Руслан Ротань: "Так як в Дніпропетровську ставляться до України, мабуть, не ставляться ніде"

1423 28.06 2014   11:40
Фото - Анна Барко, FootBoom.com

Капітан дніпропетровського «Дніпра» Руслан Ротань поділився враженнями від навчально-тренувальних зборів у Винниках, а також від відвідин боксерської школи Андрія Котельника.

Руслане, учора «Дніпро» розгромив винниківський «Рух» з рахунком 7:0. Не забагато голів забили у цьому матчі?

Перед нашою командою результат в товариських матчах аж ніяк не стоїть на першому плані. Нам поступово потрібно набиратися форму. Коли грали матч з «Рухом», для нас було приємною несподіванкою бачити стільки людей. На нас прийшли подивтися, а відтак ми хотіли показати хорошу гру і порадувати їх голами. Ми розуміємо, що граємо для людей, і ми це показали.

Чи не відволікає від зборів надмірна увага збоку вболівальників навіть під час товариських матчів?

Ми усе розуміємо, адже граємо для народу. Для нас немає жодних проблем роздати їм автографи чи сфотографуватися.

У ворота «Руху» «Дніпро» забив аж сім голів. Чи не говорить це про те, що уже кожен гравець «Дніпра» доводить свою профпридатність новому головому тренеру Мирону Маркевичу?

Не без цього. Свою профпридатність потрібно доводити на кожному тренуванні і на кожній грі. Так і повинно бути. Маю на увазі здорову конкуренцію.

Які враження своєю грою залишив винниківський «Рух»?

Знаю, що ця команда – чемпіон області. Спрва тут зовсім не в рахунку. «Рух» - непогана команда. Перший тайм матчу бачив зі сторони, і вважаю, що команда грала непогано. Як і у першому, так і в другому таймі «Рух» провів кілька непоганих атак. Їх можна лише привітати з хорошою грою, а на результат цього матчу дивитися їм не потрібно.

Руслане, на навчально-тренувальних зборах у Винниках ти, як і багато твоїх партнерів по команді, приїхали вперше. Які враження залишають збори на Львівщині?

Приємні. Умови, які повинен мати футболіст, тут є. Нас все влаштовує. Залишилося тільки прогулятися по місту. Неодноразово чув яке Львів красиве місто. Думаю, у цьому при можливості переконаюся.

База Маркевича у Винниках не здивувала?

Приємно здивувала. Там хороші поля, чудовий готель і всі умови для комфортних зборів.

До Львова команда не боялася їхати, зважаючи на останні події в Україні?

(Сміється). Звісно, що ні. Повірте, так як в Дніпропетровську ставляться до України, мабуть, не ставляться ніде. Там всі патріоти.

«Дніпро» зіграє ще два товариські матчі – з ФК «Миколаїв» та стрийською «Скалою». Обидві команди відверто поступаються супернику за класом. Що дають такі матчі для «Дніпра»?

Не потрібно акцентувати увагу на сильні чи слабкі спаринги. Зараз найголовніше покращувати свою форму і готуватися до Ліги Чемпіонів. На даному етапі зборів не потрібно ділити команди на сильніші та слабші.

Руслане, будучи у Львові, ти як і твої партнери по команді відвідав боксерську школу Андрія Котельника, чим зробили велику радість дітям. Наскільки такі зустрічі прикрашають збори?

По-перше, для нас це різноматність, а по-друге, це свято для дітей. Загалом, бокс – для нас не новий вид спорту. Ми вболіваємо та переживаємо за кожного нашого боксера, так само як вони за нас.

Про боксерські здібності Джаби Канкави тобі було відомо? (Канкава продемонствав майстер-клас ударами по лапах під час відвідин школи Котельника – Авт.)

Так, я про це чув. Знаю, що на тиждень він кілька разів відвідує боксерські тренування. Щодо мене, то я бокс люблю, однак ним не займаюся. Люблю пограти у хокей. Для розвитку людини це корисно.

Популярные новости