Першість U-19. "Карпати" - "Чорноморець" 1:0. Переможні кроки "левів"

1173 26.03 2014   18:37
Фото - fckarpaty.com.ua

Першість U-19. Другий етап. Група 1. 26.03.2014. Рава-Руська. Стадіон «Локомотив». 200 глядачів.

«Карпати» - «Чорноморець» 1:0 (0:0)

Гол: Яструб 70.

«Карпати»: Сілецький, Богач (Намуйлик 64), Гладкий (Захарків 64), Грось, Єлсуков, Лобай, Макогон, Полюганич (Яструб 64), Савошко (Вербний 90), Швед, Штаненко.

Старший тренер – Ігор Йовічевіч.

«Чорноморець»: Зацепін, Іллой-Айєт, Гарванко, Щетінін, Серденюк, Гончаренко (Войтович 66), Попов (Григоренко 84), Захарченко (Іванченко 59), Дубіна, Михайліченко, Горбовський (Новіков 41; Чернишов 77).

Старший тренер – Олександр Бабич.

Попередження: Штаненко 53, Грось 80.

Перемога тиждень тому над дніпропетровським «Дніпром» з більш, ніж переконливим рахунком 4:0 хоча й не підняла юніорів «Карпат» по щаблях турнірної таблиці, але суттєво наблизила до тих команд, які ведуть боротьбу за місця в призовій трійці, а головне, в значній мірі зміцнила бойовий дух і повернула підопічним Ігоря Йовічевіча психологічну впевненість у своїх силах після трьох поразок поспіль перед зимовою перервою.

Тож вболівальники «левів» вірили, що й на сьогоднішній поєдинок проти одеського «Чорноморця» карпатівці вийдуть з належним налаштуванням на самовіддану боротьбу та величезною жагою перемогти. Тим паче що у «зелено-білих» був борг перед «синьо-чорними»: у двох попередніх очних іграх у поточному сезоні, що відбулися в рамках групового етапу, в першому колі перемогу святкували одесити (1:0), а в другому сильнішого так і не було виявлено (1:1). Забігаючи трохи наперед, скажемо, що сподівання своїх симпатиків наші хлопці виправдали , як то кажуть, на всі сто – здобули перемогу з рахунком 1:0, показавши при цьому, як для свого віку, достатньо змістовний та видовищний футбол. Але про все за порядком.

Перші 25 хвилин матчу пройшли за рівної боротьби – гра точилася між двома карними майданчиками, а кіпери обох команд були не стільки її учасниками, як глядачами. І «леви» і «моряки» намагалися захопити ініціативу, але ні одним ні другим це не вдавалося через надмірну кількість технічного браку до якого призводив пресинг, який особливо вдало давався одеситам. Лише на 27-й хвилині карпатівці зуміли розіграти на правому фланзі комбінацію, яка завершилася переводом м’яча в центр під удар Савошку, на постріл якого своєчасно зреагував кіпер гостей.

Після цього епізоду «зелено-білі» закрили «синьо-чорних» на їхній половині поля, з кожною хвилиною посилюючи тиск. Але як частенько буває у футболі м’яч ледь не опинився у воротах саме «Карпат». На 34-й хвилині гостям вдалося перевести гру на половину поля господарів і Михайліченко з позиції правого інсайда несподівано пробив по воротах. Іван Сілецький нічого не міг зарадити аби врятувати свою команду від неприємностей, але кіпера підстрахувала поперечка!

Що ж до атакувальних дій «левів», то до свистка на перерву їм нічого суттєвого створити поблизу воріт суперника так і не вдалося. Тож на відпочинок команди пішли за рахунку 0:0, який цілком відображав те, що відбувалося на полі у перші 45 хвилин зустрічі.

Другий тайм розпочався з обопільних атак суперників і було схоже на те, що гра триватиме до першого забитого гола. Зрештою, так все і трапилося, а вирішальним у матчі стало рішення хорватського коуча «Карпат» провести потрійну заміну. Юрій Яструб, Петро Намуйлик та Юрій Захарків додали гостроти в діях карпатівців у передній лінії і рівень напруги у володіннях Богдана Зацепіна дуже швидко досяг свого максимуму. Відтак на 71-й хвилині «зелено-білі» розірвали оборону суперника на правому фланзі атаки і захисник Іван Лобай від лицьової лінії зряче виконав силовий простріл на Юрія Яструба, який метрів з 10-й в дотик пробив у дальню шістку – Зацепін лише поглядом провів м’яч, коли той залетів до сітки.

Пропущений м’яч змусив підопічних Олександра Бабіча активізуватися у передній лінії, що залишало карпатівціям простір для проведення швидких контратак. Однак, ні тиск одеситів на ворота Івана Сілецького, ні намагання львів’ян впіймати суперника на швидкій контратаці, до результативних дій не призвели. Тож фінальний свисток арбітра в полі Анастасії Романюк з Івано-Франківська зафіксував мінімальну звитягу над суперником.

Сьогоднішня перемога «Карпат», разом з поразками запорізького «Металурга» і київського «Динамо», дозволила «левам» піднятися на п’яту сходинку турнірки і наблизитися до третього місця на відстань двох очок. Додамо, що наступні два поєдинки проведуть на виїзді проти донецьких команд – «Металурга» і «Шахтаря», які відбудуться 2-го і 6-го квітня відповідно.

Популярные новости