Кубок Испании 2022/2023. Плей-офф. 1/2 финала. Первые матчи / /
Осасуна
Памплона
Окончен
1 : 0
Атлетик
Бильбао

"Осасуна" перемагає "Атлетік" у першому півфіналі Кубка Короля 2022-23

Источник фото:
647

"Осасуна" - "Атлетік" 1:0
Гол: Абде Ез, 47
"Осасуна": Серхіо Еррера, Монкайола, Арідане, Арідане, Давід Гарсія, Хуан Крус, Торро, Аймар Орос (Ібаньєс, 86), Мої Гомес (Брашанац, 86), Чімі Авіла (Рубен Гарсія, 71), Абде Ез (Барха, 77), Будімір (Кіке Гарсія, 71)
Тренер: Хагоба Аррасате
"Атлетік": Агірресабала, де Маркос (Лекуе, 59), Вівіан, Іньїго Мартінес, Берчіче, Дані Гарсія, Весга, Сансет, Беренгер (Рауль Гарсія, 59), Муньяїн (Ніко Вільямс, 65), Іньякі Вільямс (Гурусета, 82)
Тренер: Ернесто Вальверде
Попередження: Будімір, 52, Мої Гомес, 54, Брашанац, 90+1 - Беренгер, 40, Весга, 43, Іньїго Мартінес, 64

{{widget:lineup:19732}}

"Осасуна" раніше лише одного разу грала у фіналі Копа дель Рей, а до кубкових півфіналів доходила лише кілька разів. Цьогоріч команда Хагоби Аррасате може повторити найвище клубне досягнення у турнірі, але памплонці прагнуть більшого і мріють перевершити успіхи попередників. Перший півфінальний поєдинок проти "Атлетіка" зібрав рекордну кількість глядачів на "Ель Садарі", 23 026, і вони стали свідками перемоги своїх улюбленців.

Орендований з "Барселони" вінгер Абде Еззалзулі у новому році приніс вже чимало користі "рохільйос". Саме він забив переможний гол у додатковий час у ворота "Севільї" у чвертьфіналі, вихідними марокканець приніс команді Хагоби Аррасате перемогу над нервіонцями у виїзному поєдинку в рамках Ла Ліги, а тепер ось забив єдиний гол у першому півфіналі проти "Атлетіка". Відзначитись Абде вдалося вже на початку другого тайму. Отримавши передачу на хід, вінгер виграв швидкісний забіг у Дані Вівіана й чітко пробив у дальній кут повз Агірресабалу.

Згодом у "Осасуни" була ще одна непогана гольова нагода, але реалізувати її не вдалося. Потихеньку господарі перешли на гру від захисту, віддавши м’яч та ініціативу "Атлетіку". Втім, "Леви" попри повну перевагу над суперником так майже нічого путнього біля воріт Серхіо Еррери не створили. Так, була певна напруга на захист памплонців, створювався певний тиск, покращувалася статистика кутових, але до небезпечних ударів справа не доходила. І лише наприкінці компенсованого часу виникла нарешті нагода зрівняти рахунок, однак Горка Гурусета, вискочивши на побачення з Еррерою, програв дуель воротарю, безхитрісно пробивши у Серхіо.

1:0 – "Осасуна" робить невеличкий крок до омріяного фіналу. Втім, перевага дуже незначна, а тому за місяць у матчі-відповіді на "Сан Мамесі" обов’язково буде дуже гаряче.

Читайте також: Кубок Іспанії. "Осасуна" – "Атлетік" 1:0. Відеоогляд матчу

Прогнозы

Все прогнозы