Колишній головний тренер збірної України Йожеф Сабо поділився прогнозом на півфінальні матчі ЧС-2026, а також назвав команду, яка, на його думку, стане чемпіоном. В інтерв'ю Meta.ua фахівець заявив, що головним фаворитом турніру вважає збірну Франції.
— Безумовно, Франція - Іспанія — це головний матч півфіналу. Ця пара заслуговує на те, щоб потрапити й до фіналу, але сітка турніру складена так, що хтось із них мусить вибути за крок до вирішального поєдинку. І цим "кимось", на мій погляд, буде збірна Іспанії. Я бачив матчі Франції і до чемпіонату світу, і під час нього, тому моїм однозначним фаворитом турніру є команда Дідьє Дешама. Іспанці сильні, але атака французів мене просто захоплює – Олісе, Дембеле, Дуе, Барколя, Мбаппе", — сказав Сабо.
Не менш принциповим, на думку українського тренера, буде й другий півфінал між Англією та Аргентиною.
"Аргентинці мене не вражають. Чинний чемпіон світу буквально проскочив до півфіналу не в останню чергу завдяки суддям. Так, у них сильні виконавці, але їхній грі бракує цілісності. Не менш кваліфіковані футболісти є й у англійців, але їх у півфінал затягнули окремі гравці — Джуд Беллінгем та Гаррі Кейн. Тут боротьба за вихід у фінал буде дуже серйозною".
Втім, Сабо вважає, що саме досвід Ліонеля Мессі допоможе аргентинцям пройти далі.
"Ліонель у поважному для футболіста віці, але все одно може забити гол або віддати гольову передачу з нічого. Припущу, що основний час завершиться внічию — 1:1, а в додатковий час перемогу здобудуть аргентинці".
У фіналі ж цього разу Франція візьме реванш у Аргентини", — підсумував Сабо.