Олег Кузнецов: "У березні збірна України (U-19) планує взяти участь у турнірі в Португалії"

453 19.12 2022   16:28
Официальный сайт УАФ

Головний тренер юнацької збірної України Олег Кузнецов прокоментував результати жеребкування кваліфікаційного раунду Євро-2024 (U-19), інформує пресслужба УАФ.

Із 15-го до 21 листопада 2023 року юнацька збірна України (футболісти не старші 2005 року народження) гратиме у кваліфікаційному раунді Євро-2024 (U-19). За підсумками жеребкування "синьо-жовті" зустрінуться з командами Словаччини, Косова та Мальти (господар змагань).

— Щодо минулих виступів, то підготовка до еліт-раунду Євро-2022 (U-17), враховуючи ситуацію в країні, вийшла зім'ятою, — сказав Кузнецов. — На збір довелося викликати не всіх найсильніших футболістів. Звичайно, що ми залишилися незадоволеними третім місцем у групі. Але я впевнений, що якби все пройшло за планом, то результат був би іншим.

Утім, важливо, що життя продовжується, тому ми з усією відповідальністю готуватимемося вже до кваліфікаційних матчів Євро-2024 (U-19). Із приводу жеребкування можу сказати, що група в нас рівна. І нехай збірні Словаччини, Косова й Мальти не належать до європейських грандів, упевнений, що в кожному поєдинку буде непросто. Вважаю, що в нашому квартеті фаворита немає.

Щодо планів підготовки, то я поки що нічого конкретного сказати не можу. Так, у березні ми плануємо взяти участь у серйозному міжнародному турнірі в Португалії, але поки що невідомо, чи відбудеться він узагалі. У теорії хотілося б провести тижневий селекційний збір, щоб переглянути кандидатів і зіграти пару контрольних матчів. Але, знову ж таки, як усе буде, гадаю, стане відомо вже наступного року…

Склад кваліфікаційних груп Євро-2024 (U-19):

Група 1: Франція,  Данія,  Ісландія,  Естонія.

Група 2: Норвегія,  Угорщина,  Латвія,  Гібралтар.

Група 3: Сербія,  Шотландія,  Болгарія,  Андорра.

Група 4: Італія,  Швеція,  Швейцарія,  Ліхтенштейн.

Група 5: Німеччина,  Польща,  Північна Македонія,  Казахстан.

Група 6: Іспанія,  Грузія,  Кіпр,  Молдова.

Група 7: Україна,  Словаччина,  Косово,  Мальта.

Група 8: Туреччина,  Греція,  Білорусь,  Литва.

Група 9: Ізраїль,  Хорватія,  Вірменія,  Фарерські о-ви.

Група 10: Чехія,  Румунія,  Фінляндія,  Сан-Марино.

Група 11: Нідерланди,  Боснія і Герцеговина,  Азербайджан,  Люксембург.

Група 12: Англія,  Австрія,  Уельс,  Чорногорія.

Група 13: Ірландія,  Бельгія,  Словенія,  Албанія.

Міні-турніри в 13-ти групах відбудуться в період із 4-го до 12 вересня, із 9-го до 17 жовтня або з 13-го до 21 листопада 2023 року. Володарі двох перших місць у відбірних групах та найкращий із володарів третіх місць за результатами матчів із першою та другою командами приєднаються до Португалії в елітному раунді кваліфікації.

Збірна Північної Ірландії на правах господаря здобула пряму перепустку до фінальної стадії, яка пройде влітку 2024 року.

Популярные новости