Україна U-21 - Данія U-21 3:2. Гольова репетиція

674 24.03 2023   17:26
Шахтар

24 березня. Туреччина
Контрольний матч

Україна U-21 - Данія U-21 3:2

Голи: Брагару (22), Очеретько (67), Сікан (90+4) — Квістгорден (47), К’єргор (85, з пенальті).

На 40-й хвилині Фагір (Д) не реалізував пенальті (хрестовина).

Україна (U-21): Фесюн, Роман, Дідик, Боль, Драмбаєв (Лях, 85), Рубчинський, Желізко, Очеретько (Хлань, 85), Назаренко (к) (Кащук, 71), Кухаревич (Сікан, 71), Брагару (В'юнник, 71).

Запасні: Нещерет, Кінарейкін, Вівчаренко, Таловєров, Біловар, Михайленко, Батагов, Криськів, Бражко.

Тренер: Руслан Ротань.

Данія (U-21): Йоргенсен, Гааей, Лунд Єнсен (Провстгор, 71), Гей, Адельгор (Лунд, 61), Клем (Крузе, 71), Гансен (Лінд, 61), Фрауло (Чуквуані, 76), Фагір (Бієрет, 71), К’єргор (к), Квістгорден.

Запасні: Егідіус, Груббе Мадсен, Вінтер, Буш.

В той час, як Руслан Ротань готує національну збірну України до надвідповідального стартового поєдинку відбору до ЧЄ-2024 з Англією, його "молодіжка" проводить серію контрольних поєдинків, щоб якнайкраще підготуватись до молодіжного ЧЄ. За відсутності Руслана Петровича, діями наших юнаків керують його найближчі помічники - Василь Кардаш та Олександр Мелащенко.

Провідні гравці молодіжної збірної нині також перебувають у розташуванні національної команди: Анатолій Трубін, Артем Бондаренко, Михайло Мудрик, Георгій Судаков... Тож тренери отримали змогу перевірити в дії футболістів, які мали меншу ігрову практику. Репетиція вийшла корисною: українцям давалася гра в атаці, порадувала реалізація, а серед негативних моментів відмічу помилки в захисті.

На початку матчу кращий контроль м'яча продемонстрували данці, проте українці вдало діяли на швидких зустрічних курсах і були ближчими до гола. На 21-й хвилині з правого флангу у штрафну суперника увірвався Назаренко, закрутивши м'яч у дальній кут - штанга! Але вже за хвилину Драмбаєв дотепно п’ятою відпасував на Брагару, який поцілив у дальню "дев'ятку" - 1:0.

Кінцівка першого тайму запам'яталася грубою помилкою наших захисників. Драмбаєва, перебуваючи під пресингом, подарував м'яч супернику. Центральний нападник Данії грамотно зіграв корпусом, спровокувавши на фол від Романа Дідика. На щастя, Фагір з пенальті пробив у каркас воріт.

Але вже на початку другого тайму данці відновили рівновагу. Після флангового прострілу справа, м'яч пролетів майже через всю штрафну, поки на дальній стійці в дотик не пробив Квістгорден - 1:1.

Конкурентне протистояння точилося майже на кожному клаптику поля. Не було жодних компромісів, гравці обох команд хотіли якнайкраще проявити себе, а головне - здобути перемогу. Коли не проходили комбінації, на озброєння було взято дальню артилерію. Очеретько отримав пас від Романа, зручно підробив під ногу і наважився на удар метрів з 30. Гол вийшов на диво - під самісіньку штангу. 2:1.

Коли основний час збігав завершення,  українці знову створили собі проблеми майже на рівному місці. Знову гравець збірної Данії вдало закрив м'яч корпусом, спровокувавши нашого захисника на фол у штрафній - другий пенальті на користь суперника. Фесюн вгадав напрямок удару, але К’єргор пробив сильно і в самісінький кут - такі удари не беруться - 2:2.

І все ж українці проявили характер і в компенсований час довели справу до перемоги зусиллями гравців, вийшовших на заміну. В'юнник виконав ривок лівим флангом і завдав удару. Голкіпер відбив м'яч перед собою, а першим на добиванні були не захисники, а Сікан - 3:2. Важка перемога над достойним суперником, яка напевно дасть багато інформації нашому тренерському штабу.

Нагадаю, вже 27 березня молодіжка проведе другий спаринг - в Італії проти місцевої збірної U21. УАФ організовую відеотрансляцію і цього поєдинку на своєму каналі в YouTube, тож не пропустіть.

Популярные новости