Першість U-19. "Карпати" - "Волинь" 1:0. Гол в дебюті та три нереалізовані пенальті (+відео)

1061 21.10 2013   09:38

Першість U-19. Група А. 13-й тур. 20.10.2013, Львів. Стадіон «Україна». 150 глядачів.

«Карпати» (Львів) - «Волинь» (Луцьк) 1:0 (1:0)

Гол: Савошко 1.

«Карпати»: Мозіль, Богач (Білоус 90), Виздрик, Гладкий (Макогон 30), Грисьо (Штаненко 58), Дударенко, Єлсуков, Кльоц (Бухта 63), Лобай, Полюганич (Захарків 62), Савошко (Намуйлик 90+4).

Тренер: Ігор Йовічевіч.

«Волинь»: О. Воробей (Ярмощук 77), Булига, Р. Воробей (Байбула 83), Малик, Мельничук, Максимук (Фурман 67), Шаповал (Малецький 46), Стрижеус (Кулина 53), Коломієць (Слива 67), Ловинюк, Бабій.

Тренер: Ярослав Комзюк.

Нереалізовані пенальті: Савошко 24 (воротар) – Коломієць 33 (воротар), Стрижеус 36 (вище воріт).

Попередження: Дударенко 13, Грисьо 37, Штаненко 70 – Шаповал 6, Р. Воробей 24, Ловинюк 72.

Вилучення: Виздрик 32.

«Левам», аби достроково гарантувати собі місце у фінальній частині першості, у галицько-волинському дербі достатньо було не програти. Натомість «хрестоносцям» полегшити життя в середу у вирішальній домашній грі групового етапу з київським «Динамо» міг тільки виграш у карпатівців. Якби «Волинь» перемогла «зелено-білих», то з киянами їм би вистачало й нічиєї. А от нічия, так само, як і поразка, змушувала б підопічних Ярослава Комзюка грати з киянами виключно на перемогу. Забігаючи наперед, скажемо, що в середу «хрестоносців» таки влаштує тільки виграш. Але про все за порядком.

Гру проти сусідів «леви» розпочали з деякими змінами у складі, коли порівнювати з попереднім матчем проти «Дніпра». А конкретно Ігор Йовічевіч зупинився на наступному варіанті стартової одинадцятки: у рамці воріт – Олег Мозіль; пару центральних захисників склали Назар Виздрик і Андрій Єлсуков, а на флангах оборони діяли Іван Лобай та Олександр Дударенко – справа і зліва відповідно; Дмитро Кльоц грав опорника, а Володимир Савошко і Дмитро Полюганич доповнили середню лінію; позицію центрфорварда обійняв Володимир Гладкий, який повернувся в гру після лікування; на флангах його підтримували Ігор Богач та Максим Грисьо.

За своїм сценарієм гра на полі львівського стадіону «Україна» видалася просто таки фантастична, особливо перший тайм. Рахунок було відкрито вже на 1-й хвилині. Дебют, як то кажуть, на всі сто вдався господарям: прохід лівим флангом, подача верхом – воротар виніс м’яч за межі карного майданчика. Але першим на підборі був Володимир Савошко, який другим дотиком немов з пращі пробив по воротах – круглий ледь не порвав сітку. Олександр Воробей, кіпер «Волині», відбити такий удар не мав жодних шансів – 1:0.

Забитий м’яч у першій же атаці додав карпатівцям наснаги, так само, як і підтримка трибун, де на перших ролях були батьки та рідні і друзі наших гравців. Однак «хрестоносці» досить швидко прийшли до тями і вже буквально за кілька хвилин гра вирівнялася – почався футбол на зустрічних курсах, який так полюбляють вболівальники. Небезпека біля воріт як господарів, так і гостей виникала ледь не після кожної атаки суперника. Однак дуже вдало діяли обидва воротарі – і Олег Мозіль, і Олександр Воробей. Чого варті лише три незабиті пенальті, які арбітр з Тернополя Володимир Федунець абсолютно по ділу призначив упродовж якихось 13-и хвилин.

Першими шанс подвоїти свою перевагу в рахунку отримали «Карпати», коли на 24-й хвилині Ігоря Богача, який зіграв на випередження в штрафному майданчику, «зрубали» захисники «Волині». За відсутності штатного пенальтиста Юрія Яструба, виконувати вирок арбітра взявся автор першого гола Володимир Савошко. Капітан «левів» вирішив перехитрити кіпера волинян і пробив по центру, з надією, що той обов’язково кинеться в один з кутів. В принципі, Олександр Воробей кинувся вліво, але встиг ногою вибити круглого, який низом летів по центру і тим самим не дозволив 8-у номеру «Карпат» оформити «дубль».

Відбитий кіпером «Волині» пенальті став для його партнерів немов сигналом до штурму воріт суперника. Команда з Луцька активізувалася і завдяки швидким атакам почала піднімати градус напруги у карному майданчику господарів. Чергова атака «хрестоносців» закінчилася тим, що партнери прямо по центру вивели на ворота свого форварда Мар’яна Бабія і центрбеку «левів» Назару Виздрику не залишалося нічого іншого, як з порушенням правил завалити нападника на газон. Арбітр миттєво показав карпатівцю червону картку і поставив круглого на точку. Пробивати пенальті взявся Сергій Коломієць. Центрфорвард гостей пробив низом у ліву від Олега Мозіля «шістку». Але кіпер розгадав намір опонента і блискуче спочатку відбив м’яча у стрибку, а потім, зірвавшись за мить на ноги, зафіксував його у руках.

Незабитий пенальті не зламав психологічно підопічних Ярослава Комзюка. Навпаки, вони з ще більшою злістю пішли в атаку і за якихось три хвилини арбітр надав їм ще один шанс відновити рівновагу в рахунку, призначивши другий поспіль пенальті у ворота «Карпат». Цього разу захист нашої команди негостинно обійшов у своєму карному майданчику з Євгеном Маликом. Зазначимо, що капітан «Волині», який діяв на позиції центрального захисника, в даному епізоді опинився на місці лівого нападника – це якнайкраще характеризує намагання волинян добитися необхідного для них результату в матчі. Цього разу до точки вже підійшов Андрій Стрижеус. Пробив він дуже сильно, але й дуже неточно – шкіряна сфера пролетіла значно вище поперечки...

Втім й другий нереалізований пенальті жодним чином не вплинув на агресивність в атаці гостей. Андрій Стрижеус не забив з точки на 37-й хвилині, а вже за дві хвилини Олег Мозіль знову був змушений творити чудеса у рамці. На підборі дуже класно зіграв Олександр Ловинюк, потужно пробивши в ліву «шістку», але затяжний стрибок кіпера дозволив йому врятувати ситуацію, коли майже всі вже бачили круглого у сітці. Просто фантастика!

А в компенсований до першого тайму час мав забивати вже нападник «левів» Максим Грисьо. Партнери вивели його по центру на рандеву з кіпером гостей. 19-й номер «зелено-білих» із захисником «хрестоносців» на спині протягнув м’яч метрів тридцять і пробив низом повз воротаря, який вискочив йому назустріч. М’яч оминув кіпера, але оминув також і каркас воріт...

Другий тайм обидві команди розпочали також досить активно і діяли при цьому на максимальних швидкостях. Втім, маючи на одного гравця більше, ініціативу досить швидко, як то кажуть, прибрали до рук гості. Однак господарі, діючи за схемою 1–4–4–1, наддисципліновано і суперсамовіддано грали в обороні. Цікаво, що в Олега Мозіля роботи по перерві було значно менше, ніж у першому таймі. Карпатівці не дозволяли «хрестоносцям» виводити когось з своїх гравців на по-справжньому забійні позиції. А коли гості ж щось і створювали, то кіпер «Карпат» продовжував ловити все, що летіло у ворота.

У підсумку гол, забитий на 1-й хвилині гри, так і залишився єдиним у матчі і «Карпати» здобули четверту поспіль «суху» перемогу. А головне, наша команда здобула путівку у фінальну частину першості України, при цьому ще й продемонструвавши стійкість характеру і волі. Одним словом – справжні «леви»!

Популярные новости