Турнір Розвитку УЄФА розпочався з глядацького рекорду

1297 28.06 2013   00:31
Фото - ffu.org.ua

27 червня у Тернополі розпочався Турнір Розвитку УЄФА серед національних жіночих команд віком до 17 років, в якому приймають участь збірні України, Шотландії та Угорщини.

В матчі-відкритті зустрілися збірні України і Шотландії. Команди розпочали дуже жваво і наслідком їхніх активних дій стали голи, які були забиті в перші чотири хвилини. Спочатку відзначилися гості, коли вдало на добиванні зіграла капітан шотландок Люсі Грехем − 0:1. Але не пройшло й хвилини, як на табло знову засвітився нічийний рахунок − сольний прохід невідпорним ударом із-за меж штрафного майданчику завершила капітан української збірної Вікторія Головач − 1:1.

На 10-й хвилині наші дівчата пропустили чергову контратаку: нападник шотландської команди Зої Несс вибігла один на один з нашим голкіпером і, обвівши її, закотила м’яч у порожні ворота − 1:2. А ще за вісім хвилин рахунок знову змінився: півзахисник гостей Елізабет Арно втекла від опонентів і точно пробила в кут воріт − 1:3. Підопічні Романа Заєва спробували контролювати гру, але небезпечних моментів біля воріт суперниць створити не змогли. Натомість, в кінці першого тайму шотландки відзначилися вчетверте − прямим ударом зі штрафного свій другий гол у матчі провела Арно.

По перерві обидві команди не збавили обертів і відразу почали загрожувати воротам один одної. Небезпечно пробила наша Роксолана Кравчук, змусивши вболівальників здійнятися в єдиному пориві.

На 51-й хвилині п’ятий гол для своєї команди і третій для себе забила Елізабет Арно − вона підхопила м’яч біля центральної лінії поля, обіграла декілька футболісток збірної України і потужним ударом з лінії штрафного майданчика збільшила перевагу збірної Шотландії. Українки після цього не знітилися і провели кілька небезпечних атак та на останньому рубежі впевнено діяла голкіпер гостей Хлої Логан. В середині тайму вболівальники привітали третього учасника змагань, збірну Угорщини, яка з аеропорту відразу поїхала на стадіон. На головній трибуні футболісткам не вистачило місця і вони змушені були перейти на протилежну сторону.

Остання десятихвилинка знову пройшла в обопільних атаках, небезпечно пробивала Вікторія Головач та Стефанія Матвіїшин, а у шотландок була близька до взяття воріт все та ж Арно. Кінцівка матчу запам’яталася скандуванням вболівальників «Україна, Україна» і оплесками на честь обох команд. Зазначимо, що глядачів на трибунах зібралось близько 5 тисяч і це є рекордом подібних турнірів розвитку.

Після поєдинку головний тренер збірної України Роман Заєв зазначив, що гра йому сподобалась і головним здобутком цього матчу став міжнародний досвід для наших дівчат. Наставник зауважив, що шотландські футболістки були більш досвідченішими, що й не дивно, адже вони майже на півтора роки старші від українських збірниць. Також Роман Миколайович подякував Федерації футболу України за вдалий вибір місця проведення турніру, згадав неймовірну підтримку глядачів і запевнив, що наступна гра проти Угорщини, яка відбудеться 29 червня, буде зовсім іншою. Капітан збірної України Вікторія Головач, відповідаючи на запитання журналістів, також відмітила чудову підтримку вболівальників і від всієї команди пообіцяла в наступному матчі показати більш змістовну гру.

Україна WU-17 − Шотландія WU-17 1:5

Україна: Кислова, Левицька, Черкашина, Кравчук, Гриценюк (Свинаренко, 78), Шевчук (Зозуля, 71), Головач (к), Мохнач, Матвіїшин, Рубан, Будаєва.

Шотландія: Логан, МакКірлі, О’Ніл, Арно, Грехем (Портеус, 41), Несс (Дональдсон, 65), Тернер (Стюарт, 54), Трейнор (Напьє, 54), Вільямсон, МакКоннелл (Кейрнс, 41), Лаверті (Караджіогіс, 65).

Голи: Грехем (3), Головач (4), Несс (10), Арно (18, 38, 51)

Источник: Прес-служба ФФУ
Популярные новости