14 листопада 2025 року. 19:00. Гельсінкі
Відбір до ЧС-2026
Де подивитися: Megogo
Фінляндія - Мальта: коефіцієнти букмекерів
Фінляндія
Фінляндія втратила шанс потрапити до фінальної частини чемпіонату світу наступного року. Решту матчів команда використовує для побудови нової команди.
У перший тиждень листопада фінські футбольні вболівальники отримали сумні новини. Чоловіча збірна Німеччини з футболу оголосила склад на майбутні відбіркові матчі чемпіонату світу. До складу збірної також увійшов центральний захисник Малік Тчау. Фін за походженням прийняв остаточне рішення щодо участі в збірній - він ніколи не буде представляти Фінляндію на рівні національної команди.
"Малік сам зв'язався з нами і вибачився. Ми зробили все можливе, щоб його повернути", - сказав Акі Хюрюляйнен, спортивний директор Фінської футбольної асоціації, після того, як Німеччина оголосила склад своєї команди. Фінляндію не можна звинувачувати в цій "втраті". Фінська футбольна асоціація кілька разів зверталася до 24-річного центрального захисника, який говорить фінською і має фінський паспорт, через його матір.
Нещодавно до Тчау звернувся головний тренер збірної Фінляндії Якоб Фріс. Датчанин прилетів до Мілана минулої весни, коли Тчау грав в Італії за "Мілан". "Я зустрівся з ним там і провів з ним день. Він хороший хлопець і має хороші зв'язки з Фінляндією. Я розповів йому, чого ми від нього хочемо, які цілі Фінляндії на майбутнє і яку роль ми хочемо, щоб він грав. Я сказав йому, що ми омолоджуємо нашу національну команду і що ми запропонуємо йому дуже чітку роль як відповідальної людини. Через ту поїздку я навіть спав на підлозі в аеропорту, але це вже інша історія. Я думаю, що Футбольна асоціація зробила все можливе, щоб вирішити цю проблему", - сказав тренер.
Воротарю "Палермо" Джессі Йоронену доведеться пропустити листопадові збори через травму. За відсутності Йоронена тріо воротарів "Яструбів" складається з Лукаса Градецького, Вільяма Сінісало і Лукаса Бергстрема.
Читай також: Польща – Нідерланди. Прогноз та анонс матчу
Захисник Матті Пелтола відсторонений від матчу з Мальтою через дискваліфікацію, тому він зможе вийти на поле тільки в матчі з Андоррою.
Мальта
Збірна Мальти відвідала спеціальну аудієнцію у Папи Римського Лева XIV. Делегацію Мальтійської футбольної асоціації очолили президент Бьорн Вассалло і тренер національної збірної Еміліо Де Лео. Зустріч відбулася завдяки Френку Замміту, послу Мальти при Святому Престолі.
У супроводі Його Високоповажності Френка Замміта, посла Мальти при Святому Престолі, делегація вручила Його Святості пам'ятну футболку національної збірної на честь 125-річчя, відзначивши цю історичну віху в історії мальтійського футболу.
Збірна Мальти останні два дні провела в Римі на короткому тренувальному зборі, а в середу вирушила до Гельсінкі.
"Наша головна мета - контролювати гру, намагатися контролювати володіння м'ячем і демонструвати свої технічні якості. Нам доведеться зіткнутися з надійною скандинавською командою, особливо сильною в обороні, тому ми повинні бути готові проявити свою індивідуальність, читати силові дуелі і нав'язувати свою стратегію.
Так, останні наші результати не були ідеальними. Але ми не повинні судити про наш прогрес тільки за результатами. Ми повинні зосередитися на поліпшенні і на нашому командному шляху. Якщо подивитися на вересневе вікно, матчі проти Сан-Марино і Литви були хорошими, які показали нам як позитивні результати, так і дозволили винести уроки з наших помилок. Баланс важливий — як в хороші моменти, так і в складні.
Ми не жертви і не виходимо на матч з думкою, що наша доля вже вирішена. Ми повинні грати до фінального свистка, показуючи, що працюємо серйозно і самовіддано. Буде дуже складна гра, але навіть у цих двох майбутніх складних матчах ми здатні досягти успіху і будемо намагатися до кінця", - заявив тренер.
Фінляндія - Мальта: орієнтовні склади
Фінляндія: Градецкі; Алхо, Іванов, Тенхо, Коскі, Лахтеенмакі; Антман, Кайрінен, Лод, Кескінен; Уолта
Мальта: Бонелло; Корбалан, Шоу, Каррагер, Бірман; Гійом'є, Сатаріано; Дж. Мбонг, Греч, Шуареф; Кардона
Фінляндія - Мальта: прогноз автора
Легендарний Теему Пуккі оголосив про завершення міжнародної кар'єри. У листопаді найкращий бомбардир в історії команди востаннє зіграє за "Сов". У нього є два домашні матчі, щоб попрощатися з уболівальниками: з Мальтою та Андоррою. Пуккі напевно хоче піти на високій ноті і востаннє відсвяткувати гол у футболці національної команди.