Українець із "Бенфіки"

1272 15.05 2014   09:45
Вчора у фіналі Ліги Європи грала лісабонська Бенфіка, і, напевно, одним із зацікавлених вболівальників був і герой нашої сьогоднішньої статті. Руслан Падневич також грає за Бенфіку – щоправда, звісно, поки що не за ту саму. Однак для нас він цікавий тим, що, будучи українцем, по суті, став вихованцем португальського футболу і у поточному сезоні встиг дебютувати у тамтешньому дорослому футболі: у складі команди КФ Бенфіка у Кампеонату Насьональ – місцевому аналогу нашої другої ліги.
– Руслане, як давно живеш у Португалії? Починав грати в футбол там, чи в Україні? Хто твій перший тренер?
– Живу в Португалії вже 5 років (сам родом із Деражні, що на Хмельниччині). У професіональному футболі почав грати уже в Португалії – в Україні грав лише з друзями. Спочатку грав за Беленезеж (Clube de Futebol "Os Belenenses"), потім перейшов в CIF (Clube Internacional de Futebol), де був переможцем районного чемпіонату. А на даний момент граю в КФ Бенфіка (Clube Futebol Benfica).
– КФ Бенфіка має відношення до Бенфіки (Лісабон)?
– Ні, не має. У мого клубу така назва, бо так називається район, де він знаходиться.
– На якій позиції граєш?
– Граю нападаючим – або центральним, або крайнім.
– Як пройшов твій дебют на дорослому рівні (Руслан вперше зіграв за свою Бенфіку 6 квітня цього року, вийшовши на заміну у матчі з Елвешем, – прим. Football.ua)?
– Дебют пройшов нормально, сподіваюся й надалі грати, пробую досягнути моїх мрій у футболі.
Популярные новости