Чемпионат Украины 2022/2023. 18-й тур / /
Металлист
Харьков
Окончен
0 : 0

"Металіст" - "Олександрія" 0:0. Весняна пробуксовка

Источник фото:
541

17.03.2023. Чемпіонат України. 18-й тур
Ужгород. Стадіон "Авангард"
Головний арбітр: Юрій Іванов (Макіївка)
Асистенти: Михаил Юхименко (Луцьк), Евгений Гашков (Луганська область)
"Металіст" - "Олександрія" 0:0
"Металіст": Єрмолов, Романюк, Мизюк, Порох, Чайковський (Панасенко, 62), Демченко (Багачанський, 90+4), Ралюченко, Бойчук, Картушов, Коркішко (Наумець, 46), Прядун (Рязанцев, 89)
Тренер: Перица Огненович
"Олександрія": Шевченко, Цуріков, Бондаренко, Логінов, Мірошніченко, Михайленко (Рибалка, 62), Калітвінцев (Кожушко, 62), Мустафаєв Раміль Огли (Волошин, 74), Третьяков, Ковалець (Сігеєв, 62), Кулаков (Кобзар, 74)
Тренер: Руслан Ротань
Попередження: Коркішко, 13, Мизюк, 17, Ралюченко, 57, Прядун, 61 - Мірошніченко, 19, Кобзар, 90+4

Читайте также: Перица Огненович - не тренирует "Металлист", в клубе три месяца не платят зарплату

{{widget:lineup:20038}}

Останній тур перед перервою на матчі збірних розпочинався в Ужгороді. Харківський "Металіст", для якого місцевий стадіон "Авангард" на час війни став домашнім, на своєму полі приймав "Олександрію".

Обидві команди невдало розпочали весняну частину чемпіонату, поки не здобувши жодної перемоги. І якщо олександрійці під керівництвом Руслана Ротаня двічі зіграли у нічию, то харків’яни, яких нещодавно очолив Періца Огнєнович, двічі програли.

До речі, перед самим матчем з’явилися не дуже приємні чутки. Повідомлялося, що Огнєновіч більше не тренує "Металіст", а за тренувальний процес відповідає Фомін з помічниками. Однак саме сербський спеціаліст керував харків’янами на лавці запасних, то, схоже, що чутки так і залишилися чутками. Хоча час ще покаже…

Старт поєдинку був за гостями, які з перших хвилин взялися більше контролювати м’яч. "Металіст" також намагався не відсиджуватися біля своїх воріт, однак поступався олександрійцям у контролі м’яча. Ще й пресинг "жовто-сині" не застосовували, що полегшувало супернику задачу.

Дуже не вистачало ударів по воротах, без яких гра виглядала прісною. Прорив з цим наступив на 27-й хвилині. Ковалець зі своєї половини поля виконав розкішну дальню передачу за спини захисникам, куди увірвався Калітвінцев. Владислав у дотик намагався перекинути Єрмолова, який вибіг із воріт на перехоплення, однак голкіпер примудрився дострибнути та у волейбольному стилі відбити м’яч.

Акцентовано "Металіст" зміг відповісти лише на 36-й хвилині. Пройшла швидка контратака правим флангом, яку розігнав Коркішко. Далі Прядун не зміг нічого вигадати, але заробив кутовий, з якого і вдалося створити гольовий момент. Після подачі корнера на підборі опинився Демченко, одразу пробивши. Далі вже Ралюченко підставив ногу, спрямувавши м’яч у ближній кут, однак Шевченко у гарному стрибку зміг потягнути.

На цьому хоч щось цікаве у першому таймі закінчилося, а по перерві чекало вже здивування – "Металіст" взяв і перехопив ініціативу. Харків’яни почали другий тайм активніше, агресивніше і впевненіше, записавши на 48-й хвилині на свій рахунок гольовий момент. Бойчук по лівому флангу розігнав контратаку, після чого Прядун поборовся з захисником, змістився у центр, увійшов до штрафного майданчику і прострелив. Пощастило олександрійцям, що в останній момент Цуріков завадив пробити Наумцю.

Останню можливість у цьому матчі забити глядачі побачили на 64-й хвилині. Створив її для "Олександрії" Єрмолов, ледь не подарувавши м’яч Кожушку, який запресингував голкіпера. Воротар одразу почав виправляти помилку, не дозволивши пробити Кулакову, якого паралельно ще й трошки "переїхав".

Можна ще згадати удар Прядуна в руки Шевченко, невлучну спробу пробити від Панасенка та штрафний від Наумця, однак це все епізоди "з натяжкою". Щоправда у другому таймі у "Олександрії" і таких не було, хоча команда до останнього намагалася якось активніше грати і спробувати вирвати перемогу.

Таким чином вже у трьох весняних турах ні "Металіст", ні "Олександрія" досі не мають жодної перемоги. Для харків’ян ця нічия – це зовсім перше набране очко у 2023-му році. На фоні минулих турів – прям, прогрес. А от від "Олександрії" якось очікували більшого. Під керівництвом Руслана Ротаня команда досі не перемагає.

Прогнозы

Все прогнозы