Олександр Головко: "Двері в збірну не закриті ні для кого"

1618 19.05 2016   13:15
Фото - FootBoom.com

«Карпати» делегували до молодіжної збірної України трьох своїх представників. Роман Підківка, Денис Мірошніченко та Олексій Гуцуляк вже сьогодні розпочнуть підготовку в таборі «молодіжки» до відбіркового матчу Чемпіонату Європи 2017 року проти команди Македонії та турніру пам’яті Валерія Лобановського. Коротку характеристику тріо «зелено-білих» дав наставник молодіжної збірної Олександр Головко.

– Олександре Борисовичу, ви вперше викликали до «молодіжки» Олексія Гуцуляка...
– Подивимося, як він буле виглядати у нашій команді. Минулого року він був на зборах, запрошувався до збірної. Все для того, щоб спробувати себе на рівні молодіжної команди у нього є. Час покаже.

– Що скажете про Дениса Мірошніченка?
– Стосовно Дениса, то головна його перевага – наявність ігрової практики. Він достатньо грає у Лізі Парі-Матч. Є питання щодо його стабільності – один матч може зіграти добре, інший – не дуже. Конкуренція, яка є у нас на правому фланзі оборони, думаю, дозволить йому зростати.

– Нарешті, воротар Роман Підківка...
– Є проблеми стосовно його ігрової практики. Проблеми відчутні... Однак ми сподіваємося, що вони не даватимуться взнаки у наших матчах.

– Чи перебуваєте ви на зв’язку з тренерами «Карпат» і чи намагаєтеся якось вирішувати проблеми відсутності ігрової практики у Підківки?
– У нас в тренерському штабі можна визначити умовний розподіл обов’язків – у мене є інформація, яка надходить від тренера воротарів, який постійно на контакті з представниками «Карпат». Ми маємо достатньо інформації і постійно перебуваємо на зв’язку. Однак найкращий показник – це робота під час тренувального процесу у таборі збірної.

– На матч відбору і турнір Лобановського ви викликали лише двох воротарів: Романа Підківку і Назара Федорівського з «Оболоні». Раніше запрошення отримували Сарнавський, Бущан, Шеремета...
– Ми поступово готуємося до наступного відбору, що стартує у 2017-му році. Ця команда складатиметься з хлопців, що народилися у 1996-1997 роках. Тому ми переглядаємо кількох воротарів. Сарнавський має проблеми в «Шахтарі» з ігровою практикою, з Бущаном в «Динамо» ситуація краща. На даний момент зробили акцент на Підківку, якщо вести мову про цю вікову категорію. Завдання вирішуватимуться поступово. Маємо вигравати у македонців. Далі побачимо, на кого будемо розраховувати.

– Не так давно «Карпати» делегували до «молодіжки» Вадима Страшкевича і Амбросія Чачуа. Ви запросили Гуцуляка, але є ще Василь Кравець, його партнер по юнацькій збірній...
– Кравець буде викликаний до збірної, але це буде команда U-20. Щодо інших хлопців, то тут існує елемент конкуренції. Якщо вести мову про Амбросія, то ми маємо вибір в опорній зоні, хоча не скажу, що він великий. На сьогодні наш вибір впав на інших гравців. Але це не кінцевий варіант. Ми обмежені в часі і повинні максимально себе проявляти. Сьогодні така ситуація, через півроку вона може бути іншою. Сподіваюся, що ті хлопці, які зараз опинилися за бортом збірної, ще проявлять себе. Двері в команду не закриті ні для кого. Це стосується гравців і «Карпат», і «Шахтаря», і «Динамо».

– Сезон в Україні закінчився. Більшість футболістів приїдуть до вас втомленими. Проблем з мотивацією бути не може?
– Пропоную відразу забрати слово «втомлені». Ви мені пробачте, але професіональний футболіст повинен виступати в єврокубках, внутрішній першості і їздити у збірну. Можливо, після 26 років про втому можна задумуватися. Що стосується молодого хлопця, який обрав собі за роботу футбол, то про це слово він повинен забути. Втома може бути або психологічною, або через відсутність нормального тренування. Тому я не розумію, коли кажуть, що молоді хлопці хочуть відпочити і кудись поїхати. Про це скажу лише те, що вони ще не напрацювалися (сміється). Можу вас запевнити, як колишній футболіст. Тому ласкаво просимо до нас у збірну. Попереду у нас важка робота.

Читайте также: Александр Головко: "Для нас сейчас каждый ближайший матч - самый главный"
Популярные новости