Юрій Мороз: "Налаштовуємо футболістів прикладом збірної команди U17"

1209 24.04 2013   22:39
Фото - ffu.org.ua

Старший тренер юнацької збірної команди України U19 Юрій Мороз прокоментував поразку своїх підопічних у товариській зустрічі від ровесників з Греції з рахунком 1:2.

- Цей матч можна умовно поділити на дві частини. В першому таймі відчувалась деяка вальяжність. Ті гравці, які сьогодні вийшли в першому таймі, дещо не зрозуміли, хоча ми попереджували, що греки − дуже сильна команда. Програли майже всю боротьбу, через це і перший гол пропустили, та не змогли налагодити комбінаційну гру.

- Цей матч і нещодавня гра проти Німеччини допомогли визначитися з тим кістяком команди, який виступатиме в еліт-раунді?

- Так, група гравців, яка викликана на цей збір, і буде приймати участь в еліт-раунді.

- Сьогодні було багато браку в першому таймі. З чим це пов’язано?

- Можливо тому, що хлопці хотіли на рідній землі при своїх вболівальниках продемонструвати технічний футбол. Тому десь перехвилювались. Ще одна причина − це «весняне» поле, яке не дозволяло грати у той футбол, в який ми звикли.

- Виділявся на фоні партнерів Юрченко. Чи дійсно він є лідером команди і за ним всі тягнуться?

- Так. Цей хлопець - у команді із дня її заснування, він відповідає такому високому рівню, за ним всі тягнуться, він капітан. І людина він, сам по собі, гарна.

- Ви розмовляли з Сергієм Івановичем Ковальцем про хлопців, які можуть бути заграні у молодіжній збірній?

- Ми завжди розмовляємо, не тільки сьогодні. Був короткий діалог про проблеми у команді, як до них підходити. Сергій Іванович більше може сказати по команді, у нього свій погляд на речі. До еліт-раунду, все таки, він гравців цієї збірної не буде залучати у свою команду. Але таке бажання у нього присутнє.

- Суперники по еліт-раунду - Росія. Італія і Туреччина − досить серйозні. Як Ви вважаєте, які шансі у цієї збірної U-19 добитися позитивного результату?

- Питання у тому, чи захочуть цього самі хлопці. На прикладі збірної U-17 Олександра Головка, яка поїхала у Німеччину і виграла еліт-раунд, вийшовши у фінальну частину ЧЄ-2103, налаштовуємо футболістів. Налаштовуємо їх на те, що всі суперники там рівні. Рівні і сильні. Бути серед таких досить престижно, і я гадаю, що ми «достукаємось» до хлопців. Все залежить не тільки від нас, а й від них сами

Источник: Пресс-служба ФФУ
Популярные новости