Чемпионат Украины 2023/2024. / /
Рух
Львов
Окончен
0 : 2

"Рух" - "Дніпро-1" 0:2. Якщо не щастить

710

01.11.2023. Чемпіонат України.
Львів. Стадіон "Арена Львів"

"Рух" (Львів) - "Дніпро-1" 0:2

Голи: Філіппов, 17, Піхальонок, 27

"Рух": Герета, Слюбик, Роман, Дідик, Едсон, Руніч (Квасниця, 53), Сич, Сапуга, Пастух, Климчук (Соломон, 76), Теслюк (Карабін, 76)
Тренер: Віталій Пономарьов

"Дніпро-1": Кінарейкін, Мірошніченко, Адамюк, Сваток, Бабенко, Гуцуляк, Піхальонок (Кравець, 89), Лєднєв (Вітіньо, 65), Сарапій, Рубчинський (Горбунов, 83), Філіппов
Тренер: Юрій Максимов

Попередження: Теслюк, 33, Слюбик, 63 - Піхальонок, 21, Гуцуляк, 75, Мірошніченко, 84

{{widget:lineup:23143}}

Сергій Нагорняк, головний тренер "Епіцентру", що виступає в першій лізі, бідкався на нефартовий домашній стадіон у Кам'янці-Подільському. Його колега Віталій Пономарьов з "Руху" мовчить про "нерідні" рідні стіни, хоча, здавалося б, мав повне право про це казати. Бо львів'янам катастрофічно нещастить вдома. Востаннє перемагали тут ще 6 серпня - то коли доволі легко розібралися з "Ворсклою" (4:1). А потім настала черга з нічиїх, розбавлена кубковою поразкою від "Олександрії" (0:1). 

Нефарт для "Руху" продовжився. У грі, в якій львів'яни точно не заслуговували на поразку. Видали потужний початок, до 15-ї хвилини просто зобов'язані були забивати - у Руніча були два моменти. Один - стовідсотковий, на 6-й хвилині. Коли після ауту Сича Теслюк прокинув м'яч повз Сватка, а потім викотив 99-му номеру на майже порожні ворота - той якимось дивом не влучив. Схопився руками за голову - справді, було від чого. Проте на горіхи від Пономарьова не отримав. Навпаки, тренер підтримав хлопця: мовляв, таке може трапитися з будь-яким футболістом.

А в наступній атаці Руніч небезпечно пробив з дальньою стійкою. У ці хвилини промайнула думка: а чи не доведеться господарям за свою щедрість платити високу ціну? Довелося...

Відрізок з 17-ї по 27-му хвилини стали визначальними. Дніпряни використали свої моменти. Спочатку відзначився Філіппов. Піхальонок від центру поля закинув м'яч на хід Філіппову, той витримав паузу та віддав на Гуцуляка - удар у Герету, відскок і добивання від обдарованого форварда - 0:1. 

Потім настала черга вже самого Піхальонка. Мірошніченко з лівого краю відпасував на Філіппова, той на Піхальонка, що увірвався в карну зону господарів, а далі влучний постріл під дальню стійку - 0:2. 

"Дніпро-1" грав за рахунком. Коли було потрібно - вмикав оберти, коли втомлювався - діяв у режимі економ. За такого сценарію міг ще пару разів забити, а міг і пропустити. "Рух" дуже потужно розпочав другий тайм. На 53-й хвилині Сапуга не використав шикарну нагоду - метрів з 14 пробив повз ворота. Не вистачило холоднокровності й Дідику, коли той з вигідної позиції банально не влучив у рамку. А міг би повернути "Рух" у гру! Залишалося ще чверть часу...

Дивно, що за такої великої кількості гострих моментів усе закінчилося скромними 0:2. І львів'яни награли на свої голи, і дніпряни заслуговували більшого. Втім, Юрій Максимов цілком залишився задоволений підсумковим рахунком: "Ви усе бачили. Дві команди грали на результат. Знаємо, що у "Руха" була тривала домашня серія без поразок, здається, сьогодні 13 гра була і це число стало для нас гарним". 

Що тут додати? Лише те, що після успіху на "Арені Львів" команда Максимова вже третя. Два очки відставання від лідера. При цьому гра в запасі.

Читайте также: Виталий Пономарев: "Днепр-1" набрал неплохую форму, это будет непростая игра"

Прогнозы

Все прогнозы