Чому "Мідтьюланд" - найкращий варіант для Артема Довбика

2612 03.02 2018   09:14
Автор: Footboom
Фото - Динамо Киев от Шурика

Артем Довбик є уродженцем Черкаського футболу. Починав у місцевому "Дніпрі" за часів роботи там Юрія Бакалова в зовсім юному віці. Потім був перегляд в "Динамо" (за легендою, був помічений кимось із гравців ветеранської команди "Динамо" під час товариського матчу в Черкасах та запрошений на перегляд до Києва), але так і не склалося. Потім був період в молодіжних командах "Дніпра", невдала спроба знайти себе у Молдові, повернення до рідних Черкас.

В той час Дмитро Михайленко формував нову молоду команду. Після перших вдалих матчів (перемога над "Волинню", нічия зі "Сталлю" та гідна гра проти "Динамо" на Олімпійському) керівництво хотіло підсилити команду. Але через трансферний бан можна було розраховувати тільки на гравців, які знаходилися в системі команди. У Довбика тоді якраз закінчувався контракт із "Дніпром", він перебував на перегляді у "Волині", але підписав новий договір та разом із Андерсеном Піко знову повернувся до "Дніпра" тепер вже Дмитра Михайленка.

В той час головним форвардом у дніпровців був Денис Баланюк, який грав ще за часів Маркевича. Але через певні нюанси характеру Баланюка (одесит), на перші ролі в команді досить швидко вийшли Довбик та Кожушко. За рік виступу в УПЛ Артем отримав необхідний досвід і голосно заявив про себе. Після завершення сезону, мав пропозиції від "Зорі" та "Вереса". Також говорили про інтерес "Ланса", "Селтіка", ряду польських, чеських, бельгійських команд… Але форвард все–таки залишився в "Дніпрі" (спочатку не хотів грати), де провів першу частину сезону, поки його контракт не завершився. Під самий кінець зимового вікна став гравцем данського "Мідтьюланда".

Довбик – форвард, який більше грає із глибини. Має хорошу швидкість, техніку, може обігравати суперників, добре почувається у силовій боротьбі, грі корпусом, має гольове чуття, може мислити нестандартно. Але останні півроку Артем грав тільки у Другій лізі (пропустив старт сезону, а ігрову практику отримав із серпня). Йому потрібен буде певний час, щоб повернути ігрові кондиції.

Читайте также: Официально: Артём Довбик стал игроком "Мидтьюлланда"

В цьому сезоні "Мідтьюланд" є лідером першості Данії. Минулорічний чемпіон "Копенгаген" провалив сезон – перебуває в середині турнірної таблиці поступаючись лідеру 18 очок. В сезоні 2014-2015 "Мідтьюлланд" вже був чемпіоном Данії. Хоча ця команда була створена тільки у 1999 році. Клубом керує Расмус Анкерсен. Він створив систему, при якій молоді гравці потрапляють до його клубу, а потім мають можливість перейти до сильнішого чемпіонату. Нюх на талановитих гравців (як місцевих, в тому числі дітей мігрантів, так і футболістів із дешевих ринків) у нього дуже гострий. Довбик – це не перший українець, яким цікавився "Мідтьюланд", але з різних причин - не складалося. Свого часу Расмусен запрошував Валерія Лучкевича, але той обрав Бельгію.

Нова команда Довбика грає за сучасною схемою 3-4-3. Намагається демонструвати швидкий футбол першим номером із великою кількістю флангових передач. Атака будується через двохметрового нігерійця Ебере Онуачу, який дуже сильний у грі на другому поверху та силовій боротьбі. Із другим нападаючим є проблеми. Звичайно, що Довбик – це не спис атаки. Можливо, його будуть використовувати на інших позиціях, або робити гру більш різноплановою. Жодних сумнівів не маю, що Анкерсен зібрав всю можливу інформацію на Артема та знає, як його використовувати.

На мій погляд, Довбик обрав клуб, де вміють працювати із молодими гравцями та вміють їх потім продавати. В першості Данії він теж зможе проявити всі свої чесноти. Там створенні всі передумови для подальшого прогресу. Навіть є перспектива зіграти у Лізі Чемпіонів наступного сезону. Справа за самим футболістом, чи зможе він реалізувати всі свої можливості.

Популярные новости