Евро-2023 (U-21) Финальный турнир. Плей-офф. 1/2 финала / /
Окончен
5 : 1

Євро-2023 (U21). Іспанія – Україна 5:1. До зустрічі на Олімпіаді

Источник фото:
кнопка перехода
1218

05.07.2023. Євро-2023 (U-21). 1/2 фінала
Румунія. Бухарест. Стадион "Стяуа"
Головний арбітр: Эрик Ламбрехтс (Бельгія)
Асистенти: Йо де Вейрдт (Бельгія), Кевин Монтени (Бельгія)


"Іспанія (U-21)" - "Україна (U-21)" 5:1
Голи: Руїс, 17, Сансет, 24, Бланко, 54, Орос, 68, С.Гомес, 78 - Бондаренко, 13

"Іспанія ": Тенас, Міранда, В.Гомес, Пачеко, Паредес, Бланко (Бернабе, 75), Сансет (Орос, 59), Баена (Вейга, 76), Руїс, С.Гомес (Рікельме, 80), Р.Санчес (Барренечеа, 59)
Тренер: Санти

"Україна ": Трубін, Таловеров, Вівчаренко (Брагару, 61), Судаков, Сич, Назаренко (Кащук, 46), Бражко (Желізко, 61), Бондаренко (Очеретько, 76), Батагов, Мудрик, Сікан (Ванат, 61)
Тренер: Руслан Ротань

Попередження: Бланко, 37 - Сич, 44

{{widget:lineup:21556}}

Руслан Ротань провів дві зміни у стартовому складі порівняно з чвертьфіналом проти французів (3:1), одна з яких була вимушеною. Замість дискваліфікованого Дмитра Криськіва на вістрі атаки вийшов Даніїл Сікан. А ось поява в старті Олександра Назаренка замість Олексія Кащука певною мірою стала сюрпризом. Проте логіка в цьому рішенні проглядалась: Кащук яскраво почав фінальну частину, оформивши "гол+пас" у матчі з Хорватією, але насичений графік дався взнаки, і у грі проти Франції наш правий вінгер виглядав вже не так переконливо. Тож Назаренко, який більше відпочивав, отримав шанс проявити себе.

Що стосується іспанців, то головний тренер Санті Денія залучив абсолютно ту саму "основу", що й у чвертьфіналі зі Швейцарією (2:1). Жодної зміни. А от якщо проводити паралелі із першим поєдинком проти України, який відбувся вісім днів тому на груповій стадії, то склад "Ля Рохіти" змінився на 100 відсотків. Це було зовсім інше протистояння: і за складами, і за ціною помилки.

Іспанці зі стартовим свистком спробували накрутити темп, а також прибрати м'яч до своїх ніг. Українці відійшли на свою половину поля, вибудувавши блок з п'яти захисників, який ефективно проявив себе у грі з французами. Одночасно продемонстрували готовність діяти на контратаках. Першу скрипку тут грав Михайло Мудрик. Перший забіг нашого лондонця хоч і не завершився влучним ударом, але призвів до кутового. А ось друга спроба шокувала "Ля Рохіту". Судаков підібрав м'яч поблизу власної штрафної, змістився ліворуч і видав ювелірну передачу на хід Мудрику. Михайло пошив у дурні Паредеса і від лицьової лінії відпасував назад під удар Бондаренка. Наш капітан продемонстрував холоднокровність, пробивши на точність - 1:0.

На жаль, радість тривала недовго. Іспанці візуально досить легко пройшли наш захист: Абель Руїс отримав м'яч в штрафній, де не помітив перешкод з боку Бражка і Талавєрова, перехитрив Трубіна, зробивши рахунок нічийним - 1:1. А в середині тайму суперник вже був попереду. Не обійшлося без долі везіння: після невеликого рикошету від захисника м'яч відскочив до Сансета, який наважився на удар метрів з 19-ти - Трубін не встиг зреагувати.

У кінцівці тайму Мудрик у фірмовому стилі створив ще один гольовий момент. Михайло у супроводі відразу трьох переслідувачів, знову від лицьової, зумів вирізати м'яч на Сікана. Форвард пробивав акцентовано у дотик, але іспанців врятував кіпер.

Була надія, що в перерві Ротань зуміє внести потрібні корективи. Кащук замінив Назаренка, який майже не загострював гру на своєму фланзі. Стартові хвилини другого тайму пройшли в атаках "синьо-жовтих", але запал наших хлопців швидко згас. А от іспанці на 54-й хвилині провели позиційну атаку, притиснули українців, змусили помилитись Бондаренка, який віддав м'яч на ногу Бланко, той відразу наважився на удар - 3:1.

Це був ключовий момент зустрічі. Навіть потрійна заміна від Руслана Петровича (вийшли Ванат, Брагару та Желізко) не допомогла врятувати ситуацію. "Ля Рохіта" зусиллями Ороса та Сансета довела рахунок до переконливих 5:1. На жаль, фінал пройде без участі збірної України. У вирішальному матчі Іспанія зустрінеться з Англією. Золотий матч відбудеться у суботу, 8 липня в Батумі о 18:00.

А Україна завершує виступ, залишивши масу яскравих вражень. Так, поразка від Іспанії стала гіркою пігулкою, але хлопці виконали головне завдання - вибороли путівку на Олімпіду, яка відбудеться майбутнього року у Франції. Збірну на ОІ буде готувати тренерський штаб Руслана Ротаня. Спеціалісти, які вже одного разу пережили лаву критики, але своєю роботою довели, що вони знаходяться на своєму місці. Пам'ятаєте, як під час відбору "синьо-жовті" в гостях поступилися Франції із рахунком 0:5? Тоді хрест на нашій команді поставив багато хто. Але тренери та гравці справилися з тиском, завдяки плей-офф пробилися на Євро, де зустрілися зі своїми кривдниками в 1/4 фіналу та взяли у трикольорових переконливий реванш - 3:1. Чому б не повторити схожий трюк і з іспанцями, але тепер в рамках Олімпіади?

Читай також: Євро-2023 (U-21). Іспанія - Україна. Текстова пряма трансляція

Прогнозы

Все прогнозы