Ігор Йовічевіч: "Суперник обрав оборонну тактику, тому довелося включати у хід наш план "Б"

695 10.10 2013   11:59
Фото - fckarpaty.lviv.ua

Тренер «Карпат» U-19 Ігор Йовічевіч поділився з Інформаційним центром клубу своїми враженнями від гостьового матчу з полтавською «Ворсклою» в рамках 12-го туру попереднього етапу першості України серед юніорських команд клубів Прем’єр-ліги, який у підсумку закінчився перемогою «левів» з рахунком 2:0.

- Гра багато в чому була для нас ключовою у боротьбі за путівку в фінальний турнір. Ми очікували, що «Ворскла» буде з перших хвилин атакувати. Адже полтавцям вже не було що втрачати – пробитися в першу четвірку для них майже нереально, а значить можна грати у футбол в своє задоволення. Однак суперник обрав оборонну тактику. Тому нам довелося включати у хід наш план «Б».

Зрозумівши, що «Ворскла» немає наміру йти вперед, а чекає наших помилок, ми розпочали методичний позиційний наступ. Ми також нікуди не поспішали, намагаючись спочатку визначити слабкі місця в обороні господарів. Також слід сказати, що суперник добре оборонявся – перекрив усі зони на підступах до своїх воріт, тим самим не дозволяючи нам виводити своїх гравців на забійну позицію. Як наслідок, хоча ми в першому таймі й створили кілька непоганих моментів, але назвати їх стовідсотковими аж ніяк не можна.

В перерві я сказав хлопцям, що все йде за планом, але потрібно трішечки додати у швидкості. Замін ми не проводили, бо у нас ніхто не випадав з гри – всі виконували все, що від них вимагалося. І як показав хід гри в другому таймі, рішення ми прийняли правильне. Наші голи стали цілком логічним результатом того, що відбувалося на полі. Далі ми провели ряд замін, але це аж ніяк не позначилося на нашій грі – ми продовжували контролювати м’яч і не дозволяли супернику бодай щось створити поблизу наших воріт.

Після гри я в роздягальні подякував хлопцям за гру і привітав з перемогою. Але святкувати звитягу немає часу – вже завтра ми їдемо у Новомосковськ, де в суботу зіграємо пропущений матч з «Дніпром». Постараємося і в наступній зустрічі зіграти так само надійно в обороні і конструктивно в атаці, – сказав хорватський фахівець.

Популярные новости