Олександр Головко: "Карпати" в організації гри сподобалися, а також за бажанням""

1221 10.11 2013   16:40
Фото - sportsfile.com

По завершенні матчу юніорської першості України «Карпати» U-19 – «Шахтар» U-19 своїми враженнями від гри з Інформаційним центром львівського клубу поділився знаний в минулому захисник національної збірної України та київського «Динамо», а нині головний тренер збірної України U-18 Олександр Головко.

– Які ваші загальні враження від матчу?

– Гра хороша, бойова. Скажімо так, закономірний результат, при тому, що «Шахтар» забив на 92-й хвилині. «Карпати» в організації гри сподобалися, а також за бажанням, сьогодні його у них було більше. Позначається, напевно, участь «Шахтаря» в юніорській Лізі чемпіонів, а також участь гравців у збірних командах України 1995 і 1996 років народження. Сьогодні їм не вистачало в грі певної легкості. За рівнем виконавців вище був Донецьк, але сьогодні, ще раз скажу, результат в принципі закономірний.

– Ви напевно, приїхали, подивитися на гравців своєї збірної? Як оцінюєте в одній і іншій командах тих, за ким особливо прискіпливо слідкували?

– Скажімо так, більшою мірою сьогодні мене цікавили «Карпати». Тому що я приїхав не тільки подивитися гру, але й познайомитися з їх новим тренером, подивитися, як працює клуб, в якому напрямку. Природно, що подивився і кандидатів сьогодні, на них робив акцент під час гри. У чомусь підтвердилися мої колишні висновки, побачив я і дещо нове для себе. Інша справа, щоб сьогодні хтось яскраво себе зарекомендував, я не можу сказати. Так, є група людей, які вже викликалися до збірної і швидше за все, саме з цих людей хтось буде зараз викликаний спочатку на підготовчий збір перед турніром Гранаткіна, а потім вже і на сам турнір.

– Команди сьогодні вас чимось здивували?

– Досить добре знаю ці команди, тому щось нове і одній, і іншій команді важко було показати. Це об’єктивно, а суб’єктивно сьогодні була нічийна гра, тому що одні... не буду повторюватися. Є у команд певна втома під кінець року – це по-перше. А по-друге, не вистачило майстерності, щоб вирвати перемогу. Я маю на увазі «Карпати».

– Сьогодні на полі було багато хлопців, які влітку грали у фіналі ДЮФЛ. Пройшло кілька місяців. В їхній грі ви побачили прогрес?

– Коли порівнювати з фіналом, то я не буду говорити про якийсь там прогрес чи регрес. Я буду говорити про те, що деякі з гравців, можна сказати, прогресують, але це відбувається не так яскраво, як може нам би того хотілося. Однак цього, напевно, і не могло статися, напевно тому, що занадто мало часу пройшло, а також тому, що рівень турніру змінився. Може бути, тому, що додалися хлопці 1995 року народження. Можливо, там і рівень швидкості підвищився і рівень прийняття рішення також став набагато вище. Але це ще не той термін, щоб я міг говорити про когось з гравців, що він кардинально змінив якісь свої функції або мислення.

– Рівень чемпіонату U-19, як тренер збірної. як ви можете оцінити?

– Ну звичайно, для мене, як тренера збірної, все ж хочеться, аби рівень був принаймні такий, як у чемпіонаті дублерів і бажано, щоб футболісти були десь під першою командою. Але вже одне те, що гравці знаходяться в ігровому тонусі постійно, те, що вони проводять ігри і це саме офіційні ігри чемпіонату, а не просто товариські, це вже дуже добре. Рівень, звичайно, не можна порівняти з рівнем, з яким ми стикаємося на рівні збірних команд. У збірній команді він вищий. Але ще раз скажу, коли таких, як сьогодні, такого рівня матчів буде побільше, коли на кожній ділянці поля є боротьба, коли скажімо так, видно роботу тренерів одної і другої команд, то тоді з кожним роком рівень і самих футболістів, і чемпіонату загалом буде підвищуватися.

Популярные новости