Ігор Йовічевіч: "Перед матчем ми втратили десять гравців"

1371 01.05 2014   18:48
По завершенні поєдинку юніорських команд «Карпат» і запорізького «Металурга» старший тренер «зелено-білих» Ігор Йовічевіч поділився своїми враженнями від гри з Інформаційним центром клубу.


- Цей тижневий цикл підготовки до матчу та й власне сам поєдинок проти запорізького «Металурга» для нас був особливо складним. А складність полягала в тому, що у нас одночасно вибули з гри десять (!) футболістів. Причини різні – двоє дискваліфікованих, троє викликані до збірної, хтось травмований, а хтось ще не відновився після травми.

Саме тому ми сьогодні грали у такому незвичному складі – у нас на полі були гравці, які грають у Прем’єр-лізі та молодіжній першості, а були й хлопці з Дитячо-юнацької ліги. Перед грою разом ми провели лише два тренування. Саме тому сьогодні в деяких епізодах відчувалася неузгодженість в діях. На тренуваннях ми намагалися дійти до спільного знаменника, але ж ви самі розумієте, що за два заняття багато не напрацюєш.

Тим не менше, я задоволений не лише результатом, а й діями своєї команди. Незважаючи на помилки, в цілому ми зіграли не погано і на мою думку, виграли цілком заслужено. Наш виграш тим цінніший, що обіграли ми зовсім не простого суперника. Так, Запоріжжя йде на останньому місці. Але ви не забувайте, що це фінал, в якому грають вісім кращих команд країни. І потім, я пам’ятаю, як важко нам було грати проти «Металурга» в матчі першого кола, коли ми пропустили гол вже у компенсований час і поступилися 1:2. У нашого суперника дуже фізично міцні гравці, які весь час грають довгими передачамим вперед і постійно нав’язують силову боротьбу.

Однак нам сьогодні вдалося нав’язати супернику свою гру – ми грали низом, контролювали м’яч, багато комбінували. Особливо помітною наша перевага була в першому таймі. До перерви «Металург» не мав жодного моменту. Натомість у нас, окрім гола, було ще чимало шансів забити. По перерві «Металург» активізувався і гра вирівнялася. Більше того, ще за рахунку 1:0 у них було два дуже хороших моменти і якби вони забили, то не відомо, якби далі пішла гра. Але забили не вони, а ми – пресинг на чужій половині поля дозволив перехопити м’яч і організувати результативну швидку флангову контратаку. Коли стало 2:0, «Металург» здався, тож кінцівка пройшла спокійно, без валідолу. От тільки вилучення Сениці мене засмутило. Але, що поробиш, коли зовсім юний хлопчина, отримавши шанс, дуже хотів себе проявити з якнайкращої сторони. Грав він не погано і з його виходом на поле ми повернули собі контроль над центром поля. Але досвіду йому не вистачило, от і порушив правила там, де цього абсолютно не потрібно було робити.

Популярные новости