Андрій Тлумак: "Хотіли добре зіграти проти "Шахтаря"

1029 31.03 2013   14:12

По закінченні матчу 5-го туру фінального етапу прем’єрної першості України серед юніорських команд клубів Прем’єр-ліги, сформованих з гравців не старше 1993 року народження, у якому львівські «Карпати» U-19 у гостях обіграли донецький «Шахтар» U-19 з рахунком 1:0, тренери обох команд поділилися своїми враженями від гри.

Андрій Тлумак, тренер «Карпат» U-19:

– Після домашньої поразки від «Іллічівця» ми дуже хотіли добре зіграти проти «Шахтаря» і тому я тішуся з того, що ми не лише взяли три очки, а й показали цілком добротний футбол. Перший тайм був повністю за нами і створивши низку моментів, незадовго до перерви ми таки забили. Що ж до другої половини матчу, то ми хоча й грали здебільшого від оборони, але контролювали хід гри. Хлопці повністю виконали установку на гру, зіграли саме так, як ми і домовлялися. Хочу відзначити, що хлопці, які виходили на заміну в другому таймі, добре входили в гру і завдяки їхній активності ми змогли витримати той досить високий темп, в якому діяли команди майже до самого фінального свистка. Вигравати у такої сильної команди, як «Шахтар», та ще й на її полі – насправді дуже приємно.

А ще наша перемога стала хорошою відповіддю на репліку, яку сказав минулого вівторка тренер збірної України U-18 Олександр Петраков після поразки його команди від поляків у товариській грі на полі «Арени Львів» з ганебним рахунком 0:6. У програші він звинуватив гравців «Карпат», яких було аж двоє і які відіграли лише перший тайм, який між іншим, закінчився з рахунком 0:3. Тобто і з ними, і без них збірна України пропустила по три голи, але винні лише наші футболісти. Тому мені цікаво, що Олександр Петраков скаже тепер, коли «Карпати», маючи в складі лише одного і то, за його словами, чи не найгіршого гравця збірної Юрія Яструба (інший наш збірник Тарас Завійський є гравцем головної команди «Карпат»), у гостях виграють у «Шахтаря», за який грало аж шестеро збірників? То може причина поразки з рахунком 0:6 від поляків лежить в дещо іншій площині? Можливо, якраз і зазнали українці такого розгрому, бо в збірній надто мало гравців «Карпат»? Мені здається, що тренерам збірної U-18 тут є над чим помізкувати...

Популярные новости