Ігор Йовічевіч: "Виграти у "Дніпра" було далеко не просто"

965 12.10 2013   19:40
Фото - fckarpaty.lviv.ua

Тренер «Карпат» U-19 Ігор Йовічевіч поділився з Інформаційним центром клубу своїми враженнями від перенесеного гостьового матчу з дніпропетровським «Дніпром» в рамках 10-го туру попереднього етапу першості України серед юніорських команд клубів Прем’єр-ліги, який у підсумку закінчився перемогою «левів» з рахунком 3:0.

- Сьогодні команда повністю заслужила на перемогу. Ми на теоретичних заняттях дуже детально розібрали гру «Дніпра», тож кожен з моїх хлопців, коли виходив на поле, чітко знав всі сильні і слабкі сторони свого суперника, знав що і як робити в тій чи іншій ситуації. Ми правильно передбачили тактику гри господарів і розробили план на гру, який повинен був нам принести позитивний результат.

Втім, розібрати гру суперника на папері і втілити все задумане на полі – це далеко не одне й те саме. Тому я дуже вдячний своїм підопічним, що вони правильно зрозуміли все, що ми хотіли сьогодні побачити у їхньому виконанні. Установку на гру хлопці виконали майже повністю. Причому це стосується як гравців стартового складу, так і тих, хто по ходу зустрічі виходив на заміну. Дуже важливо, що коли ми вводимо у гру свіжі сили, то наша гра тільки посилюється.

А виграти у «Дніпра» було далеко не просто. Хоча хтось, з огляду на підсумковий результат, може подумати, що сьогодні ми зі сторони команди Дніпропетровська майже не зустріли опору. Насправді ж гра вийшла зовсім не простою. Господарі намагалися одразу нав’язати нам свою гру, прагнули змусити нас забути про контратакувальні дії. Але ми змогли досить швидко відтіснити їх від своїх воріт і в свою чергу дали зрозуміти, що не маємо наміру думати лише про безпеку власних воріт.

До певної міри нам допоміг і швидкий гол. Він додав нам впевненості, хлопці зрозуміли, що «Дніпро» також припускається помилок. В підсумку ми зуміли не просто втримати переможний рахунок, а довести справу до перемоги, яка ні в кого не може викликати будь-яких сумнівів.

Сьогоднішня перемога важлива для нашої команди ще й з психологічної точки зору. Хлопці наочно зрозуміли, що їм до снаги вигравати у сильних суперників, а «Дніпро» однозначно дуже серйозний опонент, причому ми можемо це робити і на чужому полі. Але у нас немає жодної ейфорії – ми добре знаємо, над чим нам потрібно працювати. Тож зараз ми трохи порадіємо нашій перемозі, але вже завтра ми розпочнемо готуватися до наступного матчу, а він у нас дуже непростий: дербі з «Волинню» і цим все сказано. До того ж в цій грі ми можемо остаточно забезпечити собі місце у фінальній частині першості України, – сказав хорватський фахівець.

Популярные новости