Валерій Бондар: "На Евро-2018 можна поборотися за медалі"

2355 03.04 2018   12:46
Фото - Денис Руденко, FootBoom

Захисник юнацької збірної України (U-19) Валерій Бондар в інтерв’ю прес-службі ФФУ розповів про гру в еліт-раунді Євро-2018 (U-19) та враження від виходу до фінальної частини чемпіонату Європи.

— Валерію, що ти відчув, коли на 90+2-й хвилині побачив м'яч у воротах румунів?

— Я до останнього вірив, що Україна заб'є гол, але що автором цього голу стану я, навіть не мріяв (посміхається). Радість описати було важко, але тут же потрібно було викинути з голови всі зайві думки, оскільки до фінального свистка ще залишалося кілька хвилин, і слід було провести їх із максимальною віддачею.

— Ваш наставник Олександр Петраков говорив, що ти сам попросився в атаку...

— Втрачати-то було нічого, тому я запитав Олександра Васильовича, чи можна залишати свою позицію. Він дав добро (посміхається).

— Який із матчів на турнірі був для збірної України найскладнішим?

— Усе-таки проти команди Румунії. По-перше, нам потрібна була тільки перемога, а по-друге, ми першими пропустили за 13 хвилин до кінця поєдинку. Хоча й інші суперники у групі змушували нас викладатися по максимуму.

— У матчах із Сербією та Румунією збірна України дотискала суперників у компенсований час. Це говорить про те, що функціонально ви були готові добре?

— Думаю, так. Із цим проблем не було взагалі. А якщо сюди додати ще й наш згуртований колектив... Характер у нашої збірної сильний. Із самого початку ми були заряджені тільки на вихід із групи. Величезне бажання і самовіддача зробили свою справу.

— Із ким із суперників хотів би зустрітися у фінальній частині чемпіонату Європи?

— Цікаво було б зіграти з португальцями, оскільки ще жодного разу з ними не перетинався. А також із Фінляндією та Туреччиною, з якою в нас в очних протистояннях непогана статистика.

— Чого, на твій погляд, збірна України може досягти на Євро?

— Якщо нам вдасться показати всі свої найкращі якості, то можна поборотися й за медалі.

Читайте также: Олександр Петраков: "Завдання збірної України - потрапити на чемпіонат світу"

Популярные новости