Олександр Шовковський: "Хочу подякувати молодіжній збірній України та тренерському штабу Руслана Ротаня"

2018 08.12 2020   18:03
Фото - expertua.parimatch.com

Тренер збірної України Олександр Шовковський під час експерт-клубу Parimatch розповів про плідну співпрацю національної та молодіжної збірних України.

- Говорячи про ті кадрові проблеми, з якими зіштовхнулась наша національна команда цієї осені, мабуть, неправильно буде не згадати про вклад в її вирішення молодіжної збірної країни. Чи дійсно гравці "молодіжки" приїздили до табору національної команді підготовленими тактично?

- Це запитання стосується роботи збірних команд всіх рівнів. Наскільки я пам’ятаю, коли Руслан Ротань тільки приймав молодіжну збірну, у нього відбулась зустріч із головним тренером національної команди, на якій обговорювались питання, як буде рухатись, розвиватись і готуватись команда U-21.

На самому початку відбіркового циклу у всіх було багато запитань до гри молодіжної команди та результату. Вони не влаштовували нікого. Але потрібно розуміти, що головне завдання молодіжної збірної команди – це підготовка молодих футболістів для того, щоб вони були здатні грати на самому високому рівні. І дійсно, гравці, які приходили до нас із "молодіжки", вже розуміли напрямок, розуміли вимоги, які на них чекають в національній команді. Так, це інший рівень, до нього треба звикати. Тому, коли до національної команди долучалися молоді гравці, ми давали їм можливість поступово відчути, адаптуватися. Вони розуміли, що нічого страшного немає – ті самі завдання і вимоги, але все набагато швидше.

Читайте также: Сергей Ковалец: "Если есть доверие к Андрею Шевченко, то его мнение по Ротаню должно быть самым важным"

Ми пам’ятаємо, ще якихось три-чотири роки тому час, який відводився у гравцю на прийняття рішення і дію, вимірювався двома-трьома секундами. Зараз аналітика свідчить про те, що це вже менше двох секунд. Футбол на самому високому рівні – це не лише фізична і психологічна готовність, це ще і вміння дуже швидко аналізувати і приймати рішення. Від цього залежить розвиток гравців.

Тому, користуючись нагодою, хочу сказати велике спасибі молодіжній збірній Україні, тому що, дійсно, гравці, які вийшли з лав молодіжної команди, вони були готові до того, щоб без великих перешкод увійти в лави національної команди.

Популярные новости