Олександр Бабіч: "По ходу матчу нам довелося перебудувати гру"

1090 01.08 2013   21:55

Старший тренер «Чорноморця» U-19 Олександр Бабіч поділився з Інформаційним центром ФК «Карпати» враженнями від гри своєї команди у матчі другого туру попереднього етапу першості України серед юніорів в Одесі з однолітками львівських «Карпат».

– Ми дуже ретельно готувалися до гри з «Карпатами». Адже всім добре відомо, що у Львові дуже хороша футбольна школа і команди усіх вікових категорій є серйозними суперниками. Юніорська команда «Карпат» в цьому плані не є винятком. Ми переглядали ігри суперника, розробили детальний план на гру. Однак все одно нам довелося перебудувати гру, бо львів’яни нас перегравали, в першу чергу в середині поля. Особливо це було помітно в дебюті гри. Після того, як ми внесли корективи, перебудувавши гру, то у нас значно покращилася організація гри і ми почали володіти ініціативою.

– Що в грі з «Карпатами» вашим підопічним вдалося втілити в життя із задуманого, а що ні?

– Скажемо так, не вдалося налагодити контроль м’яча в центрі поля такий, який би нам хотілося. Але цьому нам завадив суперник. Що ж до найбільш позитивної сторони у грі нашої команди, то насправді добре нам вдавався швидкий перехід від оборони в атаку, за рахунок чого ми проводили швидкі контратаки. Єдине, чого в них бракувало, так це результативного завершення. Значить над цим потрібно працювати. Що ж до самовіддачі гравців, то вони викладалися на полі усі 90 хвилин і намагалися весь ігровий час виконувати тренерську установку на гру. Тому в плані самовіддачі та ігрової дисципліни у мене ні до кого з хлопців немає жодних претензій.

– Як вам гра «Карпат», чимось суперник вас здивував?

– Незважаючи на поразку «Карпат», скажу, що команда суперника мені сподобалася. Карпатівці всі до одного мають хорошу школу, одразу видно, що у Львові ведеться дуже серйозна робота по підготовці молодих футболістів. Тому, знаючи потенціал ваших молодих гравців, нам дуже приємно, що ми зуміли сьогодні добитися такого гарного результату.

– У заключній частині гри було помітно, що обидві команди трохи «підсіли». В чому причина?

– Це лише початок сезону, тому функціонально і ми, і «Карпати» ще не готові на всі сто відсотків. Потрібно ще два, від сили три тури і тоді з «фізикою» все буде в порядку. Також необхідно сказати, що перед грою пройшов досить сильний дощ. Після цього з одної сторони стало надто душно, а з іншої – дощ призвів до того, що поле стало трохи в’язким. Обидва ці компоненти суттєво вплинули на функціональний стан гравців обох команд наприкінці зустрічі.

– Які завдання стоять перед вашою командою на сезон?

– Керівництво клубу вимагає лише одного – щоб ми готували гравців, які з часом підсилять першу команду клубу. Однак ми з хлопцями ще перед стартом чемпіонату зібралися, поговорили і поставили собі мету на перший етап – зайняти у своїй групі місце не нижче четвертого і вийти у фінальний турнір. А далі побачимо.

Популярные новости