2 липня 2026 року. 22:00. Інглвуд, США. Стадіон "СоФІ"
Чемпіонат Світу Плей-офф. 1/16 фіналу
Іспанія – Австрія
Де подивитися: Megogo
Можуть пропустити матч: Єремі Піно, Ніко Вільямс – Крістоф Баумгартнер
Іспанія – Австрія: букмекерські коефіцієнти
Якщо просто подивитися на букмекерські коефіцієнти, то здасться, що це черговий матч між явним фаворитом і явним аутсайдером. Матч, у якому не має бути жодної інтриги. Але чи це так насправді? Букмекери загалом пропонують коефіцієнт 1,30 на перемогу Іспанії. Немов у суперниках у них не австрійці, а Кюрасао чи Нова Зеландія. На нічию дають 5,00. А на перемогу Австрії пропонують коефіцієнт 10,00! Особисто мене дивують такі розклади, тому що Іспанія не так сильно виступає на цьому турнірі, щоб розгромити Австрію. І, навпаки, австрійці досить цікаво виглядали на груповому етапі, явно не будучи найгіршою командою з тих, хто вийшов до 1/16 фіналу. Можливо, на це вплинув матч проти Алжиру, який став дуже складним для Австрії.
Іспанія
Перед стартом турніру букмекери та багато експертів називали Іспанію головним фаворитом у боротьбі за золоті медалі. На те були об'єктивні причини, але поки що іспанці не виступають на тому рівні, на якому має виступати найкраща команда світу. Тому головними лідерами вже стали Франція та Аргентина. Мабуть, єдині команди, які справді виправдовують усі (навіть найсміливіші) очікування. Що стосується іспанців, то поки що мені нема за що їх хвалити. Спочатку вони зіграли внічию з Кабо-Верде, у другому турі розгромили Саудівську Аравію (яка фінішувала на останньому місці), а у заключному матчі групового етапу з великими проблемами обіграли Уругвай, яка явно перебуває у глибокій ігровій кризі.
Іспанія фінішувала на першому місці, набрала сім балів і не пропустила жодного голу. Може здатися, що вони грали добре, але це не так. По-перше, у них у результаті вийшла одна з найслабших груп на цьому турнірі (всі три інші команди не здобули жодної перемоги!). По-друге, гра збірної Іспанії мене не вразила, особливо у матчі з Уругваєм, який вирішував, хто фінішує на першій позиції. По-третє, поки що в Іспанії багато футболістів далекі від своєї кращої форми і мені важко сказати, хто зможе взяти на себе відповідальність у складний момент.
Матч проти Австрії здається ще одним "прохідним", але є відчуття, що Іспанія може мати проблеми в поєдинку з таким суперником. Суперником, який може грати жорстко, який діє надійно в обороні та може вибігати у контратаки. Із суперником, у якого дуже розумний тренер. І так далі.
Австрія
Австрія впевнено стартувала з перемоги над Йорданією (3:1), потім програла Аргентині 0:2, а завершився груповий етап нічиєї з Алжиром (3:3). Австрійці дуже непогано виглядали на тлі чинних чемпіонів світу (аргентинців), але геніальний Ліонель Мессі став вирішальним чинником. Зупинити найкращого гравця світу мало кому вдається. Але обговорюваним став поєдинок проти Алжиру в останньому турі. Обидві команди влаштовувала нічия, і не влаштовувало поразки. У разі нічийного результату обидві команди виходили далі. Зрештою вони і зіграли внічию 3:3, але що за матч це був?! Два рази під час зустрічі австрійці виходили вперед, але примудрилися пропустити третій гол у компенсований час і були за кілька секунд від вильоту з турніру. І лише гол Саші Калайджича на 90+6 хвилині врятував команду і допоміг їй залишитися на другому місці. Емоційний двобій, який завершився маленьким дивом для Австрії. Але якщо говорити загалом про гру Австрії на груповому турнірі, то вона зіграла саме так, як я очікував.
Іспанія – Австрія: орієнтовні склади
Склад команд
Іспанія - Австрія: прогноз автора
Букмекери впевнені, що збірна Іспанії розгромно обіграє Австрію і навіть не пропустить гол. Мені здається дивною така впевненість, адже навіть у матчі з Аргентиною австрійці мали достатньо моментів, щоб забити гол і не програти. Іспанія поки що у всіх матчах грала "всуху", але довго так тривати не може. Думаю, що у цьому поєдинку є сенс поставити на "обидві заб'ють".