Ігор Йовічевіч: "Гра з "Шахтарем" буде важкою"

1395 03.04 2014   00:44
Фото - fckarpaty.com.ua

По завершенні гри юніорських команд «Карпат» і донецького «Металурга» старший тренер команди господарів Ігор Йовічевіч поділився своїми враженнями від матчу.

«Гра вийшла не простою. Нехай нікого не вводить в оману кінцевий рахунок – 3:0 на нашу користь. Вже сам факт, що другий і третій голи ми забили в самому кінці зустрічі, найкращим чином свідчить про те, три очки нам далися не так вже й легко. Та ми на інше й не розраховували.

Так, «Металург» наразі займає останнє місце в турнірі. Але ж це фінальний турнір, тож тут грають найкращі команди України. Та й перемога донеччан тиждень тому у Запоріжжі багато про що говорить сама за себе. Ми, між іншим, у Запоріжжі програли.

Але сьогодні ми виграли цілком заслужено. Хлопці майже на сто відсотків виконали установку на гру. Кажу «майже», бо у тренера завжди є претензії, навіть, коли його команда виграє у гостях з рахунком 3:0. Головне, ми зіграли дуже зібрано і не втрачали концентрацію до самого фінального свистка. Забивши швидкий гол, ми продовжували грати в атакувальний футбол. При цьому жодної авантюри в задній лінії. Сьогодні я цілком задоволений тим, як ми зіграли в обороні. Ми ж не тільки не пропустили, а й фактично не дозволили господарям жодного разу створити по-справжньому небезпечний момент біля наших воріт. Більш-менш гострі моменти «Металург» створював виключно при стандартах. Але сьогодні, на відміну від деяких попередніх матчів, ми при штрафних і кутових ударах не втрачали концентрацію і зіграли при них дуже акуратно та дисципліновано. Приємно, що втретє поспіль зіграли в обороні на «0».

Що ж до наших дій в атаці, то важливу роль зіграв швидкий гол, який ми забили. Це дозволило нам контролювати гру з самого початку. Втім, ми й не думали грати на утримання рахунку. Ви ж бачили, ми ще в першому таймі мали остаточно вирішувати долю гри. Хороший момент мав Гладкий, а Шведу трохи забракло влучності – м’яч влучив у стійку. Та все ж, нехай і наприкінці поєдинку, але свого ми добилися. Голи на останніх хвилинах також дуже важливі. Вони не лише зміцнюють у хлопців дух переможців, а й підтверджують, що ми добре попрацювали на зимових зборах і заклали на них хороший фундамент як суто ігрової форми, так і функціональної готовності. Раз ми в самому кінці гри біжимо так само, як і на початку, та ще й двічі забиваємо, значить з фізикою у нас все гаразд. Пригадайте, з «Дніпром» ми також двічі забили в кінці матчу.

Ми тішимося перемозі. Одразу після матчу я в роздягальні подякував хлопцям за гру, за перемогу. Не буду приховувати, я гордий за свою команду! Але вже зараз наші думки зайняті наступним матчем. Гра з «Шахтарем» буде важкою. Ми поважаємо, але не боїмося грізного суперника. А як воно буде у грі, побачимо в неділю», – розповів хорватський коуч 19-річних «левів».

Популярные новости