Мирослав Ступар: "Пенальти в ворота "Руха" справедлив, а вот желтая карточка Ляха за симуляцию - "левая"

01.10 2023   17:15
Фото - footballua.tv

Ексарбітр ФІФА Мирослав Ступар в коментарі "УПЛ ТБ" розібрав суперечливі моменти в матчі 9-го туру чемпіонату України "Кривбас" – "Рух".

Епізод із призначеним пенальті на 41-й хвилині

- Таких моментів у кожному матчі є чимало, коли відбувається боротьба в штрафному при подачі зі стандарту. Арбітр Бондаренко спершу або проігнорував цю боротьбу, або не чітко бачив її. Але його колега на VAR звернув увагу на цей момент та покликав переглянути повтор. А далі – без варіантів вибору для Бондаренка. Зрозуміло, що Сапуга при подачі прихопив Хомченовського, наче коханий свою дівчину.

Футболісти мають розуміти, що футбол змінюється і вони теж мають міняти свій підхід до певних моментів, до прийомів, до боротьби та більш контрольовано себе поводити. Сапуга – капітан команди, знає, що є VAR. Він переважає суперника за антропометрією і міг би виграти цю боротьбу чисто та спокійно. Навіщо було обнімати Хомченовського? Вийшло, що привіз пенальті у ворота своєї команди.

VAR акцентував ще момент чи була гра рукою. Взагалі, було би добре, якби в нашому футболі з’явилося нововведення, як було на чемпіонаті світу серед жінок. Коли після порушення, яке, можливо, не всі бачили, призначається 11-метровий і арбітр коментує на весь стадіон за що він призначив пенальті. Хоча, можливо, наші технології не дотягують до цього. Але це знімало би усі суперечки.

Епізод з жовтою карткою Ляху на 26 хвилині за симуляцію

- За що Бондаренко дав Ляху жовту картку? Абсолютно ліва жовта картка! Лях на швидкості проривався у штрафному, але захисник встиг вибити м’яч і Лях за інерцією перечепився за стегно та впав. Це не пенальті, але і жовта картка Ляху не справедлива.

Читай також: "Кривбас" - "Рух": стартові склади
Notícias em destaque