Ігор Йовічевіч: "Через такі ігри також необхідно пройти"

1500 24.04 2014   01:09
Фото - fckarpaty.lviv.ua

По завершенні поєдинку юніорських команд «Карпат» і «Металіста» старший тренер «зелено-білих» Ігор Йовічевіч поділився своїми враженнями від гри.

«У моїй кар’єрі, як гравця, так і тренера, рахунок 3:0, як на користь моєї команди, так і суперника, зустрічався дуже багато разів. Але такого, щоб при цьому всі три голи було забито з пенальті, не було ніколи. Та й загалом подібного випадку я не пригадую і не чув про подібне.

Одразу скажу, що я не хочу обговорювати пенальті в наші ворота, бо ніколи не люблю давати оцінку діям арбітра. Що ж до вилучень, то у мене немає ніяких сумнівів щодо правомірності дій судді, коли він вигнав з поля нашого воротаря. Я не розумію, навіщо Іван вдарив ногою суперника. В тій ситуації він вже заволодів м’ячем, але продовжував летіти вперед з прямою ногою. Тому тут чиста червона картка. Що ж до вилучення Лобая, то тут я не погоджуюся з таким суворим рішенням. Там не був явний фол останньої надії і не було настільки гостре порушення, тому коли й давати картку, то хіба тільки жовту. Однак суддя вирішив, що порушення тягне на пряму червону і ми вже на 5-й хвилині залишилися в чисельній меншості.

Самі розумієте, що програвати на чужому полі 0:1 вже на 5-й хвилині та ще й втратити при цьому гравця, який у побудові гри команди відіграє дуже важливу роль як в обороні, так і в нападі – ситуація надзвичайно складна. Нам довелося перебудовуватися по ходу матчу і тут я хочу відзначити, що нам це вдалося зробити досить непогано. Коли аналізувати гру в обороні, то окрім трьох пенальті, ми не дозволили «Металісту» створити бодай один насправді гольовий момент. Тому я вважаю, що на три пропущені голи ми не заслужили – це однозначно.

Що ж до атаки, то граючи в меншості, створювати моменти не так просто – все ж у нас бракувало одного гравця саме в передній лінії. Тим не менше, у нас були моменти. Зрозуміло, їх було не так багато, як би нам того хотілося. Втім, все одно я вважаю, що ми краще контролювали м’яч за суперника і краще комбінували. Однак вся проблема в тому, що забити нам не вдалося.

Зрозуміло, настрій і в мене, як і в моїх хлопців не найкращий. Але ми не робимо трагедії з цієї поразки. Через такі ігри також необхідно пройти, це також той досвід, яким допоможе нам стати сильнішими. Повернувшись додому, ми проаналізуємо цей матч і зробимо правильні висновки. Тож життя продовжується і ми йдемо далі. А «Металіст» я вітаю з перемогою і думаю, що саме харків’яни виграють чемпіонат. Ми ж готуємося на запорізький «Металург». Боротьба за медалі триває і ми сподіваємося, що один з комплектів буде нашим. Та головне, підготувати хороших гравців для першої команди клубу», – сказав Ігор Йовічевіч.

Популярные новости