко, 17, Сіссоко, 39, Кане, 43, Ковталюк, 47, Крупський, 63, Феліпе, 90+4

Вилучення: Крупський, 70

{{widget:lineup:24701}}

Матч, що розпочався майже із годинним запізненням (усе - через повітряну тривогу), був цікавим з кількох причин. Перша - як виглядає "Ворскла" після відставки Віктора Скрипника? Друга - що змінив його наступник Сергій Долганський? Третя - чи вдалося Юрію Ковалю змінити психологію аутсайдера?

Полтавці знаходилися в стислих кадрових умовах. Взимку разом із Скрипником перейшов до "Металіста 1925" Юрченко, дискваліфікацію відбували Скляр із Степанюком, в лазареті - Чеснаков і Якубу. Головному "Ворскли" довелося поломати голову, щоб визначитися з тим, кого випустити замість вибулих. 

У колеги Сергія Долганського - досвідченого Юрія Коваля - таких проблем не було. Ба, більше - він зумів покластися на дебютанта Башича і старого знайомого Жуніора, який повернувся до "Зорі".

Не знаю, що це - випадковість чи дійсно, тренерський талант - однак головний "Зорі" потрапив у яблучко, випустивши в старті хорвата Башича. Дебют 21-го номера вийшов на славу: чудовий гол, який приніс луганцям надто важливі три очки. З огляду на боротьбу за місце під сонцем.

Перший тайм - надто обережний. З мінімумом ударів (2 проти 1) і кутових (2 - 0). Один з цих двох корнерів і забезпечив номінальним господарям успіх. Яцик навісив в середину штрафної площі, Герреро пробив відверто невдало, однак Башич швидко зорієнтувався в ситуації і головою вразив ціль - 1:0. 

Взагалі це був не день Герреро. Панамському форварду "Зорі" не щастило. У другому таймі з вигідної позиції він знову не забив - поцілив у дальню стійку. І подарував супернику надію на сприятливий результат. Утім, самі ж полтавці цю можливість і змарнували. Крупський жорстко зіграв на фланзі проти Антюха, суддя момент пропустив, однак після втручання VAR змінив своє рішення, нагородивши порушника червоною. 

"Ворскла", звичайно, хотіла врятувати гру. Але одна справа - бажати цього, а зовсім інша - це зробити. Щось не пригадую я моментів, створених полтавцями, які б тягнули на статус гольових. За виключенням пострілу Феліпе, коли м'яч поцілував поперечину. Але то було ще в першому таймі...

"Зоря" перериває безвиграшну серію, що тривала п'ять матчів. Турнірні перспективи тепер виглядають не такими поганими, як до зимової перерви. Але розслаблятися зарано. Боротьба на нижніх поверхах лише розпочинається.

Читай також: "Зоря" - "Ворскла": стартові склади

Прогнозы

Все прогнозы