Меморіал Баннікова: Україна – поза конкуренцією

1271 14.05 2013   20:32
Фото - ffu.org.ua

У середу, 15 травня, стартує XII міжнародний турнір з футболу пам’яті першого президента Федерації футболу України Віктора Баннікова. Учасниками змагань будуть вісім національних юнацьких збірних, складених з гравців віком до 16 років. За почесний трофей на футбольних полях Києва, Борисполя та Обухова боротимуться збірні команди України, Білорусі, Латвії, Польщі, Росії, Сербії, Туреччини та Чехії.

Міжнародний юнацький турнір пам’яті Віктора Баннікова проводиться в Україні з 2002 року. У дебютному розіграшу брали участь лише чотири команди − Україна, Польща, Росія та Білорусь. Згодом регламент змагань було допрацьовано, і кожного наступного року запрошення відвідати нашу державу отримували по вісім юнацьких збірних команд з усього світу.

Саме юнацька збірна команда України U-16 є рекордсменом за кількістю перемог на турнірі. Якщо перший млинець для «синьо-жовтих» у 2002 році виявився глевким, то за останні десять років українська команда святкувала перемогу п’ять разів (2003, 2005, 2006, 2011, 2012). У своєму першому фіналі українська команда з мінімальним рахунком 1:0 переграла Словаччину, аналогічно завершилися вирішальні матчі України з Туреччиною і Польщею у 2005 та 2006 роках відповідно. Протягом двох останніх розіграшів турніру у вирішальних матчах Україна з’ясовувала стосунки з Росією, двічі долаючи опір північних сусідів − 3:0 та 0:0 (4:3 по пенальті).

З травня 2011 року збірна України є беззмінним володарем трофею, тому для команди Олега Кузнецова настав час захищати титул найсильнішого колективу Меморіалу Баннікова останніх років.

На українських футболістів чекають три матчі групового турніру, які пройдуть на стадіоні «Колос» у Борисполі. Протистояти чинним переможцям Меморіалу у групі «А» будуть збірні команди Польщі, Туреччини та Білорусі. Квартет групи «B» складається зі збірних Чехії, Сербії, Латвії та віце-чемпіона минулорічного турніру − Росії. Команди цієї групи гратимуть на Міському спорткомплексі імені Мельника в Обухові.

Кращі команди груп «A» та «B» посперечаються за престижний трофей у фінальному матчі, який відбудеться 19 травня на стадіоні навчально-тренувального комплексу Федерації футболу України імені Баннікова.

Що стосується нашої команди, то 15 травня збірна України поміряється силами з однолітками з Туреччини (початок матчу о 17:00), 16 травня − з ровесниками із Білорусі (початок матчу о 17:00), а завершуватимуть груповий турнір «синьо-жовті» матчем з Польщею (початок матчу о 13:00).

Источник: Пресс-служба ФФУ
Популярные новости