Контрольний матч. Україна U-19 − Литва U-19 2:2

1569 08.05 2013   19:36
Фото - ffu.org.ua

Україна U19 − Литва U19 − 2:2

Голи: Юрченко (11), Безбородько (33) - Лукас Спалвіс (36), Сімонас Станкєвічюс (86).

Україна: Богдан Сарнавський, Едуард Соболь, Михайло Шишка, Олександр Сваток, Денис Мірошніченко (Роман Мірошик, 63), Владлен Юрченко (Олександр Андрієвський, 46), Сергій Гринь (Іван Петряк, 46), Дмитро Мішньов, Валерій Гришин (Андрій Блізніченко, 46), Владислав Павленко (Дмитро Крапивний, 46), Денис Безбородько (Олексій Хобленко, 76).

Сьогодні, 8 травня на стадіоні тренувальної бази ФК «Оболонь-Бровар», що у Бучі, юнацька збірна України гравців віком до 19 років провела свій останній контрольний поєдинок перед від’їздом на еліт-раунд ЧЄ-2013 до Росії. Суперниками підопічних Юрія Мороза цього разу була команда Литви.

Стартові хвилини зустрічі засвідчили повну перевагу українців, що вилилось у швидкий гол від капітана синьо-жовтої команди Владлена Юрченка, який завершив чудову атаку влучним пострілом.

У середині тайму литовці намагалися перехопити ініціативу у матчі, але наразилися на швидку контратаку, яка була розіграна немов по нотах, з боку української команди. Цього разу м’яч на свій рахунок записав гравець донецького «Шахтаря» Денис Безбородько.

За три хвилини по тому, литовці ледь не вперше отримали право на пробиття кутого, і тут наші захисники не вгледіли Лукаса Спалвіса, який головою переправив круглого у сітку воріт Богдана Сарнавського. За рахунку 2:1 завершилася перша 45-ти хвилинка.

По перерві тренер збірної України провів чотири заміни, що відзначилось на конструктивності гри українців. У ці хвилини м’яч не тримався ні в однієї з команд, і до гострих моментів майже не доходило. На 86-ї хвилині зустрічі литовці отримали право на штрафний удар поблизу карного майданчика українців. І після його розіграшу високий захисник литовської збірної Сімонас Станкєвічюс головою зрівняв рахунок у матчі.

На останній компенсованій хвилині підопічні Юрія Мороза мали гарний шанс вирвати перемогу, але потужний удар зі штрафного голкіпер литовців у видовищному стрибку перевів на кутовий. Фінальний свисток головного арбітра матчу Євгена Арановського зафіксував результативну нічию - 2:2.

Після матчу наставник збірної України Юрій Мороз поділився з прес-службою ФФУ своїми враженнями про матч.

- Сьогодні у матчі з боку двох команд була безкомпромісна боротьба. У першому таймі наша команда виглядала більш зібраною, агресивною і майстернішою, а у другому таймі, можливо погодні умови або наші футболісти думали, що гра зроблена, трохи знизили швидкість і розслабились. У кінцевому результаті два стандарти призвели до взяття наших воріт. Захист наших воріт при стандартних положеннях на сьогоднішній день шкутильгає. Хлопці не дограють, надіються на когось. Як не стараєшся їм пояснити, хлопцям вже по 19 років і вони грають у професіональних командах, вони повинні розуміти, що вимоги там мають відповідати вимогам у збірній. Сьогодні не все, що хотілось нам вдалося… 12-го травня ми збираємося в Києві і у Пущі-Водиці будемо готуватися на цих полях до еліт-раунду, що пройде в Краснодарі, нам Федерація футболу України створила грані умови для підготовки. Будемо плідно готуватись і працювати над своїми помилками.

Источник: Пресс-служба ФФУ
Популярные новости