27 червня 2026 року. 03:00. Гвадалахара, Мексика. Стадіон "Акрон"
Чемпіонат Світу Груповий етап. Група Н. Третій тур
Уругвай – Іспанія
Де подивитися: Megogo
Можуть пропустити матч: Рональд Араухо, Джорджіан Де Арраскаета – Віктор Муньос
Уругвай – Іспанія: букмекерські коефіцієнти
Для мене ця група стала одним із найбільших сюрпризів на турнірі. Я був упевнений, що Уругвай та Іспанія без проблем займуть перші два місця в квартеті, а вже в заключному турі з'ясують, хто більше заслуговує на фініш на першій позиції. У результаті виходить, Іспанія все ще може опуститися на третє місце, а Уругвай і зовсім близький до того, щоб достроково вилетіти з чемпіонату світу ще на стадії групового етапу. Тому останній тур буде дуже цікавим та дуже важливим для обох команд. Також я зазначив, що друга команда вже точно вийде на Аргентину. А це означатиме, що пройти далі буде дуже складно. А ось переможець групи виходить на Австрію чи Алжир (другу команду групи J). І це вже зовсім інша турнірна сітка та зовсім інші шанси пройти набагато далі.
Букмекери зовсім не вірять у успіх Уругваю у цьому поєдинку. За останні дні коефіцієнт на перемогу Іспанії сильно впав – з 1,65 до 1,50. На нічию дають 4,20. А ось на перемогу Уругваю коефіцієнт сягає 7,00. І основа це на грі обох команд у перших двох турах.
Уругвай
Уругвай можна назвати одним із найбільших розчарувань на цьому турнірі. Одна з найкращих команд Південної Америки, яка займає 16-те місце в рейтингу ФІФА, не змогла обіграти Саудівську Аравію (нічия 1:1) та Кабо-Верде (2:2). Можна скаржитися на травми лідерів, невдачу та інші фактори, але якщо ти претендуєш на щось серйозне, якщо у тебе такий сильний підбір гравців, то ти просто зобов'язаний здобути хоча б одну перемогу в матчах із такими суперниками. Я поважаю Марсело Б'єлсу і вважаю його одним із найкращих тренерів у сучасному футболі, але якщо Уругвай не зможе пройти в наступний раунд, то з ним треба прощатися. А самому Б'єлсі настав час задуматися про завершення тренерської кар'єри. Все-таки йому вже 70, можна й замислитись про відпочинок.
Найнеприємніше, що лише перемога над Іспанією гарантує Уругваю вихід до наступного раунду. Якщо вони зіграють унічию, то потрібно буде сподіватися на те, що Кабо-Верде та Саудівська Аравія зіграють унічию, і при цьому вони мають забити менше голів, ніж Уругвай у матчі з Іспанією. Якщо ж уругвайці програють, то за будь-яких розкладів у паралельному матчі вилітають, оскільки їх обженуть або Кабо-Верде, або Саудівська Аравія (або навіть обидві команди, але це малоймовірно). А з двома балами стати однією з найкращих команд, які посіли треті місця, вже не вийде.
Іспанія
Іспанія вже гарантовано вийде до наступного раунду (чотирьох балів достатньо для того, щоб вийти навіть із третього місця), питання лише в тому, на якому місці вони фінішують, і з ким зустрінуться у 1/16 фіналу. Якщо фінішують другим – зіграють проти Аргентини. Якщо першими, то зіграють проти Австрії чи Алжиру. Якщо на третьому місці закінчать груповий етап, то зіграють проти Мексики чи проти Франції/Норвегії (дивлячись хто з них виграє у очному матчі). Як бачите, лише один варіант здається прийнятним за таких розкладів. Не думаю, що хтось хоче зустрітися з Аргентиною раніше за фінал. Та й із Францією теж. Мексика загалом здається нормальним суперником на цьому фоні, але також далеко не подарунок. Зрозуміло, що Австрія чи Алжир номінально здаються набагато простішими командами.
Щоб залишитись на першому місці, Іспанії достатньо не програти Уругваю. Тому що в цьому випадку наздогнати їх зможе лише Кабо-Верде, але я не вірю, що африканці зможуть розгромити Саудівську Аравію з рахунком 4:0 або більше.
Уругвай – Іспанія: орієнтовні склади
Склад команд
Уругвай – Іспанія: прогноз автора
Багато залежатиме від того, яку тактику оберуть обидві команди. Іспанії не обов'язково перемагати, але іспанці не вміють (або не люблять) грати другим номером, особливо проти слабших суперників. Уругвай міг би закритися в обороні та сподіватися на одну результативну контратаку, але є ризик, що цей план не спрацює. Тому оборона Уругваю поки що пропускала у всіх матчах. Тому я більше вірю в успіх Іспанії та пропоную поставити на перемогу іспанців з форою -1.