Ігор Харатін: "В "Легії", напевно, я точно не залишуся"

381 16.07 2023   12:00
Фото - Getty Images

Колись Ігор Харатін вважався настільки перспективним, що його вважали майбутнім Динамо – на рівні з ровесниками Бущаном (як воротарем), Бурдою (як оборонцем), Яремчуком і Бесєдіним (як нападниками). Центральний півзахисник широкого діапазону дій встиг дебютувати в Динамо, заявити про себе в Зорі, виграти все в Угорщині з Ференцварошем. 

Проте один невдалий перехід перекреслив кілька років у кар’єрі гравця національної збірної України. Все настільки складно, що Легія напередодні оголосила заявку на першу частину нового сезону Екстракляси, в якій не знайшлося місце для Харатіна. Востаннє український півзахисник виходив на поле ще у жовтні минулого року, втративши місце в основі польського гранда.

‒ Ігорю, схоже на те, що Легія на вас не розраховує?

‒ Зараз я шукаю новий клуб. В Легії, напевно, я точно не залишуся. Ситуація досить складна і мало шансів щось змінити. 

‒ Для вас стало сюрпризом, що ви поза заявкою Легії на сезон 2023/24?

‒ Так, я цього не очікував. Пройшов збори. Добре себе показав і відчував сили допомогти команді. Ми говорили з тренером. Легія перейшла на схему в 5 захисників. Тренерський штаб та керівництво ухвалили рішення про те, що я опинився поза заявкою.

‒ Для вас ця позиція не чужа, адже в кількох матчах Зорі при Вернидубі ви діяли в центрі захисту.

‒ Я себе комфортно почуваю на цій позиції. Тренер награвав мене, але після точкових трансферів стало зрозуміло, що це все.

Проблема не стільки в тренері, як у зміні вектора керівництва. Легія за кілька останніх сезонів пройшла через масштабну перебудову. Успішно грала. В якийсь момент команду залишили багато гравців ‒ перед початком сезону 2021/22 прийшла група футболістів, непогано стартували у Лізі Європи двома перемогами над Лестером та Спартаком. Пішов спад в Екстраклясі. Команда не витягувала гри на два фронти. Почалися багато проблем. Один тренер прийшов, другий, третій. Ніхто нічого до купи не зміг зібрати.

Читай також: Ігор Харатін відсутній у заявці "Легії" на сезон

‒ Невже нема світла в кінці тунелю для віце-чемпіонів Польщі?

‒ Ситуація змінилася з появою Кости Руняїча зі своїм баченням гри, структурою. Він знав, як він хоче грати. На тому тлі команда почала прогресувати. На мою думку, Легія в прийдешньому сезоні здатна повернути собі чемпіонство у Польщі.

 

‒ Ви ображені на Легію що з вами так вчинили?

‒ Я поважаю свою роботу, незалежно від того граю, чи ні. Працюю на максимумі кожного дня. Я поважаю і тренерів, і команду. Ми багато чого хорошого та поганого пережили разом. Як би далі не склалося, Легія ‒ особлива частина мого життя.

 

‒ У вас не виникало дежавю з тим, як кілька років тому вас "попросили" з Ференцвароша?

‒ Тоді події розвивалися досить швидко. В Легії за два роки змінилося багато тренерів, прийшло нове керівництво, через що я опинився в такій ситуації.

 

‒ До вас вже зверталися клуби? Конкретика якась присутня?

‒ Конкретних варіантів зараз немає, поки зарано про щось говорити. Зараз я відкритий до всіх пропозицій. Я готовий до будь-яких викликів.

 

Популярные новости