Олександр Петраков: "На чемпіонаті світу розраховуємо на Луніна"

3162 31.07 2018   09:25
Официальный сайт ФФУ

Юнацька збірна України (U-19), яка на чемпіонаті Європи пробилася до півфіналу турніру, повернулася в Київ. Головний тренер команди Олександр Петраков в інтерв’ю прес-службі ФФУ розповів про виступ на Євро-2018 і поділився найближчими планами.

— Олександре Васильовичу, що ви зараз відчуваєте?

— Втому. Найбільша радість була після матчу з Туреччиною, коли з’ясувалося, що збірна України вийшла до півфіналу Євро. А от поразка на цій стадії від португальців трохи зіпсувала враження від перебування у Фінляндії. Нашим хлопцям просто не вистачило сил. Футболісти, які були в запасі, теж кваліфіковані, але їхній час, мабуть, ще не настав.

— У чому була головна запорука успіху на груповій стадії змагань?

— У згуртованості, ігровій дисципліні, самовіддачі та функціональній готовності команди.

— І головної мети, потрапляння на чемпіонат світу U-20, який наступного року пройде в Польщі, команда досягла…

— Абсолютно вірно. Ми навіть трохи перевиконали завдання, пробившись до півфіналу Євро. Але нехай ніхто не думає, що на гру проти Португалії команда вийшла не налаштованою належним чином. Не варто забувати, що піренейская збірна — чемпіон Європи серед 17-річних. Дуже сильна команда. До того ж позначився один зайвий день відпочинку у суперника. З подібною проблемою зіткнулися й англійці, програвши норвежцям стиковий матч за право потрапляння на чемпіонат світу. Та й французи виглядали не так, як зазвичай, у півфінальному поєдинку з італійцями.

Читайте также: Александр Петраков: "Много негатива на сборную Украины (U-19) вылилось за 0:5 в полуфинале"

— Ви казали, що, якщо збірна України потрапить на чемпіонат світу, то ви всією сім’єю поїдете до Польщі...

— Так. Організую цю поїздку за власні кошти. Думаю, і багато батьків моїх футболістів також будуть присутні на мундіалі.

— Коли відбудеться перший збір після чемпіонату Європи?

— Планується, що в листопаді ми зіграємо товариський матч зі збірною Узбекистану. А в наступному році попрошу керівництво Федерації футболу України про те, щоб організували нам спаринги з неєвропейськими командами. Це може бути США, Японія, Китай, Катар. Можливо, завдяки своїм зв’язкам вийде домовитися з Уругваєм, якщо, звичайно, латиноамериканці потраплять на світову першість. Постараємося якнайкраще підготуватися до поїздки до Польщі. Президент ФФУ Андрій Павелко сказав, що для нашої збірної він зробить усе можливе, що ми ні в чому не матимемо потреби.

— Які завдання перед командою будете ставити на чемпіонаті світу?

— Мінімальна мета — це вихід з групи. А там життя покаже. Я намагаюся все робити послідовно.

— На той час в Україні можуть з’явитися таланти, на які ви звернете увагу?

— Дуже хочеться в це вірити, але я сильно в цьому сумніваюся. Але не забувайте, що з основи в нас ще є травмований на даний момент Тимофій Сухар і Олексій Кащук, який не встиг відновитися до початку Євро. Також я хочу бачити Андрія Луніна. На цю тему я вже переговорив із президентом ФФУ. В кінці травня чемпіонат Іспанії закінчується. Цей воротар нам дуже допоможе.

Читайте также: Александр Петраков: "Эту игру проиграл я"

Популярные новости