Микола Павлов: "Безус помітно подорослішав, і зробить усе, щоб потрапити до збірної України"

1725 31.01 2019   08:53
FootBoom

Роман Безус має шанс отримати виклик до збірної України на найближчі матчі. Ексклюзивно для FootballHub цю інформацію прокоментував Микола Павлов, який десять років тому дав змогу дебютувати в УПЛ Роману Безусу.

– Миколо Петровичу, за нашою інформацією Роман Безус найближчим часом може отримати виклик до збірної України. Як вважаєте, він заслужив цей новий шанс зіграти за збірну?

– Я не маю змоги дивитися всі матчі за участю Романа, але за тією інформацією, якою я володію – він дуже додав. Я думаю, що його перехід до Гента відбувся не просто так. Там також є хлопці, які грають у збірній України (Пластун та Яремчук). Я сподіваюся, що він також доведе, що гідний захищати кольори національної збірної. Я би дуже цього хотів.

– На якій позиції ви його бачите?

– У мене він грав під нападником. Були матчі, коли навіть у нападі грав, або другим форвардом. Міг за необхідності три позиції закрити. Але зараз він більше в центрі поля грає.

– Роман майже 4 роки не викликався у збірну, це пов’язано зі спадом, який у нього був?

– Була ситуація, коли його хотіли викликати вже за нового керівництва, один із помічників (Рауль) запитав у Романа, який вже грав у Бельгії: "Ну, як там справи у Німеччині?" (сміється). Рома тоді зрозумів, що поки цей тренер там є, йому не варто очікувати виклика. Так воно і вийшло. Ось таке було ставлення до нього.

Читайте также: Роман Безус дебютировал за "Гент"

– Він дебютував в Українській Прем’єр-лізі за Ворсклу 10 років тому. Саме тоді, коли ви тренували команду. Можете згадати якісь моменти з його юності?

– Пам’ятаю, як я їздив у Кременчук, а президент Ворскли Олег Бабаєв тоді частіше знаходився там і дивився матчі. Він мені порадив приїхати і подивитися на талановитих гравців. Я поїхав і одразу звернув увагу на Рому, і не через колір його волосся. Я переглянув матч і запросив його до Ворскли. А потім він щороку додавав і додавав.

– Він суттєво виріс як гравець відтоді, як поїхав грати до Бельгії?

– Ми перед Новим Роком зустрічалися з Романом. Він приїжджав до мене додому, десь близько години ми з ним спілкувались. Віч-на-віч розмовляли. Він помітно подорослішав. Отримав упевненість, і, я думаю, він ще прогресуватиме як футболіст. У нього вже є родина, діти. Це вже відповідальність, і він зробить усе, щоб потрапити до збірної України.

– Як вважаєте, він готовий одразу зі старту підсилити збірну?

– Не знаю, в якому стані зараз знаходяться гравці збірної. Залежить також від того, як він пройде збір з національною командою, як він проведе другу частину чемпіонату. Поглянемо, як він там себе зарекомендує.

Популярные новости