Кубок Украины 2023/2024. Основной этап. 1/4 финала / /
Полесье
Житомир
Окончен
0 : 0
(4 : 3)

"Полісся" – "Олександрія" 0:0 (по пен – 4:3). Щасливий квиток в півфінал

Источник фото:
725

2 листопада 2023 року. Житомир. Центральний стадіон
1/4 фіналу Кубка України

"Полісся" (Житомир) — "Олександрія" 0:0 (по пен - 4:3)

Серія пенальті: Скорко (0:1), Кушніренко (1:1), Логінов (воротар), Аріелсон (2:1), Погорілий (2:2), Мустафаєв (3:2), Копина (поперечина), Морозко (вище воріт), Калітвинцев (3:3), Козак (4:3)

"Полісся": Бойко,  Морозко, Чоботенко, Шабанов, Смоляков,  Крушинський (Кушніренко, 63), Танковський (Оігря, 86),  Козак, Грицук (Мустафаєв, 63), Янаков (Макуана, 46),  Шастал (Аріелсон, 63)

"Олександрія": Шевченко,  Скорко, Савченко, Логінов, Мартинюк (Копина, 40),  Сігеєв (Білошевський, 75), Михайленко (Шостак, 27), Смирний,  Джевані (Калітвінцев, 75), Андрейчук (Погорілий, 46), Шулянський

Читай також: "Полісся" - "Олександрія": стартові склади

{{widget:lineup:23157}}

В історію національного Кубка дане протистояння може увійти як одне з найтриваліших. Командам Юрія Калітвінцева та Руслана Ротаня не лише довелось відіграти два тайми, а потім провести додатковий час та випробувати вдачу в серії пенальті, але й через повітряну тривогу провести певний час в укритті...

Оновлена "Олександрія", з якої Руслан Ротань вже по ходу сезону змушений ліпити конкурентний колектив, дала справжній бій одній з найстабільніших команд сезону - "Поліссю". І це навіть попри те, що вже у першому таймі Руслан Петрович змушений був провести дві заміни.  Спочатку біль в стегні відчув Михайленко, який не зміг продовжувати гру і на 26 хвилині поступився місцем Шостаку. 

А ще за 10 хвилин Мартинюк невдало приземлився на вогкий газон. Медики деякий час почаклували над гомілкостопом гравця, але марно, поле спортсмен зміг залишити зміг тільки з допомогою клубного персоналу. 

Але кадрові втрати не завадили гостям грати розкуто, на зустрічних курсах. Ставка "Полісся" на пресинг спрацювала лише частково - олександрійці досить непогано захищались та контратакували. Подібні матчі заведено називати - до забитого голу. Але завдяки майстерності кіперів (зокрема Шевченко врятував після виходу Макуани віч-на-віч, а Бойко потягнув удар через себе від Шостака), а також помилкам в завершальній стадії - ворота весь ігровий, а також додатковий час, зберігались "сухими". 

Розв'язка відбулась під час серії післяматчевих пенальті. Бойко зреагував вже на другий удар (від досвідченого Логінова), а згодом Копина пробив в поперечину. У господарів з нервами не впорався Козак, який запустив м'яча вище воріт. Шевченко тричі був близьким, щоб взяти удари суперника, але вдача в цей вечір відвернулася від кіпера - двічі м'яч від рукавичок рикошетив у ворота, а ще одного разу прослизнув під голкіпером....

"Полісся" вдруге поспіль бере гору в серії пенальті та виходить в півфінал, де складе компанію "Шахтарю", "Чорноморцю" та "Ворсклі".  Житомир нині задає футбольну моду. Але і "Олександрія" поступово набирається сил і досвіду, які знадобляться вже в чемпіонаті.

Прогнозы

Все прогнозы