Ірина Зварич: "В жіночій збірній відбувається зміна поколінь"

1570 30.01 2013   10:42
Фото - ffu.org.ua

Голкіпер національної жіночої збірної України і краща вітчизняна футболістка 2012-го року Ірина Зварич, яка поповнила склад французького "Жювізі", поділилася враженнями від переходу до нового клубу.

- Поки що в мене лише приємні емоції, хоча я приїхала сюди не Францію дивитися, - розповіла Ірина. - Мені подобається підхід "Жювізі" до футболу. У клубі всі починаючи з керівництва і закінчуючи гравцями, отримують задоволення, займаючись своєю улюбленою справою. Все просто, але з душею.

- Що вплинуло на Ваш перехід у "Жювізі"? Чи спілкувалися Ви з тренером збірної України перед тим, як прийняти рішення щодо зміни клубу?

- Це нова мотивація і додатковий досвід. Цей досвід, думаю, буде допомагати мені у майбутньому. Звичайно, я спілкувалася з головним тренером збірної України Анатолієм Миколайовичем Куцевим. Він мене підтримав у моєму рішенні грати у Європі.

- Як пройшло знайомство з новою командою?

- Швидко. На першому тренуванні мене представили команді, познайомили з усіма гравцями і тренерами. У голові була купа імен, усіх не запам'ятала відразу, але зараз вже усіх знаю. Єдиним бар'єром поки що залишається французька мова. Втім, команда у нас дуже весела, товариська, відчуваю себе тут комфортно.

- На який термін розрахований контракт?

- Моя угода з клубом підписана в середині сезону, відповідно - до кінця чемпіонату. Якраз за цей час можна буде зрозуміти, чи захочу я далі залишатися в "Жювізі". Тоді й будемо думати про продовження контракту.

- Якими Ви бачите перспективи жіночої національної збірної України у відбірковому турнірі чемпіонату світу 2015 року?

- В збірній відбувається зміна поколінь. Той склад, який виступав у відборі на чемпіонат Європи, зігрався дуже непогано. Але нам не вистачило везіння для того, щоб потрапити у фінальну частину турніру. Тому треба проводити роботу над помилками, виправляти їх і боротися за вихід у фінальну частину чемпіонату світу.

Нагадаємо, 29-річна Зварич с 2005-го по 2012-й роки виступала у складі "Росіянки", вигравши чотири рази чемпіонат Росії і п'ять разів завоювавши національний Кубок країни.

Источник: Прес-служба ФФУ
Популярные новости