Руслан Ротань: "Інформації по фінській "молодіжці" в нас вистачає"

972 02.09 2019   09:18
Официальный сайт ФФУ

1 вересня, на день раніше, ніж передбачалося, у Запоріжжі підготовку до відбірних матчів Євро-2021 (U-21) проти Фінляндії (6 вересня) й Мальти (10 вересня) розпочала молодіжна збірна України. Про останні новини з табору синьо-жовтих офіційному сайту УАФ розповів головний тренер команди Руслан Ротань.

— Руслане Петровичу, перше тренування молодіжної збірної України відбулося в неділю...

— Саме так. Щоправда, працювали ми не в повному складі, адже цього дня свої матчі проводили "Шахтар", "Динамо", "Зоря" й "Олімпік", за які виступають футболісти нашої команди.

— Зайвий день підготовки до офіційних поєдинків для тренера збірної — неоціненний скарб?

— Звичайно. Ми сказали хлопцям, що в нас кожен день роботи — на вагу золота, оскільки ми вперше зібралися в такому складі.

— 10 гравців із нинішнього складу — чемпіони світу U-20. Чи вистачить часу вам і вашим помічникам, щоб ці виконавці зрозуміли принципи гри молодіжної збірної?

— Хлопці стали чемпіонами світу, а це вже говорить про їхнє ставлення до справи, тому ми сподіваємося, що вони швидко увіллються до нашого колективу, який, вірю, стане значно сильнішим.

— В якому ключі проходитиме робота збірної?

— Насамперед потрібно відновити хлопців після матчів за клуби, звести їх стан до спільного знаменника. Основну ж частину підготовки буде присвячено тактичній роботі.

— Фінів уже ретельно вивчили?

— Тренерський штаб — так. А футболістів почнемо знайомити з фінською "молодіжкою" з понеділка, коли збереться вся команда. Інформації в нас вистачає.

— Чим вирізняється наш найближчий суперник?

— Перш за все це дисциплінована команда, яка компактно грає, непогано пресингує. Для опонентів вона створює мінімум простору, а це говорить про те, що на нас чекає непростий поєдинок. Два роки тому, по суті, ця фінська збірна не пустила збірну України до фінальної частини юнацького Євро, обігравши в еліт-раунді. Тому ще раз скажу, що до нас у гості їде непростий суперник, але ми налаштовані тільки на перемогу.

Читайте также: Збірна України U-21: склад на матчі кваліфікації Євро-2021 із Фінляндією та Мальтою

Популярные новости