Чемпионат Украины 2023/2024. / /
ЛНЗ
Черкассы
Окончен
0 : 0

ЛНЗ - "Олександрія" 0:0. Захист краще атаки

327

07.10.2023. Чемпіонат України.
Черкаси. Стадіон "Черкаси Арена"

Головний арбітр: Александр Каленов (Львів)
Асистенти: Алексей Миронов, Виктор Матяш (Донецьк)
 

ЛНЗ - "Олександрія" 0:0
 

ЛНЗ: Пеньков , Муравський, Норенков, Стасюк, Селін, Ковальов (Рибалка, 83), Наумець (Шестаков, 46), Олійник (Прядун, 68), Пасіч, Бойко, Хобленко (Тищенко, 83)
Тренер: Олег Дулуб
 

"Олександрія": Єрмаков, Скорко, Логінов, Кравченко, Михайленко (Ковалець, 63), Шулянський (Жеовані, 63), Шостак (Кулаковський, 87), Калітвінцев (Микитишин, 80), Смирний, Мартинюк, Погорілий (Кулаков, 63)
Тренер: Руслан Ротань
 

Попередження: Пасіч, 38, Ковальов , 77 - Логінов, 20, Кравченко, 54

{{widget:lineup:22788}}

Через повітряну тривогу поєдинок в Черкасах розпочався зі значним запізненням. Після матчу головний тренер господарів поля Олег Дулуб зауважив, що зміщення початку гри позначилось на діях його команди у першому таймі, а ось після перерви черкащани змогли додати. До слова, Руслан Ротань також дійшов висновку, що це був матч двох різних таймів. Першу половину гостріше провели олександрійці, а другу - черкащани.

У стартовому складі ЛНЗ відбулось лише дві заміни порівняно з матчем проти "Вереса" у минулому турі. Обидві стосувались центральної зони захисту, де замість дискваліфікованого Лопирьонка вийшов Муравський, а Калюжного замінив Ковальов. Гості зробили відразу чотири заміни й в дебюті матчу вели гру та диктували свої умови.

Найсуперечливіший момент гри стався на 10 хвилині. Норенков заблокував фланговий простріл від Скорка (правий захисник брав активну участь в атаках), але підбір залишився за гостями, які відразу організували другу спробу. Калітвінцев прострілив справа, Сєлін промахнувся повз м'яч, а Шулянський був першим на дальній стійці. Однак після перегляду моменту системою ВАР головний рефері зустрічі Олександр Кальонов взяття воріт скасував. Форвард олександрійців Погорілий в момент розвитку атаки знаходився в положенні поза грою, м'яча не торкався, але під час передачі Калітвінцева міг заважати Бойку...

Читай також: ЛНЗ - "Олександрія": стартові склади

Цей епізод послугував своєрідним сигналом для активізації дій в атаці. Незабаром суперники обмінялись гострими комбінаціями: Єрмаков виграв дуель у Хобленка, а Пеньков зреагував на постріл Шулянського з 17-ти метрів.

Голкіпери добре проявили себе в першому таймі, а також тримали марку після перерви. Міг забивати Норенков, а потім супершанс змарнував Джевані, якому асистував Шостак (Денис, атакуючи по центру, послідовно обіграв трьох суперників і поклав м'яч в ноги бразильцю). Шостак, а також згадуваний вище Скорко справили найкращі враження у складі гостей.

В компенсований час гру мав закривати Геннадій Пасіч, але вінгер з кута воротарської пробив вище воріт. Тож 0:0 - нічия в поєдинку, в якому обидва колективи грали на перемогу, але змушені були поділити очки. 

Для ЛНЗ це перша домашня мирова у рідних стінах. "Олександрія" довела серію без перемог вже до восьми матчів. В активі команд - по 9 очок. Черкащани наступний матч проведуть 21 жовтня проти "Шахтаря", а "Олександрія" в той же день зіграє з "Колосом".

 

 

Прогнозы

Все прогнозы