Сергій Ковалець: "Всі викликані гравці прибули до табору збірної і готові грати"

1767 27.05 2013   17:21
Фото - Виктор Перегняк, FootBoom.com

У понеділок, 27 травня розпочався тренувальний збір молодіжної збірної України напередодні міжнародного турніру пам’яті Валерія Лобановського, який відбудеться з 3-го по 6-е червня у Києві.

Нагадаємо, що у цьогорічному, вже одинадцятому за ліком, Меморіалі видатного тренера візьмуть участь чотири збірні. Крім нашої команди за головний трофей турніру змагатимуться «молодіжки» Словенії, Австрії та Чехії. Матчі пройдуть на трьох столичних аренах − стадіоні НТК ім. В. Баннікова, «Оболонь-Арені» та стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського, який прийме фінал турніру. Згідно з жеребкуванням, у півфіналах зустрінуться Україна − Словенія та Австрія − Чехія. Матчі цієї стадії турніру відбудуться 4 червня. Наступного дня переможці пар зустрінуться у фіналі, а переможені − в матчі за третє місце.

Молодіжна збірна України підготовку до турніру розпочала 27 травня. Головний тренер нашої команди Сергій Ковалець викликав на збір 24 футболісти. У понеділок наставник української «молодіжки» провів прес-конференцію, розповівши про завдання команди та плани підготовки.

- 31 травня в Бучі на тренувальній базі «Оболонь-Бровар» ми зіграємо товариський матч з юнацькою збірною України (U-18), - розповів Сергій Іванович. − 2 червня − всією командою відвідаємо товариський матч національної збірної проти Камеруну. Я вважаю, що у збірних має бути спадковість. А гравці молодіжної збірної у спілкування повинні бути ближче до футболістів національної команди. Плюс, футболісти зможуть відчути неперевершену ауру та атмосферу стадіону «Олімпійський», на якому вони мріють зіграти, й колись обов’язково зіграють. 4-5 червня − безпосередньо матчі Меморіалу Валерія Лобановського.

- Всі запрошені прибули на збір?

- Так. Всі гравці, котрих ми хотіли бачити в команді, прибули до табору збірної й готові грати. Ми всім даємо шанс, і є нові молоді футболісти. За декілька місяців я зі своїми помічниками налітав багато кілометрів від Луганська до Ужгорода. Недаремно кажуть, що краще один раз побачити, ніж сім разів почути. Тому ми їздили, переглядали футболістів, спілкувалися з тренерами, спеціалістами, аби самим оцінити рівень гравців, які можуть бути кандидатами до збірної. Можу сказати, що у футболістів хороший потенціал. Важливо, щоб гравці вірили у свої сили, розуміли, що вони − гравці молодіжної команди країни й у них є шанс потрапити до національної збірної. Тим паче, що є приклад сьогоднішньої національної збірної, де виступають дев`ять футболістів, котрі свого часу грали в «молодіжці» Павла Яковенка.

- Які завдання ви ставите перед командою на турнірі?

- Головне завдання молодіжної і юнацьких збірних − підготовка гравців для національної команди. Якщо говорити конкретно про турнір, то звертатимемо увагу на якість гри. Якщо буде якісний футбол, прийде й гарний результат. І найголовніше, щоб не було байдужості не полі. Вболівальники можуть пробачити все, крім байдужості.

Добре, що є такий турнір, який дає можливість вшанувати пам'ять видатного тренера і визначної особистості. Валерій Васильович − Герой України. Він тренер не тільки київського «Динамо», а й всієї країни. Він вказав напрямок, у якому ми маємо рухатися. Гадаю, що гравці молодіжної збірної знають, хто такий Валерій Лобановський. Тому ми хочемо перемогти на турнірі.

Источник: Пресс-служба ФФУ
Популярные новости