Михайло Кополовець: "В Німеччині так сумно, що хочеться вити"

1317 16.07 2015   17:38
Фото - fckarpaty.lviv.ua

Український півзахисник «Айнхайта» з Рудольштадта, Михайло Кополовець в інтерв"ю «Українському футболу» розповів про своє життя в Німеччині.

«Я така людина, котра завжди перебуває в русі. Проте, коли поруч немає людей, які розмовляють однією мовою, тоді реально тяжко й сумно. Так сумно, що хочеться вити. Хоча вже маю знайомих поляків, інколи з ними спілкуюся. Крім того, поруч є місто Йєна, куди можу вирушити для різноманітності. Та, попри все, мені сумненько. Тим паче, коли існує мовний бар’єр. Через самотність засиджуюсь у Інтернеті.

Залишитися в Німеччині? Ніколи в житті з України не виїду. Це- однозначно! Коли тобі 31, і ти завершуєш кар’єру, то виникають усілякі думки. Тим більше, є можливість залишитися дитячим тренером. Зрештою, мені не 20 років, аби ще можна було змінити свою психологію. Думаю, мені вже пізно змінювати Батьківщину. До Німеччини їхатиму хіба на заробітки. Мені хочеться інколи просто побути вдома. Так, у нас погано, маємо чимало негараздів, але це — мій дім! Я не витримую більше двох місяців за кордоном, мені просто зриває дах», - сказав Кополовець.

Нагадаємо, уродженець Закарпаття раніше виступав у львівських «Карпатах», ужгородскій «Говерлі», а також побував у білоруській «Бєлшині». Крім Кополовця в нижчих дивізіонах Німеччини відіграють також українці Борис Тащі ("Штутгарт-2"), Антон Макаренко ("Енергі"), Денис Осадченко ("Пройссен").

Популярные новости